5 Leuke ideeën voor de accessoires van de bruidegom

Kleine details kunnen jullie bruiloft heel bijzonder maken. Bij het uitkiezen van de trouwkleding zijn de accessoires dan ook zeker van belang. Voor de bruidegom zijn er bijvoorbeeld heel wat leuke accessoires te vinden als aanvulling op zijn trouwoutfit. Wij hebben 5 mooie voorbeelden voor je verzameld! 

Ieder bruidspaar wil een bijzondere bruiloft die anders is dan die van anderen. En dan is het natuurlijk ook leuk als jullie er allebei prachtig uitzien. Met accessoires wordt een trouwpak net even wat specialer en zal je als bruidegom zeker stralen op jullie trouwdag.

#1. Bijzondere manchetknopen voor de bruidegom

Heb je al een mooi trouwpak gevonden voor de bruiloft? Je kunt manchetknopen toevoegen aan het overhemd voor een extra mooie uitstraling. Er zijn heel wat verschillende soorten manchetknopen te vinden, dus er is vast wel iets wat bij jullie bruiloft past. Je kunt bijvoorbeeld gaan voor chique manchetknopen die je outfit nog luxer maken, maar je kunt ook voor een klein grappig detail zorgen via de manchetknopen.

#2. Bretels als nostalgische bruidegom accessoires

Houden jullie wel van een bruiloft met een vintage tintje? Dan zijn bretels ontzettend leuk! Sommige mannen zijn echt onweerstaanbaar met een paar mooie bretels onder hun jasje. Het geeft de trouwoutfit ook meteen wat meer persoonlijkheid. Bovendien kun je wat afwisselen met je outfit door op sommige momenten een jasje te dragen en op andere delen van de dag alleen voor het overhemd met de bretels te gaan.

#3. Strik voor de bruidegom

Veel bruidegommen kiezen voor een stropdas, maar het kan ook erg leuk zijn om in plaats daarvan een strik te nemen. Dit kan een zwarte strik zijn, maar een kleurtje is natuurlijk ook leuk. Zeker wanneer dit in stijl is met het thema van jullie bruiloft! Er zijn ook allerlei originele strikjes van andere materialen te krijgen. Denk bijvoorbeeld aan een uniek houten strikje.

#4. Vrolijke sokken voor onder het pak

Wanneer de bruidegom gaat zitten, is er vaak een stukje van zijn sokken te zien. Sommige bruidegommen maken hier leuk gebruik van door voor een opvallend kleurtje sokken te kiezen dat goed past bij de themakleuren van de bruiloft. Helemaal leuk is het als de kleur van de sokken van de bruidegom ook terugkomt in de schoenen van de bruid!

#5. Een bijzonder horloge voor de bruidegom

Een horloge is een handig een stijlvol accessoire. Als bruid kan het leuk zijn om jouw bruidegom een horloge cadeau te geven vlak voor de bruiloft. Natuurlijk is het wel belangrijk dat dit horloge goed bij zijn trouwpak past. Je zou zelfs nog een boodschap voor je aanstaande in het bandje kunnen laten graveren als extra verrassing. Dit is overigens ook een leuk vervanging van de verlovingsring wanneer je hem ten huwelijk wilt vragen in plaats van andersom!

Detailfoto’s laten maken van de accessoires

Heb je een aantal mooie accessoires uit weten te zoeken voor de bruiloft? Vergeet dan vooral niet aan de trouwfotograaf te vragen om een mooie overzichtsfoto van alle accessoires bij elkaar te maken. Het is leuk om ook dit soort details vast te laten leggen en het geeft een mooi beeld van de voorbereidingen voor jullie trouwdag. Een leuke toevoeging voor het trouwalbum!