Huwelijksreis cadeau vragen, zo werkt het!

Lijkt het je ook zo fijn om samen op vakantie te gaan wanneer jullie net getrouwd zijn? Heel wat bruidsparen dromen van een heerlijke honeymoon, maar niet iedereen heeft hier nog geld voor over na de bruiloft. Het is daarom een leuk idee om de huwelijksreis cadeau te vragen aan jullie gasten.

Huwelijkscadeaus lijken ontzettend leuk, maar toch is het altijd een beetje lastig. Het bruidspaar zit over het algemeen niet zo te wachten op allemaal goedbedoelde cadeaus die uiteindelijk jarenlang op de zolder blijven staan. Andersom is het voor de gasten ook niet gemakkelijk om een leuk huwelijkscadeau voor het bruidspaar uit te zoeken. Willen jullie deze situatie graag voorkomen? En zien jullie een romantische vakantie samen wel zitten, maar hebben jullie het geld nog niet helemaal bij elkaar gespaard? Dan is het een goed idee om de huwelijksreis cadeau te vragen aan jullie gasten!

Geld als huwelijkscadeau? Geef aan waar jullie voor sparen

Misschien hebben jullie de tickets en hotels al geboekt, maar tijdens het plannen van de huwelijksreis zul je vast ook wat ideeën hebben over de dingen die jullie graag willen doen op de plaats van bestemming. De kosten hiervan kunnen flink oplopen en dan is het natuurlijk fijn als de gasten daar aan bij kunnen dragen. De laatste tijd zijn er steeds meer bruidsparen die in plaats van cadeaus een geldbedrag aan hun gasten vragen. Dit wordt vaak aangegeven met een symbool van een envelopje op de trouwuitnodiging. Het is echter leuker voor de gasten wanneer ze weten waar het geld voor gebruikt wordt. Geef dus duidelijk aan dat jullie aan het sparen zijn voor de huwelijksreis, dan betalen de gasten hier vast graag aan mee!

Bruidspaar op huwelijksreis als cadeau

Fotograaf: Jose Villa

Een stukje van de huwelijksreis cadeau vragen

Nog leuker is het om de gasten mee te laten betalen aan een specifiek stukje van de huwelijksreis. Eigenlijk werkt het heel simpel: Jullie zoeken eerst de ideale huwelijksreis uit. Zodra jullie een bestemming hebben gevonden, kunnen jullie alle andere onderdelen plannen. Denk bijvoorbeeld aan hotelovernachtingen, maar ook etentjes, cocktails, massages en leuke uitjes. Op deze manier wordt jullie reis in kleine stukjes verdeeld. Er zijn speciale websites waar je een cadeaulijst kunt aanmaken met de verschillende onderdelen van jullie huwelijksreis met de prijs er bij. Vervolgens kunnen de gasten een stukje van deze huwelijksreis uitkiezen als cadeautje. Zo kunnen de gasten allemaal een onderdeel van de reis kiezen, iets wat ze leuk vinden om te geven of wat goed binnen hun budget past. Met alle cadeaus samen krijgen jullie vast een groot gedeelte van de huwelijksreis bij elkaar!

Zo verdeel je de reis in stukjes

Bij het opdelen van de reis is het slim vast rekening te houden met de grootte van de losse onderdelen. Zo is het belangrijk om voor voldoende kleine stukjes te zorgen die niet veel geld kosten. Gasten kunnen op deze manier ook meerdere kleine stukjes met elkaar combineren. Daarnaast kun je natuurlijk ook een aantal duurdere onderdelen specificeren zoals een bepaalde tour die jullie graag willen doen.

Nog een leuke tip: Maak foto´s van alle onderdelen van de reis en stuur ze na afloop als bedankje op naar de gasten die dat onderdeel cadeau hebben gegeven.

Handige app om de huwelijksreis cadeau te vragen

Ben je op zoek naar een slimme manier om de huwelijksreis cadeau te kunnen vragen? De app Boon & Bliss is hier heel handig voor. Je maakt in deze app namelijk gemakkelijk een eigen lijst met dromen aan waar de gasten aan bij kunnen dragen als huwelijkscadeau. Je kunt bijvoorbeeld jullie vliegtickets op de cadeaulijst zetten, maar ook een luxe hotelovernachting op een paradijselijk strand of een avontuurlijke excursie in de jungle. De gasten kiezen zelf waar ze graag aan bij willen dragen en ze kunnen hun bijdrage nog persoonlijker maken door een videoboodschap toe te voegen. Na afloop van de bruiloft wordt het geld op jullie rekening gestort en kunnen jullie hier de huwelijksreis van betalen. Ga dus snel aan de slag met het aanmaken van jullie eigen dromen voor de huwelijksreis in een digitaal verlanglijstje van Boon & Bliss!

Boon & Bliss cadeau app

Fotocredits: Boon & Bliss

Wat als je het bruidspaar wilt verrassen met een huwelijksreis als cadeau?

Ben je te gast op een bruiloft en ben je nog op zoek naar een leuk en origineel huwelijkscadeau? Dan kun je er ook zelf voor kiezen om een stukje huwelijksreis cadeau te geven. Natuurlijk is dit iets lastig wanneer het bruidspaar niet zelf al onderdelen heeft aangegeven, maar je kunt vast iets leuks bedenken. Bied bijvoorbeeld aan een keer een lunch of diner te betalen of ga op zoek naar een leuke activiteit die ze op jouw kosten kunnen doen. Weet je in welk hotel het bruidspaar slaapt? Dan kun je ook proberen een bijzonder ontvangst te regelen, zoals een fles champagne of een doos bonbons op de kamer. Tot slot kan het ook leuk zijn om iets te kopen wat het bruidspaar kan gebruiken op reis. Wat dacht je bijvoorbeeld van een reisgids of een koffer met de woorden Mr en Mrs er op?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *