Fotocredits: Unsplash

15 Originele kerstcadeau ideeën voor een vrouw

De feestdagen komen er alweer bijna aan en dat betekent dat het tijd is om cadeaus in huis te halen. Als je een relatie hebt of zelfs verloofd bent, is het extra leuk om alles uit de kast te halen voor een origineel cadeautje. Maar wat kun je je vriendin of vrouw voor kerstcadeau geven? Wij hebben 15 ideeën voor je verzameld ter inspiratie! 

Het vinden van een geschikt kerstcadeau voor een vrouw kan best wat stress opleveren. Want je wilt natuurlijk wel iets kopen waar ze écht blij van wordt. Gelukkig zijn er genoeg leuke ideeën te bedenken. Wij helpen je een handje op weg met deze inspiratie!

Kerstcadeau voor jouw vriendin

Wil je jouw vriendin een kerstcadeau geven? Dan is het leuk om iets voor jullie samen te bedenken. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze ideeën:

 • Bucketlist boek voor koppels: Houden jullie wel van een uitdaging? Met het Bucketlist boek voor Koppels hebben jullie in ieder geval genoeg inspiratie voor een heleboel gezellige date nights samen. In het boek staan namelijk 250 bucketlistitems om samen af te strepen. Bovendien is er ruimte genoeg om alle herinneringen vast te leggen. Een prachtig boek waar jullie veel plezier aan kunnen beleven! Dagen jullie elkaar liever uit? Dan is het Battle Book voor Koppels een leuk alternatief. Hierin staan 99 challenges in om aan te gaan. Wie kan de meeste winnen?
 • Wonderbox: Een uitje als kerstcadeau is voor je vriendin natuurlijk helemaal leuk om te ontvangen. Je kunt zelf een uitje bedenken en hier een tegoedbon voor geven, bijvoorbeeld in de vorm van een kaartje, maar je zou ook een Wonderbox cadeau kunnen geven. Op de website van Wonderbox staan allerlei leuke uitjes, van een luxe high wine tot een romantisch nachtje weg. Je kiest één van de uitjes en je vriendin kan vervolgens met behulp van de bon een keuze maken voor een bepaalde datum en locatie.
 • The Adventure Book: Zijn jullie samen gek op reizen? The Adventure Book is het ultieme cadeau voor elke reisliefhebber. Dit boek bevat namelijk plaats voor alle landen en gebieden ter wereld. Je vult de pagina’s met foto’s, tickets en andere bijzondere herinneringen aan jullie reizen. Je vriendin kan hier al haar creativiteit in kwijt, maar helemaal bijzonder is het natuurlijk om dit boek vast gedeeltelijk te vullen met alle reizen die jullie tot nu toe samen hebben gemaakt. Zo wordt het een écht persoonlijk cadeau voor kerst.
The Adventure boek als kerstcadeau voor een vrouw

Fotocredits: The Adventure Book

Een ‘altijd goed’ kerstcadeau voor haar

Ga je liever voor een ‘altijd goed’ kerstcadeau waarmee je zeker weet dat je haar blij zal maken? Bij vrijwel alle vrouwen scoor je punten als je met één van deze kerstcadeaus aan komt zetten:

 • Rituals: Rituals is een fijn merk met heerlijke producten. Of je nou voor een douchegel, deodorant of een compleet verzorgingspakket kiest, eigenlijk zit je altijd goed. Kies dus vooral een fijn kerstcadeau voor haar uit in haar favoriete geur of probeer een limited edition.
 • Kaarsen: Kaarsen zorgen voor heel wat warmte en gezelligheid in huis. Ze zijn dus eigenlijk onmisbaar tijdens de feestdagen en er zijn weinig vrouwen die geen kaarsen in huis hebben. Kies een lekkere geurkaars uit of ga juist voor een kaars in een bijzondere vorm. Ook kaarsenhouders zijn altijd leuk om cadeau te geven met kerst.
 • Lekker luchtje: Een parfum is natuurlijk een weinig origineel kerstcadeau voor een vrouw, maar aan de andere kant is het wel een heel persoonlijk cadeau. Als je namelijk moeite doet om een lekker geurtje voor haar uit te kiezen, zal ze het zeker kunnen waarderen. Bovendien blijft dit een fijn cadeau om te krijgen.

Bij al deze cadeautjes is het natuurlijk wel belangrijk om goed in de gaten te houden of het iets is waar jouw vriendin of vrouw ook blij van wordt. Het is geen enkel probleem als een kerstcadeau niet origineel is, maar het moet natuurlijk wel bij haar passen.

Lekkere kerstcadeau ideeën voor dames

In plaats van spullen, kun je natuurlijk ook lekker eten cadeau geven. Liefde gaat immers door de maag! Wat dacht je bijvoorbeeld van deze overheerlijke cadeau ideeën voor de kerst?

 • Zelfgebakken koekjes of een bakmix: Zelf iets maken is natuurlijk het aller leukst als cadeautje. Zelfgemaakte koekjes zijn dan ook heel geschikt als kerstcadeau, eventueel kun je er nog een mooi koekblik bij kopen. Ben je niet zo’n keukenwonder? Dan is het ook een idee om in plaats hiervan een bakmix cadeau te geven voor de kerst. Deze gezellige potten voor verschillende soorten koekjes zijn bijvoorbeeld een leuk cadeau om te geven.
 • Borrelplank: Als je een kerstcadeau koopt voor een vrouw die meer van hartige dingen houdt, is een borrelplank een leuk idee. Je hebt allerlei mooie planken die je zelfs kunt laten personaliseren door bijvoorbeeld haar naam in het hout te laten zetten. Vervolgens kun je de plank vullen met verschillende lekkere borrelhapjes en een goede fles wijn.
 • Luxe chocolade: Ook met chocolade zit je bij vrijwel elke vrouw goed. Ga naar een chocolaterie om een luxe doos bonbons samen te laten stellen of koop chocola in het kerstthema.
 • Gingerbread huisje: Het bouwen van een huisje van gingerbread is een leuke Amerikaanse traditie. Ook in Nederland worden gingerbread huisjes steeds populairder. Een Gingerbread house pakket is dus een leuk en origineel cadeau voor de kerst!
Gingerbread house als kerstcadeau voor haar

Fotocredits: Unsplash

Andere leuke kerstcadeau tips voor een vrouw

En tot slot hebben we nog een aantal laatste leuke kerstcadeau tips voor een vrouw:

 • Spelletje: Houden jullie van spelletjes? Kies dan een leuk gezelschapsspel voor haar uit. Een spel dat jullie met een vriendengroep kunnen spelen of juist iets voor als jullie samen zijn.
 • Een mooie kamerplant: Planten staan ontzettend gezellig in huis en eigenlijk kun je er nooit genoeg hebben. Als jouw vriendin groene vingers heeft, kan ze bovendien erg lang plezier beleven aan dit cadeau. Zoek een speciale plant voor haar uit en regel er ook meteen een mooie pot bij, dan is jouw cadeau voor de kerst compleet!
 • Poster van een stad: Ook helemaal hip voor in huis zijn posters met de plattegrond van een stad er op. Kies bijvoorbeeld de stad waar ze woont uit of ga voor een stad met een bijzondere herinnering, zoals de plek waar jullie elkaar ontmoet hebben.
 • Een warme plaid of kussentjes: Voor wat extra gezelligheid in huis kun je een lekkere plaid of kussentjes voor op de bank kopen. Zeker voor de koude wintermaanden is dit heel fijn om te hebben en dus is het een ideaal kerstcadeau om haar te geven.
 • Polaroid camera: Tot slot is een polaroid camera een leuk en origineel kerstcadeau voor je vriendin. Met deze camera kunnen jullie de leukste foto’s maken van alle dingen die jullie samen doen. Mooi om te bewaren als herinnering voor later!

Dit blog bevat affiliate links.