De beste huwelijksreis tips voor dé reis van jullie dromen

De huwelijksreis is een ontzettend bijzondere vakantie die jullie als pasgetrouwd stel samen beleven. Als het goed is maak je deze reis maar één keer, alle reden dus om er een onvergetelijke ervaring van te maken! Kun je nog wel wat hulp gebruiken bij het plannen van een luxe honeymoon? Wij hebben de handigste huwelijksreis tips voor je op een rijtje gezet!

Na een drukke periode rondom de bruiloft zijn jullie waarschijnlijk wel toe aan wat rust en ontspanning. Een luxe honeymoon of een avontuurlijke vakantie is ideaal om samen bij te kunnen komen en tegelijk jullie eerste mooie herinneringen als getrouwd stel te maken.

Tips voor jullie luxe honeymoon

Waarschijnlijk heb je hoge verwachtingen van de huwelijksreis. Niet zo gek, want dit moet natuurlijk de vakantie van jullie dromen worden. Juist daarom kan het geen kwaad om je vooraf goed in de verschillende mogelijkheden te verdiepen. Zo weet je zeker dat jullie een onvergetelijke vakantie tegemoet gaan. Daarom zijn hier vast 7 handige tips voor een sprookjesachtige huwelijksreis:

Tip 1: Maak gebruik van de wittebroodsweken

De meeste bruidsparen gaan er vlak na de bruiloft samen tussenuit, maar jullie kunnen ook nog even wachten. Een bruiloft kost flink wat energie. Niet alleen de dag zelf, maar ook de maandenlange voorbereiding. Je zult niet de eerste bruid zijn die na afloop van de trouwdag volledig gesloopt is. Alle stress die je in de afgelopen maanden hebt opgebouwd, kan er dan in een keer uitkomen. Sommige bruidsparen gaan meteen de dag na hun bruiloft op huwelijksreis. Het zou echter jammer zijn wanneer jullie in de eerste dagen van de huwelijksreis ziek worden omdat het even allemaal te veel is. Als jullie voldoende vrije dagen op kunnen nemen, is het daarom slim om nog even een paar dagen rust in te plannen voor jullie op vakantie gaan. In deze dagen kunnen jullie rustig bijkomen, nagenieten van de bruiloft, alle cadeaus uitpakken en de laatste rekeningen betalen. Daarna kunnen jullie écht relaxen op vakantie. Overigens is het sowieso slim om gebruik te maken van de wittebroodsweken. Dit is een periode van 6 weken waarin je het als bruidspaar wat rustiger aan doet.

Tip 2: Neem de tijd om de beste huwelijksreis bestemmingen te vinden

Het kiezen van de juiste bestemming is essentieel voor een geslaagde huwelijksreis. Natuurlijk moeten jullie een bestemming kiezen die goed bij jullie past. Willen jullie bijvoorbeeld graag een luxe honeymoon op een bounty eiland of gaan jullie liever voor een actieve vakantie in de bergen? Houden jullie van zon en tropische temperaturen of worden jullie juist blij van sneeuw en warme chocolademelk? Verdiep je goed in de bestemmingen die op jullie wensenlijstje staan. Zo is het belangrijk om te kijken naar de tijd van het jaar waarin jullie op vakantie willen gaan. Let op de gemiddelde temperatuur, maar ook belangrijke zaken zoals het regen- en orkaanseizoen. Het zou toch jammer zijn wanneer jullie rekenen op een heerlijke zonvakantie en de regen twee weken lang met bakken uit de lucht blijkt te komen. Met een goede voorbereiding is dit meestal te voorkomen!

Tip 3: Zorg dat jullie genoeg gespaard hebben voor de huwelijksreis

De huwelijksreis kan zo duur of goedkoop worden als jullie zelf willen. Misschien heb je bij de honeymoon het beeld van een ontspannen vakantie in een luxe resort, maar er zijn natuurlijk nog veel meer dingen mogelijk. Zo hoeven jullie niet per se naar de andere kant van de wereld te vliegen, een vakantie dicht bij huis kan net zo leuk zijn. Ook is het niet nodig om in een luxe resort te verblijven. Er zijn zat leuke appartementjes te krijgen voor weinig geld. Toch is het wel belangrijk dat jullie ruim de tijd nemen om voor de huwelijksreis te sparen. Het zou jammer zijn als jullie niet alles uit deze bijzondere vakantie kunnen halen wat jullie willen. Hebben jullie na de bruiloft niet voldoende geld meer over om een leuke vakantie te kunnen boeken? Stel de huwelijksreis dan liever nog een tijdje uit. Jullie zouden ook aan de gasten kunnen vragen om een deel van de huwelijksreis cadeau te doen. In plaats van een cadeau te geven, betalen de gasten dan mee aan een stukje van jullie reis.

Willen jullie een goedkope huwelijksreis boeken? Je kunt een hoop geld besparen door zelf alle onderdelen van de reis te regelen in plaats van hier een organisatie voor in te schakelen. Boek de vliegtickets bijvoorbeeld los en ga via een website zoals Booking op zoek naar een leuk hotel of appartement. Dit kan flink wat geld besparen! Een ander voordeel is dat je veel hotels en appartementen via Booking gratis kunt annuleren. Hiermee heb je eigenlijk een gratis annuleringsverzekering!

Tip 4: Maak er een echte huwelijksreis van

Of jullie nou gaan backpacken of in een luxe 5-sterren resort verblijven, het is vooral belangrijk dat jullie het gevoel hebben op huwelijksreis te zijn. Dat betekent niet dat alles overdreven luxe hoeft te zijn, maar wel dat deze reis meer bijzonder moet zijn dan andere reizen die jullie gemaakt hebben. Boek bijvoorbeeld een unieke hotelkamer voor één of meerdere nachten, verwen jezelf met een heerlijke massage of ga iets speciaals doen met z’n tweeën. Zoek ook eens op internet naar huwelijksreis tips van stellen die een zelfde soort huwelijksreis hebben gemaakt. Misschien hebben zij nog wel leuke ideeën voor jullie om te doen zodat je echt het gevoel krijgt op huwelijksreis te zijn.

Tip 5: Geniet vooral van de tijd als pasgetrouwd stel

Hoe mooi jullie huwelijksreis bestemming ook is, uiteindelijk draait het natuurlijk vooral om dat jullie tijd samen door kunnen brengen. Vergeet daarom niet volop van elkaar te genieten. Hoe jullie dat doen, mogen jullie natuurlijk helemaal zelf weten. Het ene stel vindt het heerlijk om urenlang aan het strand te liggen, terwijl het andere stel juist liever zoveel mogelijk actieve dingen onderneemt. Kies in ieder geval activiteiten uit die jullie allebei leuk vinden en neem de tijd om écht even samen te zijn. Plan niet alle dagen vol, maar zorg ook voor genoeg rustmomentjes. Na alle drukte van de bruiloft zullen jullie hier vast behoefte aan hebben!

Tip 6: Bewaar herinneringen aan jullie huwelijksreis voor later

De huwelijksreis is een ontzettend belangrijke vakantie en daarmee ook een bijzondere herinnering voor later. Waarschijnlijk hebben jullie op de bruiloft een fotograaf ingehuurd om alle herinneringen op beeld vast te leggen. Ook tijdens de huwelijksreis kan het een leuk idee zijn om een professionele fotoshoot te boeken. Natuurlijk zijn er ook andere manieren om herinneringen te bewaren voor later. Neem bijvoorbeeld wat zand mee van het strand of verzamel alle tickets en toegangsbewijzen die jullie tijdens de reis gebruiken. Thuis kunnen jullie al deze herinneringen samenvoegen in een diepe lijst of een plakboek.

Houden jullie veel van reizen? Dan is The Adventure Book (zie de foto hieronder) perfect voor jullie! In dit mooie boek kunnen jullie de herinneringen van alle reizen die jullie samen maken kwijt. Voor ieder land ter wereld zit er namelijk een pagina in dit boek waar jullie zelf tekst bij kunnen schrijven en foto’s in kunnen plakken. Hoe leuk is het om dit boek in de loop der jaren steeds verder te vullen? Zeker wanneer jullie ook een beetje creatief zijn, levert dit een prachtig boek op vol mooie herinneringen die jullie nog lang zullen blijven koesteren.

Huwelijksreis in The Adventure Book

Fotocredits: The Adventure Book

Tip 7: Vraag anderen om tips voor jullie huwelijksreis

Jullie zijn vast niet de eerste toeristen die naar jullie vakantiebestemming vertrekken. Vraag daarom eens rond in jullie omgeving of mensen nog huwelijksreis tips hebben. Ook op internet kun je vaak veel waardevolle informatie vinden voor een ontspannen en luxe honeymoon. Niet alleen over huwelijksreizen in het algemeen, maar vooral ook over de specifieke plekken die jullie bezoeken. Wanneer jullie eenmaal in het land zelf zijn aangekomen, is het slim om de locals naar de beste tips te vragen. Dit levert vaak de leukste ideeën op. Vergeet ook niet om een Lonely Planet aan te schaffen. Hierin vind je gemakkelijk de hoogtepunten in de omgeving, maar ook tips voor lekkere restaurants en leuke winkeltjes.

Dit blog bevat affiliate links.