Bruid met een brief in haar handen

Fotograaf: Mon et Mine

6 Ideeën als cadeau van de bruidegom aan de bruid

Jullie bruiloft is een ontzettend bijzondere dag die draait om jullie liefde voor elkaar. Daarom is het leuk om als bruidegom jouw bruid te verrassen met een cadeau op de ochtend van de bruiloft. Ben je benieuwd waar je aan kunt denken? Wij hebben 6 cadeau ideeën voor je verzameld! 

Waarschijnlijk brengen jullie de ochtend van de bruiloft traditiegetrouw allebei op een andere plek door. De bruid is meestal met haar moeder en beste vriendinnen terwijl ze zich klaarmaakt voor de bruiloft. Er gaat immers veel tijd zitten in het perfecte bruidskapsel en de mooiste bruidsmake-up. Als bruidegom mag je haar pas in haar trouwjurk zien zodra ze helemaal klaar is voor de bruiloft. Maar dat wil niet zeggen dat je niet iets leuks voor de bruid kunt regelen in de tussentijd.

Wanneer geef je een cadeau aan de bruid?

Jullie brengen de ochtend van de bruiloft dus niet samen door, maar toch kun je hier een bijzonder moment van maken voor jullie samen. Dit kun je doen door een verrassing te regelen voor jouw bruid die je ’s ochtends tijdens het klaarmaken voor de bruiloft aan haar laat brengen. Stuur bijvoorbeeld iemand bij haar langs of vraag aan de moeder van de bruid om jouw cadeau aan haar te geven. Zeker weten dat ze hier enorm verrast door zal zijn!

Leuke cadeau ideeën van de bruidegom aan de bruid

Lijkt het je leuk om een cadeau te kopen, maar kun je nog wel wat inspiratie gebruiken? Je zou bijvoorbeeld aan deze 6 cadeau ideeën kunnen denken om als bruidegom aan jouw bruid te geven:

  • Een mooi sieraad: Sieraden zijn heel geschikt als bijzonder cadeau waar jouw aanstaande nog jarenlang plezier van kan hebben. Ze krijgt straks waarschijnlijk al een mooie trouwring, maar het is natuurlijk helemaal leuk om daar ook een bijpassende armband of ketting bij te dragen. Het is slim om haar dit vlak voor de bruiloft te geven. Zo kan ze het sieraad om doen voor tijdens de ceremonie.
  • Een cadeaubon voor een uitje: Het kan ook heel leuk zijn om een uitje aan haar cadeau te geven, waardoor jullie na de bruiloft nog gezellig een dagje of nachtje weg kunnen samen. Bij Wonderbox kun je uit allerlei leuke uitjes kiezen: van een luxe high tea tot een romantisch weekendje weg.
  • Een boompje of een plant: Een boom of een plant voor in de tuin is een heel speciaal cadeau voor een bruiloft. Deze plant zal namelijk door de jaren heen met jullie huwelijk mee groeien, hoe bijzonder is dat?
  • Een something blue: Houden jullie van tradities? Dan is het leuk om de bruid een something blue te geven voor de trouwdag. Dit kan bijvoorbeeld een sieraad zijn met iets blauws er in, maar ook een klein speldje voor aan de binnenkant van de trouwjurk of een blauwe kousenband zijn hier heel geschikt voor. Meer over deze traditie lees je in het blog Something old, something new: Dit betekent het!
  • Een romantische brief: Een bijzonder cadeau hoeft niet altijd geld te kosten. Je kunt je aanstaande namelijk ook verrassen met een mooie (handgeschreven) brief. Schrijf op wat je voor haar voelt, wat je verwachtingen zijn voor deze dag en hoe je de rest van jullie leven samen ziet. Een persoonlijker cadeau dan dit bestaat niet!
  • The Adventure Book: Zijn jullie gek op reizen? En hebben jullie een mooie huwelijksreis op de planning staan. Dan is The Adventure Book het ideale cadeau. In dit boek kunnen jullie samen bestemmingen over heel de wereld verzamelen. Je kunt hier een kaartje bij doen met een lieve tekst zoals you mean the world to me of let’s make memories together. Van dit cadeau kunnen jullie samen de rest van jullie leven plezier hebben!

Dit blog bevat affiliate links.