Kleurenthema bruiloft roze

Fotograaf: 123 Wedding Cards

De voor- en nadelen van een kleurenthema

Kleurenthema´s worden steeds vaker toegepast op bruiloften. Zo´n thema kan er dan ook heel leuk uitzien. Niet zo gek dus dat veel bruidsparen hiervoor kiezen. Toch zitten er ook wat nadelen aan een kleurenthema waar je van tevoren even over na moet denken.

Een kleurenthema houdt in dat je zoveel mogelijk onderdelen van de bruiloft in een bepaalde kleur decoreert. Dit heeft zowel voor- als nadelen voor jullie als bruidspaar en voor de gasten. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet!

Voordelen van een kleurenthema

  • Een kleurenthema staat prachtig op de trouwfoto´s. Op iedere foto zijn dezelfde kleuren terug te zien en dit zorgt ervoor dat alle trouwfoto´s dezelfde sfeer krijgen.
  • Het thema zorgt ervoor dat jullie bruiloft een geheel wordt. Het bestaat zo niet meer uit allemaal losse onderdelen, maar er loopt een doorgaande lijn door jullie dag.
  • Wanneer jullie gaan trouwen zijn er al genoeg keuzes om te maken. Zodra jullie eenmaal een themakleur gekozen hebben, hoeven jullie verder niet meer na te denken over de kleuren van alle losse onderdelen. Dit scheelt heel wat lastige keuzes!
Kleurenthema pastel bruiloft

Fotocredits: The Perfect Palette

Nadelen van een kleurenthema

  • Om het kleurenthema echt goed door te kunnen voeren, zullen ook de gasten zich aan deze themakleur moeten houden. De vraag is of je ze wilt verplichten om in een bepaalde kleur naar jullie bruiloft te komen.
  • Heb je net de perfecte decoratie gevonden voor jullie bruiloft, blijkt het niet in jullie themakleur beschikbaar te zijn. Tja, je keuzes worden wel iets beperkter wanneer je rekening moet houden met een thema.
  • Het kiezen van de perfecte themakleur is ook niet altijd even gemakkelijk. Jullie moeten het natuurlijk wel eens worden over deze kleur en later geen spijt krijgen van jullie keuze.

Meerdere kleuren

Kun je niet zo goed kiezen tussen alle mooie kleuren? Dan kun je ook voor een combinatie aan kleuren gaan. Pastelkleuren zijn bijvoorbeeld heel leuk, maar ook felle of donkere kleuren kun je goed met elkaar combineren.

Kleurenthema bruiloft groen

Fotocredits: The Perfect Palette

Waar moet je op letten?

Gaan jullie inderdaad voor een kleurenthema? Houd tijdens het kiezen dan rekening met het seizoen waarin jullie trouwen. In de lente en zomer zijn lichte kleuren mooi, terwijl je in de herfst en winter juist beter voor donkere en warme kleuren kunt gaan. Natuurlijk moet je een kleur kiezen die bij jullie past, maar het is bijvoorbeeld erg lastig om in mei een donker paarse stropdas te kopen of in december leuke pastelkleurige jurkjes voor de bruidsmeisjes te vinden. Wanneer je de kleuren aanpast aan het seizoen zullen jullie veel sneller de juiste dingen kunnen vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *