Manchetknopen als accessoire voor de bruidegom

Natuurlijk is de bruid het stralende middelpunt van de bruiloft, maar ook als bruidegom wil je er op je best uitzien voor jullie grote dag. Niet alleen je trouwpak is daarvoor belangrijk, maar ook het uitzoeken van goede accessoires. Manchetknopen kunnen bijvoorbeeld niet ontbreken bij jouw outfit als bruidegom. Hiermee kun je voor een persoonlijke toevoeging zorgen! 

Jouw trouwoutfit als bruidegom is niet compleet zonder de juiste accessoires. Een trouwpak combineer je namelijk het best met een bijpassend paar schoenen, een stropdas of een vlinderstrik, een chic overhemd en een paar mooie manchetknopen.

Wat zijn manchetknopen?

Manchetknopen zijn losse knopen die je kunt kopen voor het sluiten van de manchetten (de stevige stof aan het eind van de mouw) van een overhemd. De manchetknoop bestaat uit twee delen die met een staafje aan elkaar verbonden zijn en door middel van een scharniertje open en dicht gedraaid kunnen worden. Het dragen van manchetknopen is tegenwoordig wat minder gebruikelijk dan vroeger, maar het zorgt wel voor een chique uitstraling. Ideaal dus voor de outfit van de bruidegom!

Het juiste overhemd voor manchetknopen

Om manchetknopen te kunnen dragen, heb je het juiste overhemd nodig. Niet ieder overhemd is hier namelijk voor geschikt. Manchetknopen zijn bedoeld voor een overhemd met dubbele manchetten. Je vouwt de stof van de mouw vervolgens dubbel en gebruikt de manchetknoop om de mouw vast te binden. Heb je een overhemd met knoopjes op de mouwen? Dan is dit overhemd niet gemaakt om met manchetknopen te dragen.

Materiaal van de manchetknopen

Manchetknopen zijn in allerlei soorten materialen te krijgen. Het is hierbij vooral belangrijk dat alle accessoires die je draagt goed bij elkaar passen. Kies je dus voor een bepaalde metaalkleur bij je manchetknopen? Dan gebruik je dezelfde kleur voor je riem en eventueel voor je dasspeld, andere sieraden of horloge. Natuurlijk is het ook slim om vast even te kijken of de manchetknopen wel mooi staan in combinatie met je trouwring. Het mooiste is als alle materiaalsoorten goed op elkaar zijn afgestemd.

Bruidegom met houten manchetknopen voor de bruiloft

Fotocredits: Etsy

Houten manchetknopen en andere ideeën voor de bruiloft

Je kunt gewoon standaard manchetknopen kopen voor de bruiloft, maar het kan ook juist heel leuk zijn om voor iets extra speciaals te kiezen. Zo kun je gepersonaliseerde manchetknopen laten maken, bijvoorbeeld met jullie initialen erin. Ook houten manchetknopen zijn erg mooi, eventueel zelfs in een vormpjes zoals een hartje. Tot slot kan het een leuk idee zijn om een klein grapje uit te halen met de manchetknopen. Zo zijn er allerlei leuke manchetknopen te vinden met een bepaald thema. Zoek iets uit wat passend is bij jullie thema of bij jouw interesses. Er zijn bijvoorbeeld manchetknopen te koop met een Star Wars thema of je favoriete dier erop. Er is van alles mogelijk! Natuurlijk moet dit wel passen bij jullie bruiloft. Je manchetknopen zijn de hele tijd zichtbaar omdat de manchetten onder de mouw van je trouwpak uitkomen. Als jullie voor een stijlvolle, chique bruiloft gaan, passen klassieke manchetknopen dan ook beter.

Manchetknopen kopen voor de bruiloft

Manchetknopen kun je op allerlei plekken kopen. Je kunt er bijvoorbeeld naar vragen bij de winkel waar je jouw trouwoutfit koopt. Dit kan handig zijn omdat je zo snel kunt zien of de manchetknopen ook goed staan bij de rest van je outfit. Heb je liever iets meer keuze of ben je op zoek naar echt iets unieks? Dan kun je online ook prima terecht voor je manchetknopen. Er zijn verschillende webwinkels die een groot assortiment unieke knopen aanbieden. Ook is het mogelijk om online gepersonaliseerde manchetknopen te bestellen.

Manchetknopen graveren met de trouwdatum

Fotograaf: Nicole Leanne

Manchetknopen graveren

Om voor een echte persoonlijke touch te zorgen, is het een origineel idee om de manchetknopen te laten graveren. Als bruid kan het ook heel leuk zijn om jouw bruidegom te verrassen met een paar bijzondere, gepersonaliseerde manchetknopen. Je kunt manchetknopen bijvoorbeeld laten graveren met jullie initialen en/ of jullie trouwdatum.