Bruidspaar tijdens de fotoshoot

Fotograaf: Janelle Elise

5x Herinneringen aan jullie bruiloft bewaren

Na een lange tijd van voorbereiden vliegt jullie trouwdag voorbij. Voor je het weet is alles afgelopen en zijn jullie getrouwd. Gelukkig kun je nog jarenlang nagenieten van deze bijzondere dag. Zeker wanneer jullie de herinneringen op een speciale manier bewaren. Wij hebben 5 leuke ideeën als herinnering voor jullie als bruidspaar verzameld! 

Jullie bruiloft is waarschijnlijk een van de mooiste dagen van jullie leven. Daar wil je nog heel lang van kunnen genieten! Daarom is het leuk om meerdere herinneringen te bewaren zodat je ze nooit zult vergeten. Het is heerlijk om een paar weken, maanden of jaren na de bruiloft aan de hand van alle herinneringen weer terug te kunnen denken aan deze bijzondere dag! Wij hebben 5 leuke ideeën voor je verzameld van verschillende soorten herinneringen die je kunt bewaren voor later.

#1. Trouwfoto´s in het trouwalbum

Natuurlijk worden er foto´s gemaakt van jullie bruiloft. Het is belangrijk om te investeren in een goede trouwfotograaf die alle mooie momenten op beeld kan vastleggen. Na afloop is het leuk om een trouwalbum te (laten) maken. Zo blijven de mooiste foto´s goed bewaard en kunnen jullie ze regelmatig terugkijken. Huren jullie ook een videograaf in? Dan ontvangen jullie een kort filmpje van jullie trouwdag. Deze bewegende beelden zijn een mooie toevoeging aan de foto´s. Bovendien kunnen jullie op deze manier ook speeches en jullie eigen geloften terugluisteren. Het is een leuke traditie om ieder jaar op jullie trouwdatum samen op de bank te kruipen met een lekker drankje en jullie trouwfilm terug te kijken.

#2. Trouwjurk bewaren

Een trouwjurk kost flink wat geld en heeft natuurlijk een emotionele waarde. Het is dan ook jammer om hem na de bruiloft meteen te verkopen. Alleen wat kun je er verder nog mee doen? Je kunt je trouwjurk netjes in de kast bewaren, zodat je er later bijvoorbeeld een doopjurkje van kunt laten maken. Er zijn ook bruidsparen die ieder jaar weer een foto maken in hun trouwkleding om hun jubileum te vieren. Dan is het ook nog mogelijk om je trouwjurk in te laten lijsten. Wanneer je de ruimte hebt, is dit een echte eyecatcher in huis. Neemt je trouwjurk toch te veel ruimte in beslag? Je kunt ook alleen een klein stukje van de stof bewaren en dit bijvoorbeeld in een sieraad verwerken.

#3. Gastenboek als herinnering voor het bruidspaar

De gasten zijn een belangrijk onderdeel van jullie bruiloft. Het is dan ook leuk om een gastenboek neer te leggen waar de gasten hun naam en een lief berichtje in kunnen schrijven. Zo kunnen zij een herinnering achterlaten voor jullie als bruidspaar. Nog leuker is het om ook gebruik te maken van foto´s in het gastenboek. Dit kan bijvoorbeeld met een photobooth of polaroid camera. De gasten maken een foto van zichzelf, plakken deze foto in het boek en schrijven er een leuk berichtje bij. Zo kunnen jullie jaren later nog steeds zien wie er allemaal op jullie bruiloft waren en hoe ze er toen uitzagen.

#4. Herinnering aan de trouwdag inlijsten

Een ander idee is het samenvoegen van meerdere herinneringen aan jullie bruiloft in een grote lijst. Wat dacht je bijvoorbeeld van een stukje stof van de trouwjurk, gedroogde bloemen uit het bruidsboeket, het programmaboekje, de trouwkaart en je verlovingsring? Geef de lijst een mooi plekje in huis en je zult steeds weer aan jullie bruiloft herinnerd worden!

#5. Aandenken aan de huwelijksreis

Natuurlijk is het ook leuk om herinneringen aan jullie huwelijksreis over te houden. Dat kan in de vorm van een scrapbook waar je naast foto´s ook tickets, foldertjes, muntstukken en andere herinneringen in kwijt kunt. Je zou ook gebruik kunnen maken van een diepe lijst waar je deze dingen herinneringen in plaatst. Een potje met zand van het strand op jullie huwelijksreis is ook een mooi aandenken.