De huwelijksreis van jullie dromen plannen

De huwelijksreis is een bijzondere vakantie die jullie niet snel meer zullen vergeten. Dit is namelijk hét excuus om een super luxe vakantie te boeken en alle tijd te nemen voor elkaar. Zo kunnen jullie in alle rust samen genieten en herinneringen ophalen aan jullie bruiloft. Klinkt heerlijk toch? Wij hebben alle tips en ideeën voor het plannen van de ideale huwelijksreis voor je verzameld! 

Meestal gaat het bruidspaar in de wittebroodsweken op huwelijksreis om rustig bij te komen van de bruiloft en alle tijd te hebben voor elkaar. Je kunt meteen de dag na de bruiloft al op het vliegtuig stappen, maar jullie kunnen er natuurlijk ook voor kiezen om nog een aantal dagen, weken of zelfs maanden te wachten. Wat jullie plannen ook zijn, met de juiste voorbereidingen kunnen jullie er in ieder geval voor zorgen dat het een onvergetelijke reis wordt!

Beste huwelijksreis bestemmingen

Wat de beste huwelijksreis bestemmingen zijn, hangt natuurlijk helemaal af van jullie voorkeur. De meeste bruidsparen plannen een huwelijksreis met een bijzondere bestemming. Veel stellen gaan voor zon, zee en strand op een prachtig bounty eiland. Wat dacht je bijvoorbeeld van Curaçao, de Malediven of Bali? Er zijn echter nog heel wat andere mogelijkheden. Houden jullie wel van een beetje avontuur? Dan zouden jullie bijvoorbeeld ook een roadtrip door Amerika kunnen maken. Echte wereldreizigers zouden een rondreis langs de zeven wereldwonderen kunnen overwegen. Of ga je toch liever wat dichterbij op vakantie, bijvoorbeeld naar de Canarische eilanden? Heb je nog wat extra inspiratie nodig? Bekijk dan ook even de top 10 met meest populaire bestemmingen van Nederlandse bruidsparen. Denken jullie de bestemming van jullie dromen gevonden te hebben? Check dan vooraf wel even deze veelgemaakte fouten om teleurstelling te voorkomen.

Daarnaast is het belangrijk om je tijdens het plannen altijd goed te verdiepen in de bestemming van jullie huwelijksreis. Kijk bijvoorbeeld altijd naar het huidige reisadvies zodat je weet of jullie bestemming veilig genoeg is. Gaan jullie als homostel op huwelijksreis? Dan is het slim om vooraf even te kijken welke bestemmingen homovriendelijk zijn. In Nederland is dit inmiddels bijna overal de normaalste zaak van de wereld, maar in het buitenland denken ze hier helaas nog wel eens anders over. Wel zo handig om dit vooraf dus even te checken!

Bijzondere hotels voor jullie huwelijksreis

De huwelijksreis is het ideale moment om een keer een bijzonder hotel uit te kiezen dat heel luxe is of op een indrukwekkende locatie staat. Het is immers een speciale reis waarbij jullie jezelf best een beetje mogen verwennen. Willen jullie overnachten in écht bijzondere hotels? Er zijn heel wat mooie hotels met een speciale honeymoon suite te boeken. Zijn deze luxe hotels eigenlijk wat boven jullie budget, maar zouden jullie het wel heel gaaf vinden hier te overnachten? Je kunt ook één of twee nachten in een luxe hotel boeken en de onderkomens voor de rest van de reis wat simpeler houden.

Wat kost de huwelijksreis?

Een huwelijksreis kost over het algemeen flink wat geld. Zeker als jullie een bestemming in een ander werelddeel hebben uitgekozen en voor een luxe honeymoon willen gaan. Toch kunnen jullie het zo duur of goedkoop maken als jullie zelf willen. Een budget huwelijksreis is zeker mogelijk als jullie niet veel waarde hechten aan luxe. Je kunt veel geld besparen door binnen Europa op huwelijksreis te gaan en voor goedkopere hotelletjes te kiezen.

Sparen of de huwelijksreis als cadeau vragen?

Gaan jullie toch liever voor een luxe huwelijksreis? Dat is natuurlijk prima, maar het is wel handig om vooraf even na te denken over de manier waarop jullie het gaan betalen. Misschien hebben jullie al een tijdje gespaard en is het geen enkel probleem, maar het kan ook zijn dat jullie het geld nog niet bij elkaar hebben. In dat geval kunnen jullie verschillende dingen doen. Zo kunnen jullie de reis nog even uitstellen zodat jullie eerst wat extra geld kunnen sparen. Een andere mogelijkheid is de huwelijksreis cadeau vragen aan de gasten. Jullie kunnen de reis in stukjes verdelen en de gasten kunnen zo allemaal een stukje van jullie vakantie betalen.

Krijgen jullie het geld voor een luxe honeymoon toch niet bij elkaar? Geen punt! Er zijn namelijk ook heel wat mogelijkheden voor een goedkope huwelijksreis. Dit bespaart flink wat geld en kan net zo leuk zijn!

Honeymoon op Hawaii

Fotocredits: Hello Fashionblog

Activiteiten die jullie samen kunnen doen

Het is ook slim om van tevoren even na te denken over de activiteiten die jullie willen ondernemen. Wanneer jullie de huwelijksreis cadeau vragen, kunnen jullie deze activiteiten namelijk bij het cadeau betrekken. Sparen jullie liever zelf voor de reis? Ook dan is het fijn om vooraf te weten wat jullie ongeveer willen gaan doen. Zo kun je deze kosten vast meerekenen in het budget en weet je precies hoeveel geld jullie vooraf moeten sparen. Best handig dus om de activiteiten van jullie huwelijksreis vast vooraf te plannen.

Er zijn heel wat verschillende activiteiten die jullie samen kunnen ondernemen. Wat dacht je bijvoorbeeld van snorkelen, een fijne massage boeken, een kookcursus volgen of een dagje mountainbiken door een natuurgebied? Zouden jullie de omgeving ook wel een keer van bovenaf willen bekijken? Boek dan een romantische ballonvaart of helikoptervlucht. Dit is een onvergetelijke ervaring!

Wat neem je mee op huwelijksreis?

Wat je allemaal in je koffer moet doen, hangt natuurlijk af van de bestemming van jullie huwelijksreis. Het is in ieder geval slim om wat mooie kleding mee te nemen zodat jullie gezellig een avondje uit kunnen gaan. Hebben jullie een bestemming uitgezocht met tropische temperaturen? Dan is het leuk om speciaal voor de honeymoon een witte bikini aan te schaffen. Een nieuw lingeriesetje kan ook leuk zijn als verrassing voor je kersverse echtgenoot. Laten jullie nog een trash the dress shoot maken tijdens de huwelijksreis? Dan zullen jullie trouwoutfits ook mee het vliegtuig in moeten!

Fotoshoot plannen tijdens de huwelijksreis

Er zijn ook steeds meer stellen die een professionele fotograaf inhuren om een fotoshoot te laten maken op hun huwelijksreis. Een goed idee, want hierdoor hebben jullie straks prachtige foto´s van jullie vakantie! Je kunt deze fotoshoot vergelijken met het maken van de trouwfoto´s, alleen dan zijn jullie nu waarschijnlijk een stuk relaxter. Als jullie al een aantal dagen op vakantie zijn, hebben jullie waarschijnlijk ook al een lekker kleurtje gekregen. Dit zorgt voor prachtige, romantische foto´s!

Bruiloft en huwelijksreis in één

Zouden jullie graag willen trouwen in het buitenland? Dan is het een idee om jullie bruiloft met de huwelijksreis te combineren. Op deze manier wordt het opeens een stuk betaalbaarder om elkaar in een ander lang het jawoord te geven. Dit kunnen jullie samen met een select groepje gasten doen, maar een intieme elopement is ook een bijzonder idee.