De moeder van de bruid is één van de meest belangrijke gasten op een bruiloft. Ze zal ontzettend trots zijn dat haar kleine meisje gaat trouwen en het is dan ook een emotionele dag. Natuurlijk wil je er als moeder van de bruid goed uitzien op de trouwdag van je dochter. Daarom hebben wij wat handige tips!

Als moeder vervul je een belangrijke rol wanneer je dochter gaat trouwen. Je bent niet alleen haar steun en toeverlaat, maar je zult waarschijnlijk ook veel aandacht van alle gasten op de bruiloft krijgen. Het is dan ook leuk om alles uit de kast te trekken voor deze bijzondere dag.

Samen jurken passen

Veel bruiden nemen hun moeder mee wanneer ze hun trouwjurk gaan passen. Andersom is het ook leuk om samen de trouwoutfit van de moeder van de bruid bij elkaar te shoppen. Wanneer jullie samen op pad gaan is dit niet alleen erg gezellig, maar heeft dit ook als voordeel dat jullie precies van elkaar weten wat de ander draagt. Op deze manier kunnen jullie de outfits gemakkelijk afstemmen waardoor jullie er samen prachtig uit zullen zien.

Kleur van de kleding

De moeder van de bruid is vaak gekleed in een rustige kleur die mooi bij de trouwjurk past, maar niet te veel opvalt. Denk bijvoorbeeld aan ecru, champagne of crème. Willen jullie toch liever wat meer kleur? Dan is het een idee om de themakleur(en) van de bruiloft terug te laten komen in de outfit. Bij een bruiloft in het najaar of in de winter kunnen donkere kleuren en zelfs zwart heel chic staan, bij een bruiloft in het voorjaar of in de zomer zijn pastelkleuren meer geschikt.

Moeder van de bruid met de bruid

Fotograaf: Vue Photography

Draag je een jurk als outfit of toch wat anders?

Niet alleen de kleur, maar ook de outfit zelf is belangrijk. Hier zijn verschillende mogelijkheden voor. Vaak gaat de moeder van de bruid voor een jurk tot de knieën waarbij de schouders bedekt zijn. Een combinatie van een jurk met een mooi jasje kan ook erg stijlvol zijn. Ben je niet zo´n jurken type? Dan is een rok of een jumpsuit een mooi alternatief! Het staat natuurlijk super chic wanneer je je outfit combineert met een paar hoge hakken, maar het is wel belangrijk om schoenen te kiezen waar je lang genoeg op kunt lopen. De bruiloft is namelijk een intensieve dag en het zou vervelend zijn wanneer je al snel last krijgt van je voeten. Overigens is het vooral belangrijk dat de outfit voor de bruiloft goed bij je past. Op de bruiloft van je dochter hoef je je echt niet overdreven chic te kleden wanneer je je daar niet goed bij voelt.

Kapsel voor de moeder van de bruid

Als moeder van de bruid wil je natuurlijk ook dat je haar perfect zit. Het is daarom een idee om hiervoor de hulp van de kapster in te schakelen die ook het bruidskapsel regelt. Dit is niet alleen erg gezellig ´s ochtends, maar zo krijgen jullie ook allebei een prachtig kapsel dat mooi bij elkaar past. Het is slim vooraf vast wat inspiratie op te doen en voorbeelden te zoeken van kapsels die je mooi vindt. Hier kun je samen met je dochter naar kijken en het vervolgens met de kapster bespreken.

Moeder van de bruid kapsel

Fotocredits: Instagram Sabrina

Foto´s van de bruid en haar moeder

Natuurlijk worden er een heleboel foto´s gemaakt op een bruiloft, maar sommige foto´s kunnen echt niet ontbreken. Zo zal er zeker een foto moeten zijn waar de bruid samen met haar moeder op staat. Het leukste is het om de fotograaf te vragen wat spontane foto´s van jullie samen te maken. Er zijn waarschijnlijk genoeg mooie momenten waarop dit mogelijk is. Het is ontzettend waardevol om deze bijzondere moeder-dochter momenten als herinnering op beeld te hebben. Het is immers heel bijzonder om deze dag samen te kunnen beleven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *