Verlovingsfotoshoot

Fotograaf: Kaylie Sirek

Hoe vraag je een man ten huwelijk?

Volgens de traditie hoort de man zijn vrouw ten huwelijk te vragen, maar waarom zou dat niet andersom kunnen? Je kunt natuurlijk lang blijven afwachten tot hij voor jou op zijn knieën gaat, maar waarom zou je niet zelf te stoute schoenen aantrekken? Je man ten huwelijk vragen is hartstikke hip! En kun je nog wel wat inspiratie gebruiken? Dit zijn de leukste ideeën om jouw man ten huwelijk te vragen. 

Vroeger mochten vrouwen alleen op een schrikkeldag hun vriend ten huwelijk vragen. Inmiddels zijn we gelukkig niet meer zo traditioneel dat we ons tot één dag in de vier jaar moeten beperken. Want eigenlijk zou het net zo normaal moeten zijn dat een vrouw een man ten huwelijk vraagt als andersom. Lijkt het je wel wat? Maar weet je niet goed hoe je het aan moet pakken? We helpen je een eindje op weg!

Je vriend ten huwelijk vragen met of zonder verlovingsring?

Traditioneel doe je een huwelijksaanzoek op je knieën met een verlovingsring in je handen. Maar waarom zou het allemaal zo traditioneel moeten? Het is belangrijk dat je een manier kiest die bij jou en je partner past. Is hij niet zo´n ringenman? Dat hoef je echt geen ring voor hem uit te zoeken. Je kunt hem namelijk ook blij maken met een mooi horloge of een ander symbool voor je liefde voor hem! Denk er vooral aan dat het uiteindelijk om de woorden gaat die je naar hem uitspreekt, niet om de materiële waarde van je aanzoek.

Wil je toch graag een verlovingsring voor hem kopen? Zo achterhaal je zijn ringmaat zonder dat hij iets door heeft!

Verras hem met het aanzoek

Bij een huwelijksaanzoek is het altijd leuk om verrast te worden. Bedenk dus iets waar hij zich verrast door voelt. Is het een man die niet van aandacht houdt? Probeer hem dan ook niet geforceerd in de spotlights te zetten. Een simpel en romantisch aanzoek in jullie eigen huis kan net zo fijn zijn als een groot georganiseerd aanzoek met alles er op en er aan.

Leuke ideeën om je man ten huwelijk te vragen

Kun je zelf niets bedenken? Hier zijn wat leuke ideeën voor een romantisch aanzoek:

  • Traditioneel op je knieën met een mooie verlovingsring voor hem. Een horloge of een ander cadeau als symbool is natuurlijk ook altijd prima.
  • Een romantisch aanzoek geschreven met kaarsjes, bijvoorbeeld in de slaapkamer of op het (dak)terras.
  • Breng hem ´s ochtends een kop koffie op bed. Als hij het kopje heeft opgedronken ziet hij de tekst ´Wil je met me trouwen?´
  • Is je vriend een groot voetbalfan? Regel dan dat jouw aanzoek groot op het scherm komt te staan tijdens de voetbalwedstrijd van zijn favoriete club.
  • In de Sinterklaasperiode kun je chocoladeletters kopen die de vraag ´Wil je met me trouwen?´ vormen.
  • Verras je vriend met een leuk dagje of weekendje weg. Vraag hem tijdens deze dag ten huwelijk.
  • Laat etiketten van bierflesjes bedrukken met de woorden Wil, Je, Met, Me, Trouwen, ? en zet ze in goede volgorde in de koelkast neer.
  • Plan een romantisch etentje bij jullie thuis waarbij je uitgebreid voor hem kookt. Maak een lekker dessert waarbij je hem dé vraag stelt of je de vraag in het toetje zelf verwerkt, bijvoorbeeld met behulp van chocoladesaus.

Kun je nog wel wat meer inspiratie gebruiken? Lees dan ook zeker even het blog 15 Romantische en originele ideeën voor het huwelijksaanzoek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *