Menukaarten maken voor jullie bruiloft

Als je met de tafeldecoratie voor jullie bruiloft diner bezig bent, is het leuk om extra aandacht te besteden aan de menukaart. Een menukaart is namelijk niet alleen heel handig voor de gasten, maar ziet er ook nog eens prachtig uit bij een chic gedekte tafel. Benieuwd hoe je de menukaarten voor jullie bruiloft kunt maken? Wij hebben wat handige tips! 

Veel bruidsparen kiezen voor een mooie tafelstyling bij het diner op hun bruiloft. Niet zo gek, want hiermee creëer je al snel een luxe en gezellige sfeer. Je kunt denken aan mooi servies, chique servetten, romantische kaarsen, vaasjes met bloemen en natuurlijk een mooie menukaart in de stijl van jullie bruiloft.

Menukaarten in jullie trouwhuisstijl

Hebben jullie al save the dates en trouwkaarten ontworpen voor jullie bruiloft? Het is leuk om hier een unieke trouwhuisstijl aan te koppelen die je ook tijdens de bruiloft terug laat komen. Een ideale manier om dat te doen is door menukaarten te maken in dezelfde stijl als de uitnodigingen. Gebruik dezelfde kleuren, vormen en lettertypes en zorg dat de rest van de decoratie hier perfect op is afgestemd. Zo zorg je voor een mooie sfeer. Helemaal tof is het natuurlijk als jullie ook bijpassende naamkaartjes voor de gasten maken.

Eigen menukaart maken voor de bruiloft

Het kan dus heel leuk zijn om zelf menukaarten te maken voor de bruiloft. Hebben jullie een bedrijf uitgekozen voor het maken van de trouwkaarten? Dan is de kans groot dat je daar ook menukaarten in dezelfde stijl kunt (laten) ontwerpen. Doen jullie het liever zelf? Dan kun je gebruik maken van een programma als Canva om een mooi ontwerp voor jullie menukaarten te maken. Vervolgens kunnen jullie de kaarten laten drukken.

Hoeveel menukaarten heb je nodig voor de bruiloft?

Hoeveel menukaarten jullie laten drukken, hangt af van wat jullie willen. Je zou bijvoorbeeld voor alle gasten een eigen menukaart kunnen laten drukken. Dit is vooral handig wanneer de gasten vooraf keuzes hebben moeten doorgeven. Op deze manier kun je de keuze van de gasten vast op de kaart zetten en weet iedereen wat ze besteld hebben. Vind je het onhandig om allemaal verschillende menukaarten te laten drukken? Maak dan een kaart met alle opties en kruis voor de gasten los aan welke optie ze gekozen hebben.

Kiezen jullie voor een shared dinner of een buffet? Ook dan kan het een leuk idee zijn om menukaarten te gebruiken, zeker wanneer er verschillende gangen zijn. Maak in dit geval een algemene menukaart waarop per gang te lezen is wat de gasten voorgeschoteld krijgen. De menukaarten kun je in het midden van de tafels zetten, bijvoorbeeld per twee of vier gasten.

Groot bord met de menukaart

In plaats van allemaal losse, kleine menukaarten kun je ook kiezen voor een groot bord met de menukaart voor jullie bruiloft. Je kunt dit bord bijvoorbeeld neerzetten bij de ingang van de ruimte voor jullie bruiloft diner. Ook dit bord kun je (laten) ontwerpen in de stijl van jullie bruiloft, net als een welkomstbord. Niet alleen ziet dit er erg mooi uit, het is ook nog eens handig voor de gasten om vast te kunnen zien wat ze te eten krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *