7 Ideeën voor een huwelijksreis naar het sprookjesachtige Jordanië

Zijn jullie op zoek naar een mooie bestemming voor jullie huwelijksreis? Er zijn heel wat prachtige plekken te bedenken, zowel binnen als buiten Europa. Jordanië is bijvoorbeeld een fantastisch land voor een romantische huwelijksreis. Benieuwd wat je hier allemaal kunt doen? Dit zijn 7 leuke ideeën voor een sprookjesachtige honeymoon in Jordanië! 

Veel bruidsparen kiezen graag een bijzondere bestemming uit voor hun huwelijksreis, zodat het echt een speciale vakantie wordt. Je kunt op huwelijksreis binnen Europa, maar ook langere reizen buiten Europa zijn populair. Jordanië is een mooie tussenweg. Dit prachtige land bevindt zich namelijk op minder dan 5 uur vliegen van Nederland. En of je nou gaat voor een luxe vakantie of een avontuurlijke rondreis, in Jordanië is het allemaal mogelijk! Plannen jullie een huwelijksreis naar dit sprookjesachtige land? Dan kun je deze 7 ideeën vast goed gebruiken!

#1. Laat je verwennen in een resort aan de Dode Zee

Niet ver van de hoofdstad Amman ligt de Dode Zee. Deze bijzondere zee is zo zout dat je er in blijft drijven. Een bijzondere ervaring! Rondom de Dode Zee liggen heel wat resorts. Het is sowieso verstandig om een resort te boeken, omdat je op deze manier ook meteen toegang hebt tot de Dode Zee. Als jullie niet in een resort verblijven, is het een stuk lastiger om bij de zee te komen. Daarnaast is het natuurlijk ook geen straf om in een resort te overnachten. Laat je heerlijk verwennen en boek meteen ook één of meerdere massages. Het is immers jullie huwelijksreis! Vanuit de Dode Zee kun je overigens ook gemakkelijk een bezoek brengen aan Jerash, hier vindt je prachtige oude opgravingen.

Jerash Jordanië

#2. Maak een luxe rondreis door Jordanië

Jordanië is zo’n mooi land dat het zonde is om op één plek te blijven zitten. Daarom is het leuk om een luxe rondreis te maken van jullie huwelijksreis in Jordanië. Huur een auto waarmee jullie in één of twee weken rond kunnen rijden. De afstanden zijn niet heel groot, maar op deze manier kun je wel heel veel zien!

#3. Bezoek het wereldwonder Petra

Het hoogtepunt van een vakantie in Jordanië is natuurlijk een bezoek aan het wereldwonder Petra. Deze eeuwenoude stad staat midden tussen de roodbruine rotsen. Je kunt hier eindeloos ronddwalen en je ogen uitkijken. Je waant je hier echt in de magische wereld van de Nabateeërs. Niet zo gek dat deze plek een wereldwonder is! Wil je helemaal een bijzondere ervaring in Petra en houden jullie wel van wat klimmen en klauteren? Dan is de backdoor trail een toffe manier om het gebied te bezoeken. Reisjunk heeft hier een goede blog over geschreven. Sowieso is deze site een echte aanrader, je vindt hier heel wat informatie over Jordanië.

’s Avonds zouden jullie nog een bezoek kunnen brengen aan Petra by Night. De Treasury wordt dan verlicht door honderden kaarsen wat een super romantisch beeld geeft. De meningen over Petra by Night zijn echter verdeeld, omdat het ook erg druk kan zijn.

Op huwelijksreis naar Petra in Jordanië

#4. Slaap onder de sterren in de woestijn

De volgende stop op de route is de woestijn Wadi Rum. Hier kunnen jullie overnachten in één van de luxe tentenkampen. ’s Avonds slapen jullie onder een prachtige sterrenhemel. Overdag zijn er allerlei leuke activiteiten te ondernemen zoals een kamelentocht of een hobbelige rit in een Jeep door de woestijn.

#5. Wandel door de wadi’s

Jordanië is niet alleen maar droog en vol met zand, er zijn ook prachtige wadi’s te vinden. Houden jullie van wandelen? Dan is de Wadi Ghuweir Trail echt een must! Niet zozeer een luxe en ontspannen huwelijksreis, maar wel een onvergetelijke ervaring!

#6. Ga snorkelen in Aqaba

En willen jullie na al dat rondreizen nog even heerlijk ontspannen? Dan is Aqaba the place to be! Aqaba staat bekend om de prachtige onderwaterwereld. Je kunt hier dus heerlijk snorkelen of duiken en er vertrekken dagelijks allerlei soorten tours vanuit deze stad. Ideaal dus om nog even bij te komen van al het reizen!

Uitzicht in Jordanië

Fotocredits: Unsplash

#7. Combineer een huwelijksreis in Jordanië met Israël

Zijn jullie wel in voor wat avontuur tijdens de huwelijksreis? Dan is het een leuk idee om Jordanië te combineren met Israël. Dit buurland zorgt weer voor een compleet andere ervaring. Je kunt hier een bezoek brengen aan het traditionele Jeruzalem of juist van het strandleven genieten in het hippe Tel Aviv.

Is Jordanië een veilig vakantieland?

Er wordt wel eens gedacht dat Jordanië niet een veilig vakantieland is, maar niets is minder waar. Het is hier grotendeels heel rustig en de plaatselijke bevolking is bovendien super vriendelijk. Natuurlijk is het wel altijd belangrijk om het reisadvies goed in de gaten te houden. Hier vind je het actuele reisadvies van Jordanië. Het is ook aan te raden om een Lonely Planet van Jordanië mee te nemen. Je kunt hierin veel informatie vinden over lokale gebruiken en dingen waar je op moet letten.

Dit blog bevat affiliate links. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *