De voor- en nadelen van een thema kleur op jullie bruiloft

Kiezen jullie voor bepaalde kleuren op jullie bruiloft? Een kleur als thema kan zorgen dat jullie bruiloft er extra mooi uit komt te zien. Het is dus niet zo gek dat veel bruidsparen hiervoor kiezen. Toch kan het ook nadelen hebben om één of meerdere kleuren als thema te kiezen. Daarom hebben we alle voor- en nadelen voor je op een rijtje gezet, zodat je zelf kunt kiezen wat het best bij jullie bruiloft past. 

Een kleurenthema houdt in dat je zoveel mogelijk onderdelen van de bruiloft in een bepaalde kleur decoreert. Dit heeft zowel voor- als nadelen voor jullie als bruidspaar en voor de gasten. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet!

Voordelen van een thema kleur voor jullie bruiloft

Als je aan jullie bruiloft denkt, komen er waarschijnlijk meteen bepaalde kleuren bij je op. Bijvoorbeeld zachte pasteltinten of juist opvallende kleuren zoals geel en roze. Je kunt er daarom voor kiezen om een bepaalde kleur als thema voor jullie bruiloft te kiezen. Dit heeft een aantal voordelen:

  • Een kleurenthema staat prachtig op de trouwfoto´s. Op iedere foto zijn dezelfde kleuren terug te zien en dit zorgt ervoor dat alle trouwfoto´s dezelfde sfeer krijgen.
  • Het thema zorgt ervoor dat jullie bruiloft een geheel wordt. De dag bestaat zo niet meer uit allemaal losse onderdelen, maar er loopt een doorgaande lijn doorheen.
  • Wanneer jullie gaan trouwen zijn er al genoeg keuzes om te maken. Zodra jullie eenmaal een kleur als thema voor jullie bruiloft hebben gekozen, hoeven jullie verder niet meer na te denken over de kleuren van alle losse onderdelen. Dit scheelt heel wat lastige keuzes!

Nadelen van een kleurenthema

Klinkt goed, zo’n kleurenthema. Toch zijn er ook bruidsparen die er juist voor kiezen om dit niet te doen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan de volgende nadelen:

  • Om het kleurenthema echt goed door te kunnen voeren, zullen ook de gasten zich aan deze thema kleur moeten houden. De vraag is of je ze wilt verplichten om in een bepaalde kleur naar jullie bruiloft te komen.
  • Heb je net de perfecte decoratie gevonden voor jullie bruiloft, blijkt het niet in jullie thema kleur beschikbaar te zijn. Tja, je keuzes worden wel iets beperkter wanneer je rekening moet houden met een thema.
  • Het kiezen van de perfecte kleur is ook niet altijd even gemakkelijk. Jullie moeten het natuurlijk wel eens worden over deze kleur en later geen spijt krijgen van jullie keuze. In plaats daarvan is het soms fijner om minder rekening te hoeven houden met de kleuren op jullie bruiloft.

Meerdere kleuren met elkaar combineren voor een thema bruiloft

Kun je niet zo goed kiezen tussen alle mooie kleuren? Maar vind je het wel prettig om voor eenheid te zorgen in jullie decoratie? Dan kun je ook voor een combinatie aan kleuren gaan. Pastelkleuren zijn bijvoorbeeld heel leuk, maar ook felle of donkere kleuren kun je goed met elkaar combineren. Door een kleurenpalet op te stellen heb je net wat meer mogelijkheden, maar zorg je er tegelijkertijd ook voor dat alles goed bij elkaar past.

Waar moet je op letten als je een bruiloft kleuren uitkiest?

Gaan jullie inderdaad voor een kleurenthema? Houd tijdens het kiezen dan rekening met het seizoen waarin jullie trouwen. In de lente en zomer zijn lichte kleuren mooi, terwijl je in de herfst en winter juist beter voor donkere en warme kleuren kunt gaan. Natuurlijk moet je een kleur kiezen die bij jullie past, maar het is bijvoorbeeld erg lastig om in mei een donker paarse stropdas te kopen of in december leuke pastelkleurige jurkjes voor de bruidsmeisjes te vinden. Wanneer je de kleuren aanpast aan het seizoen zullen jullie veel sneller de juiste dingen kunnen vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *