Zo kies je een lekkere parfum voor jullie bruiloft

Het is fijn om een lekkere parfum op te hebben tijdens jullie bruiloft. Tenslotte ben je de hele dag in contact met mensen en je kunt dan maar beter zeker weten dat je lekker ruikt. Bovendien zal het parfum op jullie bruiloft je de rest van je leven blijven herinneren aan jullie grote dag. Het kan echter best lastig zijn om het perfecte geurtje te vinden. Daarom geven wij je wat tips voor het kiezen van je bruidsparfum!

Misschien twijfel je op een normale dag al wel eens over het geurtje dat je op zult doen. Tijdens jullie bruiloft is dat natuurlijk helemaal belangrijk. De bruidsparfum die je kiest, zal je namelijk niet snel vergeten!

Koop een nieuw parfum voor jullie bruiloft

Het kan zijn dat je al een aantal heerlijke geurtjes in de kast hebt staan, maar toch is het leuk om voor een nieuwe parfum te kiezen wanneer jullie gaan trouwen. Een bruiloft is immers dé gelegenheid voor een exclusief geurtje en bovendien is het extra bijzonder als je ´m speciaal voor deze dag hebt gekocht. Zo zal je bruidsparfum je altijd aan jullie bruiloft doen denken. En ook bij je man zullen de herinneringen aan de bruiloft terugkomen wanneer hij jouw bruidsparfum weer ruikt.

Een lekkere dames parfum voor jullie bruiloft kiezen

Je zult dus een keuze moeten maken uit het enorme assortiment aan geurtjes bij de parfumerie. Geur is echt een kwestie van smaak, dus je zult verschillende soorten parfum moeten proberen. Wanneer jullie in de zomer trouwen, kies je waarschijnlijk voor een frisse geur. In de winter kan een zwaarder parfum ook lekker zijn.

Laat je niet overweldigen door al die verschillende geuren en probeer er slechts een paar, anders zal je neus het verschil niet meer goed kunnen ruiken. Spuit eerst een aantal geurtjes op strookjes papier. Het lekkerste geurtje test je vervolgens op je huid. Het parfum reageert namelijk ook op je huid, waardoor hij bij iedereen anders zal ruiken.

Heb je een lekker parfum gevonden? Koop hem dan niet meteen maar kom een dag later terug om te ruiken of je hem nog steeds lekker vindt. Het kan namelijk zijn dat je niet helemaal goed meer ruikt door alle geuren in je neus. Word je de volgende dag meteen blij bij het ruiken van het parfum? Dan heb je je bruidsparfum gevonden! 

Parfum dames top 10

Kun je nog wel wat inspiratie gebruiken op het gebied van de geuren waar je aan kunt denken voor jullie bruiloft? Dit is de top 10 dames parfum met de populaire geuren van dit moment!

Neem je verloofde mee bij het kopen van je bruidsparfum

Je verloofde gaat waarschijnlijk niet mee met het uitzoeken van de trouwjurk, maar het is wel fijn als je een parfum kiest dat hij ook lekker vindt. Neem hem dus gezellig mee om het ideale luchtje te shoppen! Zo is de verrassing er weliswaar af, maar weet je in ieder geval zeker dat hij je ook heerlijk vindt ruiken.

Combinatie met andere geuren

Heb je een lekker luchtje uitgekozen? Heel goed! Denk er dan alleen aan dat je geen bloemen kiest met een sterke geur die niet samengaat met het parfum. Denk ook even na over de deodorant of bodylotion die je op de ochtend van de bruiloft opsmeert. Het zou toch zonde zijn als je lekkere luchtje verandert in een mengelmoesje van verschillende geuren.

Nog wat handige tips voor een lekkere bruiloft parfum

  • Veel vrouwen wrijven hun polsen over elkaar wanneer ze hun parfum hebben aangebracht. Dit kun je echter beter niet doen, omdat het de geur zal veranderen.
  • Heb je meerdere geurtjes getest? Ruik dan tussendoor aan koffiebonen. Het klinkt misschien een beetje gek, maar dit neutraliseert de geuren.
  • Je reukvermogen is aan het einde van de dag beter dan ´s ochtends. Dit is dus het ideale moment om op zoek te gaan naar je bruidsparfum.
  • Naast de geur is ook het flesje van je bruidsparfum belangrijk. Sommige parfums hebben een heel bijzonder flesje die prachtig staat op de trouwfoto´s. Vergeet ook niet om aan de trouwfotograaf te vragen een mooie detailfoto van jouw parfum te maken.

Dit blog bevat affiliate links. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *