Huwelijksreis op Bali

Fotograaf: Apel Photography

5 Veelgemaakte fouten bij het kiezen van een huwelijksreis bestemming

De maanden voor de bruiloft zijn vaak erg hectisch en de dag zelf vliegt natuurlijk voorbij. Gelukkig is er ook na jullie bruiloft nog genoeg tijd om te genieten. Zeker wanneer jullie op huwelijksreis gaan, kunnen jullie nog even helemaal ontspannen. Heerlijk natuurlijk, maar hoe vind je de juiste bestemming voor jullie huwelijksreis?

Het zoeken van een goede bestemming voor een vakantie vraagt altijd wat voorbereiding, maar een huwelijksreis moet natuurlijk helemaal perfect zijn. Bij het boeken van een huwelijksreis worden helaas toch vaak fouten gemaakt. Door deze fouten te voorkomen, kun je straks onbezorgd van een droomvakantie genieten!

#1 Geen rekening houden met het seizoen

De bestemming die jullie voor de huwelijksreis kiezen, hangt sterk af van het seizoen waarin jullie trouwen. Ook als je buiten Europa op huwelijksreis gaat, wil dat niet zeggen dat je hier het hele jaar door terecht kunt voor een heerlijke vakantie. Je zult rekening moeten houden met zaken als het regen- of orkanenseizoen. Daarnaast is het ook slim om goed naar de gemiddelde temperaturen te kijken in de maand dat jullie willen gaan. Kies liever geen maanden uit waarin het extreem warm of juist koud is. Online kun je snel uitzoeken wat de beste reistijd is voor jullie bestemming.

Bruidspaar op huwelijksreis

Fotograaf: Zephyr Image via Junebug Weddings

#2 Een slecht beeld hebben van de kosten

Natuurlijk mag een huwelijksreis best wat kosten; het is tenslotte de vakantie van jullie dromen! Maar toch is het slim vooraf een budget te bepalen en goed te kijken wat de kosten zijn. Hierbij moet je niet alleen kijken naar de vliegreis en het hotel, maar ook naar het budget dat jullie hebben om in het land zelf uit te geven. Het is het slim je vooraf even te verdiepen in de prijzen die ze daar hanteren. Liggen de kosten veel hoger dan in Nederland, is het ongeveer hetzelfde of zijn jullie juist weinig geld kwijt aan eten, drinken en uitjes? Door je hier vooraf in te verdiepen, kun je tegenvallers voorkomen. Koop bijvoorbeeld een Lonely Planet reisgids met de belangrijkste informatie over jullie bestemming.

#3 Vergeten ruim tevoren te vragen naar vaccinaties en visa voor de bestemming

Voor sommige landen moet je ruim tevoren vaccinaties halen of een visum aanvragen. Als jullie hier op het laatste moment pas achter komen kan het zijn dat dit heel veel geld gaat kosten of jullie zelfs helemaal niet op huwelijksreis kunnen gaan. Op tijd even checken dus! Je kunt op de website van de GGD vinden welke vaccinaties jullie nodig hebben. Doe de visum check om te zien voor welke landen je een visum nodig hebt.

Bruidspaar op het strand

Fotocredits: Praise Wedding via Instagram

#4 Geen idee hebben van de nationale feestdagen

Vooraf is het ook altijd slim om even naar de nationale feestdagen van de huwelijksreis bestemming te kijken. Op feestdagen zal het namelijk een stuk drukker zijn en liggen de prijzen hoger. Bovendien heb je ook kans dat veel winkels dicht zullen zijn. Aan de andere kant zijn bepaalde feesten ook juist heel leuk om eens mee te maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van 4th of July in Amerika, Dia de los Muertos in Mexico of carnaval in Rio? Verdiep je vooraf dus goed in de feestdagen en denk goed na of jullie deze feesten willen meemaken of juist liever vermijden.

#5 Denken dat een huwelijksreis bestemming altijd ver weg moet zijn

Hoor je overal om je heen verhalen van bruidsparen die naar de Malediven, Curaçao of Bali gaan? Een huwelijksreis bestemming hoeft helemaal niet zo ver weg te zijn! Ook binnen Europa zijn er heel wat mooie vakantiebestemmingen te vinden. Wat dacht je bijvoorbeeld van het romantische Mykonos of het zonovergoten Tenerife? En zelfs in ons buurland België kun je een heerlijke huwelijksreis boeken! Niet alleen scheelt dit flink in de kosten, ook is het een stuk beter voor het milieu. Zeker wanneer jullie het vliegtuig laten staan en in plaats daarvan met de trein, bus of auto gaan. Wist je bijvoorbeeld dat je door heel Europa kunt reizen per trein? Met een Interrail ticket kom je op de mooiste bestemmingen. Lekker avontuurlijk!

Dit blog bevat affiliate links.