Zo kun je het gesprek met jullie trouwambtenaar voorbereiden

De trouwceremonie is waarschijnlijk het hoogtepunt van jullie bruiloft. Dit is namelijk hét moment waarop jullie al die tijd naartoe leven. Jullie geven elkaar officieel het jawoord tijdens deze ceremonie en natuurlijk wordt er uitgebreid stilgestaan bij jullie liefde voor elkaar. Om voor een mooie, persoonlijke ceremonie te zorgen, is het heel belangrijk dat de trouwambtenaar veel over jullie weet. Het voorbereiden van het gesprek met de trouwambtenaar kan daarom prettig zijn. 

Hoe persoonlijker de ceremonie op jullie bruiloft is, hoe mooier. Tenslotte draait deze dag om jullie relatie en is het fijn als de trouwambtenaar hier een mooi verhaal over weet te vertellen. Voorafgaand aan de bruiloft maken jullie daarom een afspraak om elkaar vast wat beter te leren kennen.

Zelfstandig trouwambtenaar inhuren of ambtenaar van de gemeente

Er zijn twee opties voor het kiezen van een trouwambtenaar voor jullie bruiloft. Je kunt gebruik maken van een trouwambtenaar die door de gemeente wordt aangewezen of jullie kunnen een zelfstandige BABS inhuren. Het voordeel aan een zelfstandige trouwambtenaar is dat hij of zij vaak wat uitgebreider de tijd neemt om jullie te leren kennen. Bovendien kunnen jullie heel bewust op zoek gaan naar iemand die echt bij jullie past. Daarnaast zijn er vaak meerdere opties te kiezen wanneer jullie zelf een trouwambtenaar inhuren. Zo kun je bijvoorbeeld langer de tijd nemen voor de ceremonie of kan de trouwambtenaar contact opnemen met jullie getuigen om nóg meer informatie te krijgen. Zowel de ambtenaar van de gemeente als een zelfstandige BABS gaan voor de bruiloft met jullie in gesprek om een persoonlijk verhaal te kunnen schrijven voor de ceremonie.

Vragen die de BABS aan jullie als bruidspaar kan stellen

Het gesprek met de trouwambtenaar is als het goed is een gezellig en ontspannen moment waarop jullie vooral veel over jullie relatie kunnen vertellen. Het voorbereiden van dit gesprek is niet per se nodig, maar het kan wel fijn zijn om een beetje te weten wat jullie allemaal aan de trouwambtenaar willen vertellen. Vooraf kunnen jullie vast met elkaar bespreken wat in ieder geval aan bod moet komen in dit gesprek. De trouwambtenaar zal zelf ook allerlei vragen voor jullie hebben voorbereid om zoveel mogelijk over jullie te weten te komen. Hoe beter hij of zij jullie leert kennen, hoe persoonlijker het verhaal straks wordt.

Ceremonie doornemen in jullie gesprek

Daarnaast is het fijn om te bespreken hoe jullie de ceremonie graag zouden willen organiseren. Willen jullie bijvoorbeeld eigen geloften uitspreken? Of zouden jullie een bepaald ritueel willen toepassen? Dit zijn bijzondere toevoegingen die jullie ceremonie extra persoonlijk maken. Het is natuurlijk wel belangrijk dat de trouwambtenaar hier vooraf van op de hoogte is. Bovendien heeft hij of zij vaak wel wat tips over hoe je dit het best in de trouwceremonie kunt verwerken. Daarnaast is het slim om vast te bespreken hoe jullie de ceremonie binnen willen komen, wie de ringen naar voren brengt, hoe lang de ceremonie duurt, of er nog speciale aandacht moet zijn voor bepaalde gasten of eventueel overleden dierbaren en andere wensen die jullie hebben. Door dit samen voor te bereiden, weet je zeker dat je geen belangrijke dingen zult vergeten tijdens het gesprek. Overigens hoef je je hier niet al te druk over te maken, het is ook altijd mogelijk om jullie trouwambtenaar achteraf nog wat informatie door te sturen. Probeer dus vooral van het gesprek te genieten en alle leuke herinneringen op te halen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *