Na de bruiloft kunnen jullie wel wat rust, ontspanning en tijd voor elkaar gebruiken. Heel wat bruidsparen gaan dan ook vlak na de bruiloft of een aantal weken later op huwelijksreis. Heerlijk natuurlijk, maar hoe vind je de juiste huwelijksreis bestemming? 

Het zoeken van een goede bestemming voor een vakantie vraagt altijd wat voorbereiding, maar een huwelijksreis moet natuurlijk helemaal perfect zijn. Bij het boeken van een huwelijksreis worden helaas toch vaak fouten gemaakt. Door deze fouten te voorkomen, kun je straks onbezorgd van een droomvakantie genieten!

#1 Geen rekening houden met het seizoen

Ook als je buiten Europa op huwelijksreis gaat, wil dat niet zeggen dat je hier het hele jaar door terecht kunt voor een heerlijke vakantie. Je zult rekening moeten houden met dingen als het regen- of orkanenseizoen. Daarnaast is het ook slim om goed naar de gemiddelde temperaturen te kijken in de maand dat jullie willen gaan.

#2 Een slecht beeld hebben van de kosten

Natuurlijk mag een huwelijksreis best wat kosten, het is tenslotte de vakantie van jullie dromen! Maar toch is het slim vooraf een budget te bepalen en goed te kijken wat de kosten zijn. Hierbij moet je niet alleen kijken naar de vliegreis en het hotel, maar ook naar het budget dat jullie hebben om in het land zelf uit te geven. Hierbij is het slim je vooraf even te verdiepen in de prijzen die ze daar hanteren. Liggen de kosten veel hoger dan in Nederland, is het ongeveer hetzelfde of zijn jullie juist weinig geld kwijt aan eten, drinken en uitjes?

Huwelijksreis bestemming Malediven

Fotocredits: Pixabay

#3 Vergeten ruim tevoren te vragen naar vaccinaties en visa

Voor sommige landen moet je ruim tevoren vaccinaties halen of visa aanvragen. Als jullie hier op het laatste moment pas achter komen kan het zijn dat dit heel veel geld gaat kosten of jullie zelfs helemaal niet op huwelijksreis kunnen gaan. Op tijd even checken dus!

#4 Geen idee hebben van de nationale feestdagen

Vooraf is het ook altijd slim om even naar de nationale feestdagen van de huwelijksreis bestemming te kijken. Op feestdagen zal het namelijk een stuk drukker zijn en liggen de prijzen hoger. Bovendien heb je ook kans dat veel winkels dicht zullen zijn. Aan de andere kant zijn bepaalde feesten ook juist heel leuk om eens mee te maken.

#5 Denken dat een huwelijksreis bestemming altijd ver weg moet zijn

Hoor je overal om je heen verhalen van bruidsparen die naar de Malediven, Curaçao of Bali gaan? Een huwelijksreis bestemming hoeft helemaal niet zo ver weg te zijn! Ook binnen Europa zijn er heel wat mooie vakantiebestemmingen te vinden. Wat dacht je bijvoorbeeld van het romantische Mykonos of het zonovergoten Tenerife? En zelfs in ons buurland België kun je een heerlijke huwelijksreis boeken!

Ben je op zoek naar nog meer ideeën? Bekijk dan ook onze andere blogs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *