Manchetknopen als accessoire voor de bruidegom

Natuurlijk is de bruid het stralende middelpunt van de bruiloft, maar ook als bruidegom wil je er op je best uitzien voor jullie grote dag. Niet alleen je trouwpak is daarvoor belangrijk, maar ook het uitzoeken van goede accessoires. Manchetknopen kunnen bijvoorbeeld niet ontbreken bij jouw outfit als bruidegom! 

Jouw trouwoutfit als bruidegom is niet compleet zonder de juiste accessoires. Een trouwpak combineer je namelijk het best met een bijpassend paar schoenen, een stropdas of een vlinderstrik, een chic overhemd en een paar mooie manchetknopen.

Waar moet je als bruidegom op letten bij manchetknopen?

Manchetknopen zijn losse knopen die je kunt kopen voor het sluiten van de manchetten (de stevige stof aan het eind van de mouw) van een overhemd. Hiervoor moet je natuurlijk wel een geschikt overhemd hebben met dubbele manchetten die je met een manchetknoop vast kunt zetten. Wat materiaal betreft is het belangrijk dat alle accessoires die je draagt goed bij elkaar passen. Kies je dus voor een bepaalde metaalkleur bij je manchetknopen? Dan gebruik je dezelfde kleur voor je riem en eventueel voor je dasspeld, andere sieraden of horloge. Natuurlijk is het ook slim om vast even te kijken of de manchetknopen wel mooi staan in combinatie met je trouwring!

Houten manchetknopen en andere ideeën voor de bruiloft

Je kunt gewoon standaard manchetknopen kopen voor de bruiloft, maar het kan ook juist heel leuk zijn om voor iets extra speciaals te kiezen. Zo kun je gepersonaliseerde manchetknopen laten maken, bijvoorbeeld met jullie initialen erin. Ook houten manchetknopen zijn erg mooi, eventueel zelfs in een vormpjes zoals een hartje. Tot slot kan het een leuk idee zijn om een klein grapje uit te halen met de manchetknopen. Zo zijn er allerlei leuke manchetknopen te vinden met een bepaald thema. Zoek iets uit wat passend is bij jullie thema of bij jouw interesses. Er zijn bijvoorbeeld manchetknopen te koop met een Star Wars thema of je favoriete dier erop. Er is van alles mogelijk!

Bruidegom met houten manchetknopen voor de bruiloft

Fotocredits: Etsy

Manchetknopen kopen voor de bruiloft

Manchetknopen kun je op allerlei plekken kopen. Je kunt er bijvoorbeeld naar vragen bij de winkel waar je jouw trouwoutfit koopt, maar als je echt iets unieks wil, kun je beter online kijken. Er zijn verschillende webwinkels die een groot assortiment unieke manchetknopen aanbieden. Ook is het mogelijk om online gepersonaliseerde manchetknopen te bestellen.

Dit blog bevat affiliate links. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *