Sommige stellen beslissen samen om te gaan trouwen en vinden het niet nodig om hier een romantisch aanzoek aan vooraf te laten gaan, maar er zijn er ook veel die hier wel waarde aan hechten. Hoe kun je dan zorgen voor een bijzonder aanzoek? Wij geven je 14 leuke ideeën. 

In veel gevallen is het nog steeds de man die voor zijn vriendin op zijn knieën gaat. Er zijn echter ook steeds meer vrouwen die hun man ten huwelijk vragen. Daarom zijn onze ideeën voor een romantisch aanzoek niet afhankelijk van geslacht. Zowel mannen als vrouwen kunnen op deze manier de vraag aan hun partner stellen. En dan is het alleen nog wachten op het antwoord!

Openbaar aanzoek

Als het goed is stel je de vraag Wil je met me trouwen? maar één keer in je leven. Dat moment moet dan ook heel bijzonder zijn. Zou je het liefst een groot aanzoek willen? Dan is het leuk om dit in het openbaar te doen. Dat kan op de volgende manieren:

 • Boek een romantische stedentrip in het buitenland en vraag aan het vliegtuigpersoneel of het mogelijk is om gebruik te maken van de luidspreker om zo je vraag te kunnen stellen. Je kunt hierbij applaus van een volledig vliegtuig verwachten.
 • Liever een aanzoek tijdens de stedentrip zelf? Schakel dan een straatkunstenaar in om een mooi portret van jullie te tekenen. Met een praatwolkje kan hij de tekst `Wil je met me trouwen?´ in de tekening verwerken. Zo hebben jullie meteen een mooi aandenken!
 • Breng ´s ochtends vroeg vast een bezoekje aan de werkplek van je partner en plak een post-it op het scherm van de computer of een andere plek waarvan je weet dat hij of zij hier sowieso komt. Verstop je in de buurt en kom stiekem tevoorschijn op het moment dat de post-it gelezen wordt.
Aanzoek in Parijs

Fotograaf: Kiss Me In Paris

 • Lezen jullie ´s ochtends altijd de krant? Laat hier dan een advertentie in zetten met het huwelijksaanzoek.
 • Organiseer een surpriseparty met al jullie vrienden en familie. Ga tijdens het feestje op je knieën en stel de grote vraag.
 • Ga samen naar jullie favoriete restaurant en vraag aan de kok of hij de tekst ´Wil je met me trouwen?´ met chocola op het dessert kan schrijven.
 • Houden jullie van pretparken? Dan is het leuk om de vraag te stellen tijdens een ritje in de achtbaan. Doe dit bijvoorbeeld door op het moment van de foto een blaadje omhoog te houden waar jouw vraag op staat geschreven.
 • Wil je het helemaal groots aanpakken? Maak dan een lipdub als huwelijksaanzoek. Hierbij kun je de hulp inschakelen van familie, vrienden en collega´s. Kijk maar eens naar dit prachtige voorbeeld:

Intiem aanzoek

Zou je het juist fijn vinden om het moment van het aanzoek alleen met je geliefde te beleven zonder al te veel toeters en bellen? Dat kan natuurlijk ook. Hier zijn nog wat leuke ideeën voor een intiem aanzoek:

 • Heel wat mensen koppelen kaarsjes aan romantiek. Gebruik daarom kaarsjes bij je huwelijksaanzoek. Maak bijvoorbeeld een groot hart van kaarsjes in de tuin, op het balkon of midden in de woonkamer. Heb je een grote ruimte en heel wat kaarsjes? Dan zou je zelfs de hele vraag met kaarsen kunnen uitschrijven.
 • Stel je vraag niet zelf, maar verwerk het in het favoriete drankje van je vriend of vriendin. Schrijf de boodschap bijvoorbeeld op de bodem van een koffiekopje. Schenk het kopje vol met koffie en wacht tot hij leeg gedronken is. Of maak een eigen etiket voor een biertje of een fles wijn. Je kunt dit klaarzetten in de koelkast en wachten tot het gevonden wordt of de fles zelf de kamer in brengen.
Aanzoek met Coca Cola

Fotocredits: Ruffled Blog

 • Maak een lekker ontbijtje op bed en verstop de ring op het dienblad. Zodra je geliefde de ring ziet, kun je op je knieën gaan.
 • Wonen jullie in de buurt van een bos of park? Maak daar dan een romantisch plekje voor jullie samen en ga hier gezellig samen picknicken. Bak cupcakes of een taart waar je de vraag Wil je met me trouwen?  op schrijft.
 • Beleef jullie eerste date opnieuw. Ga bijvoorbeeld naar hetzelfde restaurant als jaren geleden, bekijk de film die jullie toen gezien hebben of drink hetzelfde drankje. Om de romantiek compleet te maken, sluit je af met het aanzoek.
 • Duik samen een fotohokje in en vraag je geliefde ten huwelijk op het moment dat de foto´s gemaakt worden. Zo heb je meteen foto´s van het aanzoek!

Nog wat handige tips

Heb je besloten hoe je jouw vriend of vriendin ten huwelijk gaat vragen? Dan kan het slim zijn een aantal andere mensen in het complot te betrekken. Zij kunnen je helpen met het bedenken van het plan en het uitvoeren er van. En vergeet ook niet vast een mooie verlovingsring uit te zoeken. Met deze handige tips kun je stiekem de ringmaat van je partner achterhalen.

Nog meer inspiratie nodig? Bekijk dan ook onze andere blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *