Een aanzoek is een ontzettend romantisch moment. Hierbij wordt vaak gebruik gemaakt van een verlovingsring, maar dan is het natuurlijk wel belangrijk om de ringmaat van je partner te weten. Alleen hoe kom je daar achter zonder dat je de verrassing verpest? Wij hebben wat handige oplossingen voor je op een rijtje gezet!

Traditioneel gaat de man op zijn knieën voor zijn vriendin met een verlovingsring in zijn handen. Tegenwoordig zijn er echter ook veel vrouwen die hun vriend ten huwelijk vragen. Hier heb je overigens niet per se een ring bij nodig, verloven kan ook op andere manieren.  Wat dacht je bijvoorbeeld van een mooi horloge of een ketting?

Toch vindt het grootste deel van de mannen en vrouwen het toch wel leuk om een verlovingsring te krijgen. Wanneer je zo´n bijzondere ring gaat kopen, is het alleen wel handig om de juiste maat te weten. Om het verrassingseffect niet verloren te laten gaan, kun je maar beter een goede manier vinden om achter de ringmaat van je partner te komen!

Optie 1: Gebruik zijn of haar eigen ringen

Draagt je vriend of vriendin al een ring? Dan hoef je hem alleen maar op te meten om achter de juiste maat te komen. Als je partner de ring(en) niet altijd om heeft, is het heel gemakkelijk. Anders kun je voor een activiteit zorgen waarbij je zeker weet dat de ring even afgedaan moet worden. Ga bijvoorbeeld gezellig samen koekjes bakken, het kneden van deeg met een ring om is namelijk niet zo handig!

Verlovingsring ringmaat

Fotocredits: Victor Barboné

Optie 2: Meet de ringmaat op

Geen ringen in de buurt die je op kunt meten? In dat geval kun je ook een meetinstrument aanschaffen om de ringmaat van je partner op te meten. Is je partner een vaste slaper? Dan lukt het misschien wel zonder dat hij of zij het merkt. Anders kun je ook doen alsof je het meetinstrumentje gratis van de juwelier hebt gekregen en je voor de grap even wilt kijken welke maat jullie vingers hebben. Als jullie nog niet zo met het onderwerp trouwen bezig zijn, kom je hier wel mee weg.

Optie 3: Vraag hulp aan familie of vrienden

Om achter de ringmaat van je partner te komen zonder dat hij of zij iets doorheeft, kun je het best de hulp inschakelen van familie of vrienden. Vraag bijvoorbeeld aan de beste vriendin van je vriendin om met haar te gaan winkelen en ´spontaan´ een juwelier in te lopen om ringen te passen. Of laat je zus de handen van je vriend opmeten met het excuus dat ze handschoenen voor hem wil breien als kerstcadeautje. Op deze manier lijkt het net alsof jij er niets mee te maken hebt!

Optie 4: Later de ring op maat laten maken

Heb je geen zin in te veel gedoe of ben je bang dat het verrassingseffect weg is als je achter de ringmaat probeert te komen? In dat geval kun je ook een gokje wagen en de ring eventueel later nog op maat te laten maken. Informeer wel even goed bij de juwelier of het materiaal van de ring hier geschikt voor is. Ook is het slim even te vragen wat de extra kosten hiervoor zijn.

Het aanzoek

Heb je de juiste ringmaat gevonden? Dan kun je een verlovingsring gaan kopen en is het tijd voor het aanzoek! Probeer hier hoe dan ook een onvergetelijk moment van te maken. Het maakt niet uit of je een aanzoek in het openbaar gaat plannen of je het juist romantisch met z´n tweetjes wilt doen, als het voor jullie allebei maar goed voelt.

Nog meer inspiratie nodig? Bekijk dan ook onze andere blogs

One comment to “Zo kom je stiekem achter de ringmaat van je partner!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *