De moeder van de bruid is één van de meest belangrijke gasten op een bruiloft. Ze zal ontzettend trots zijn dat haar kleine meisje gaat trouwen en het is dan ook een emotionele dag. Natuurlijk wil je er als moeder van de bruid goed uitzien op de trouwdag van je dochter. Daarom hebben wij wat handige tips! 

Veel bruiden nemen hun moeder mee wanneer ze hun trouwjurk gaan passen. Andersom is het ook leuk om samen de trouwoutfit van de moeder van de bruid bij elkaar te shoppen. Wanneer jullie samen op pad gaan is dit niet alleen erg gezellig, maar zullen jullie ook zeker een geschikte outfit vinden die goed bij de bruiloft past!

Kleur van de kleding

De moeder van de bruid is vaak gekleed in een rustige kleur die mooi bij de trouwjurk past, maar niet te veel opvalt. Denk bijvoorbeeld aan ecru, champagne of crème. Toch liever wat meer kleur? Dan is het een idee om de themakleur(en) van de bruiloft terug te laten komen in de outfit. Natuurlijk is een stijlvolle zwarte outfit ook mogelijk, maar bij een zomerse bruiloft is dit niet zo passend.

Moeder van de bruid met de bruid

Fotograaf: Vue Photography

Outfit: Jurk of toch wat anders?

Niet alleen de kleur, maar ook de outfit zelf is belangrijk. Hier zijn verschillende mogelijkheden voor. Vaak gaat de moeder van de bruid voor een jurk tot de knieën waarbij de schouders bedekt zijn. Een combinatie van een jurk met een mooi jasje kan ook erg stijlvol zijn. Niet zo´n jurken type? Dan is een rok of een jumpsuit een mooi alternatief! Wat voor outfit het ook wordt, het is vooral belangrijk dat het goed bij je past.

Kapsel voor de moeder van de bruid

Als moeder van de bruid wil je natuurlijk ook dat je haar perfect zit. Het is daarom een idee om hiervoor de hulp van de kapster in te schakelen die ook het bruidskapsel regelt. Dit is niet alleen erg gezellig ´s ochtends, maar zo krijgen jullie ook allebei een prachtig kapsel dat mooi bij elkaar past.

Moeder van de bruid kapsel

Fotocredits: Instagram Sabrina

Foto´s van de bruid en haar moeder

Foto´s van de bruid en haar moeder zijn natuurlijk heel belangrijk op een bruiloft. Zorg dat jullie een momentje samen hebben en vraag aan de trouwfotograaf om hier wat mooie foto´s van te maken. Je moeder bij je hebben op zo´n belangrijke dag is immers heel bijzonder!

Nog meer inspiratie nodig? Bekijk dan ook onze andere blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *