Fotograaf:Jakob Owens via Unsplash

Tips en bestemmingen voor een huwelijksreis met kinderen

Gaan jullie trouwen, maar hebben jullie al kinderen? Dan is het de vraag wat jullie met de huwelijksreis doen. Natuurlijk is het lekker om er even écht samen tussenuit te knijpen, maar een huwelijksreis met kinderen is ook zeker een optie. Wij hebben wat handige tips en leuke bestemmingen voor je op een rijtje gezet.

De huwelijksreis is een heerlijke periode waarin jullie echt even van elkaar en het getrouwde leven kunnen genieten. Een reis om herinneringen te maken samen en rustig bij te komen van alle drukte van de bruiloft. Maar wat als jullie kinderen hebben? Gaan zij dan ook mee op huwelijksreis?

Op huwelijksreis met of zonder kinderen?

Of jullie de kinderen meenemen op huwelijksreis is een keuze die jullie zelf moeten maken. Het ene bruidspaar vindt dat de huwelijksreis niet voor kinderen bedoeld is en wil echt even samen zijn. Het andere bruidspaar gaat echter liever met het hele gezin op vakantie en wil de kinderen ook bij de huwelijksreis betrekken. Het heeft allebei voor- en nadelen. Met de kinderen op huwelijksreis gaan kan heel gezellig zijn, maar jullie krijgen hier wel een heel andere vakantie door. Het zal minder ontspannen zijn en er is minder tijd om echt samen te zijn. Als jullie liever zonder kinderen op huwelijksreis gaan, is er meer tijd voor jullie samen. Wel kunnen jullie waarschijnlijk minder lang en ver weg. Je zult oppas moeten regelen voor de kinderen en het kan lastig zijn om ze lang te moeten missen. Beide opties zijn mogelijk, het is maar net waar jullie je prettig bij voelen. Natuurlijk hangt jullie keuze ook af van jullie kinderen. Hoe ouder ze zijn, hoe makkelijker het vaak is om ze mee op reis te nemen.

Zwembad op een tropische huwelijksreis bestemming

Fotograaf:Jason Briscoe via Unsplash

Kindvriendelijke huwelijksreis bestemmingen

Gaan jullie samen met de kinderen op huwelijksreis? Dan is het fijn om een goede bestemming uit te kiezen waar jullie allemaal blij van worden. En wees gerust, als je met kinderen op vakantie gaat betekent dat niet dat je alleen naar een camping in Frankrijk kunt. Wat dacht je bijvoorbeeld van de volgende huwelijksreis bestemmingen?

  • Portugal is een prachtig land met een mooie combinatie van gezellige steden en heerlijke stranden. De Algarve is bijvoorbeeld een heel geschikte regio voor de huwelijksreis.
  • Eilandhoppen in Griekenland is ook een heerlijke activiteit voor de huwelijksreis. De schilderachtige dorpjes vormen een prachtig decor voor jullie huwelijksreis en ook de kinderen zullen zich goed vermaken op de eilanden.
  • Parijs is één van de meest romantische steden van Europa en ideaal voor een wat kortere huwelijksreis. Je kunt de stad combineren met Disneyland, dit is zowel voor jullie als voor de kinderen erg leuk.
  • Houden jullie ervan om lekker actief bezig te zijn in de vakantie en de natuur in te gaan? Dan is Scandinavië een mooie bestemming. Wist je dat je hier op veel plekken kunt wildkamperen? Het is ook leuk om er samen op uit te trekken met een camper of een oud Volkswagenbusje.
  • Liever wat verder van huis? Jordanië is een prachtig land waar je heerlijk kunt relaxen, maar ook veel kunt zien. Je kunt hier gemakkelijk en veilig met kinderen rondreizen.

Handige tips voor jullie huwelijksreis met kinderen

Los van de bestemming zijn er ook nog wat andere dingen om rekening mee te houden wanneer jullie op huwelijksreis gaan met kinderen. Zijn jullie kinderen al wat ouder? Dan is het slim om vooraf goed te bespreken wat jullie verwachtingen zijn. Zouden jullie bijvoorbeeld bepaalde dingen graag doen omdat het jullie huwelijksreis is, maar ben je bang dat de kinderen dit wat minder leuk zullen vinden? Bespreek dit dan vooraf en leg uit waarom het voor jullie belangrijk is. Willen jullie graag wat romantische tijd met z’n tweeën? Kijk dan wat de mogelijkheden zijn op de plek van bestemming. Misschien is er een animatieteam dat een tijdje op de kinderen kan passen of zijn er andere mogelijkheden om even samen weg te kunnen gaan.

Tot slot is het belangrijk niet te veel druk te leggen op de reis. Natuurlijk is een huwelijksreis een bijzondere vakantie, maar het belangrijkste is dat jullie dingen doen waar jullie blij van worden. Is het lastig om veel te ondernemen met de kinderen erbij? Dan is het ook prima om gewoon een paar dagen aan het strand door te brengen en niet te veel te hoeven. Gaan jullie wat verder van huis op vakantie? Dan is het altijd slim het reisadvies in de gaten te houden. Zo weet je zeker dat je veilig met je kinderen kunt reizen.