Kasteel Belvedere op een stedentrip in Wenen

Fotograaf: Dušan veverkolog via Unsplash

Ontdek de betoverende charme van Wenen: de perfecte huwelijksreis

Geef je binnenkort het jawoord en ben je daarom druk in de weer met het regelen van deze grote dag? Het regelen van de huwelijksreis is net zo belangrijk. Je wilt immers kunnen genieten van de nodige quality time met je partner! Natuurlijk wil je een hotel dat helemaal in orde is, maar ook op de bestemming zelf moet meer dan genoeg te zien en te doen zijn. Heb je er al eens aan gedacht om Wenen te ontdekken tijdens een stedentrip als huwelijksreis? Je maakt kennis met de betoverende charme en de stad is ook nog eens reuze romantisch!

Een stedentrip als huwelijksreis? Ideaal wanneer jullie wat korter de tijd hebben, er wat minder budget over is na de trouwdag of jullie het gewoon leuk vinden om in een paar dagen veel te zien en te doen. Wenen is dan de ideale bestemming voor jullie huwelijksreis!

Relax tijdens de zomermaanden aan het stadsstrand van Wenen

Wat fijn is om te weten, is dat er volop vliegtickets Wenen te verkrijgen zijn. Je vliegt retour voor een prima tarief en binnen een paar uur kom je al aan op de plek van bestemming. De eerste stop? Dat is het stadsstrand van Wenen, gelegen aan het water. Onder het genot van een drankje kunnen jullie heerlijk wegdromen en nagenieten van de mooiste dag van jullie leven. Er hangt een relaxte sfeer en aangezien WiFi in de hele stad beschikbaar is, kun je ook meteen even de trouwfoto’s terugkijken.

Paleis van Sissi in Wenen

Fotograaf: boesijana via Unsplash

Boek op tijd je tickets voor een bezoek aan het paleis van Sissi

Om in de romantische sferen te blijven, is het bezoeken van het paleis van Sissi zeker een echter aanrader. Het staat bekend als een van de belangrijkste culturele erfgoederen van het land en is in het westen van de stad gelegen. Tijdens een toer neemt een gids jullie mee op sleeptouw en je leert alles over het zomerpaleis van de keizerin. Hier gaan jullie vast en zeker de leukste vakantiefoto’s met elkaar maken. Let er wel op dat de temperaturen in de zomermaanden flink op kunnen lopen, waardoor een georganiseerde trip het beste vol te houden is. Jullie worden dan heerlijk over het terrein vervoerd in een treintje.

Geniet van heerlijke culinaire gerechten op je huwelijksreis

En in de avond? Dan schuif je aan in de vele gezellige en sfeervolle restaurants. Hier maak je kennis met de overheerlijke Weense keuken. Overdag kun je jezelf al trakteren op een heerlijke Sachertorte. Het beste doe je dat bij Demel of Hotel Sacher. En in de avond? Zet je tanden in een overheerlijke schnitzel, bestel een bord Knödel of sluit de avond af met een stukje apfelstrudel. Klinkt goed toch?