Feliciteren van de bruid

Fotograaf: Mon et Mine

3 Manieren om de felicitatierij te voorkomen

Wanneer jullie elkaar eenmaal het jawoord hebben gegeven, zullen alle gasten jullie als bruidspaar willen feliciteren. Het is natuurlijk heel leuk om iedereen even te spreken, maar het wordt vervelend wanneer er een rij voor de felicitaties komt te staan. Dit kun je dan ook maar beter voorkomen. Wij hebben 3 leuke ideeën voor jullie bruiloft als alternatief voor het feliciteren, zodat er geen felicitatierij ontstaat. 

Het is voor de gasten niet leuk om lang in de rij te moeten staan om jullie te kunnen feliciteren, maar voor jullie zelf is het ook niet fijn om lang op dezelfde plek te blijven staan zodat iedereen langs kan komen. Om een lange rij op jullie bruiloft te voorkomen, zou je op zoek kunnen gaan naar een alternatief idee voor het feliciteren. Wat dacht je bijvoorbeeld van:

#1: Ga zelf naar je gasten toe als alternatief voor het feliciteren op jullie bruiloft

Urenlang in de felicitatierij klaar staan om de gasten op te wachten? Jullie kunnen ook zelf naar de gasten toe komen! Zo kunnen zij gezellig van de bruiloft genieten terwijl jullie wat langer de tijd hebben om met iedereen een gesprekje aan te knopen. Wil je zeker weten dat jullie alle gasten gehad hebben? Maak dan een handig systeem voor jezelf om te kunnen onthouden bij wie je al bent geweest. Geef alle gasten bijvoorbeeld iets mee zoals een bloem, armbandje, ballon of iets wat ze op hun kleding kunnen spelden. Zodra ze jullie gesproken hebben, kunnen ze de bloem in een vaas stoppen, het armbandje of speldje af doen of de ballon oplaten. Zo kun je in een keer zien wie je al wel en wie je nog niet gehad hebt.

#2: Zorg dat je later binnenkomt dan de gasten

Komen er veel gasten pas ´s avonds op het trouwfeest? Zorg er dan voor dat alle gasten er al zijn zodra jullie binnenkomen. Je kunt meteen met de openingsdans beginnen zodat het feest daarna los kan barsten. Op het moment dat de gasten jullie kunnen feliciteren, is het feestje in ieder geval vast begonnen. Zo voorkom je dat er tijdens de felicitatierij nog weinig te beleven is voor de gasten die jullie al gefeliciteerd hebben.

Bruidspaar met de gasten

Fotograaf: Trouw Trendy

#3: Zet een cadeautafel neer waar de gasten het bruidspaar kunnen feliciteren

Vaak geven de gasten hun cadeaus op het moment dat ze bij jullie langskomen om te feliciteren. In plaats daarvan kunnen jullie ook een cadeautafel neerzetten waar de gasten hun cadeaus op kwijt kunnen zonder dat ze hiervoor eerst in de rij moeten staan. De ceremoniemeester kan helpen om dit goed te regelen. Zij of hij kan bijvoorbeeld naamstickers op de cadeaus plakken zodat het achteraf nog duidelijk is wie wat gegeven heeft. Probeer in dit geval als bruidspaar goed in de gaten te houden dat jullie alsnog bij iedereen even langsgaan om een praatje te maken en natuurlijk te bedanken voor hun cadeau.

Ouders van het bruidspaar feliciteren

Vinden jullie het toch prettig om te beginnen met een felicitatierij? Het heeft ook zeker voordelen om op deze manier alle gasten even te kunnen spreken. Als jullie het op de traditionele manier doen, is het voor jullie ouders ook een mooi moment waarop ze alle gasten te zien krijgen. Het is alleen jammer als jullie door al die felicitaties niet meer aan het feesten toekomen. Daarom is het een slim idee om de gasten duidelijk te maken dat ze na afloop van het feest niet ook nog eens allemaal afscheid hoeven komen te nemen. Dit kun je bijvoorbeeld doen door een leuk bordje bij de bedankjes neer te zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *