Een stropdas knopen voor de bruiloft doe je zo!

Ben je binnenkort te gast op een bruiloft? Dan is het wel zo fijn om je netjes te kunnen kleden. Als man draag je over het algemeen een pak met een strikje of een stropdas. Alleen dan moet je die stropdas natuurlijk wel om kunnen knopen voor de bruiloft. Hoe je dat doet lees je hier!

Een stropdas knopen lijkt misschien niet zo ingewikkeld, maar als je er weinig ervaring mee hebt, kan het nog best lastig zijn om dit netjes te doen. De eerste paar keer zal het resultaat daarom waarschijnlijk nog niet helemaal naar verwachting zijn. Gelukkig heb je het met een beetje oefenen zo onder de knie. Maak dus gebruik van de volgende technieken om een nette stropdas te knopen voor de bruiloft.

Hoe knoop je een stropdas?

Natuurlijk kun je hulp vragen aan iemand anders bij het knopen van je stropdas, maar het is wel zo fijn om het ook zelf te kunnen. In onderstaande video wordt stap voor stap uitgelegd hoe je op een simpele manier een stropdas kunt knopen. Je kunt de stappen rustig nadoen en dit oefenen terwijl je voor de spiegel staat. In het begin zal het nog even lastig zijn, maar hoe vaker je het doet, hoe gemakkelijker het zal gaan. Zie je de verschillende stappen het liefst naast elkaar in een stilstaand beeld? Dan kun je ook gebruikmaken van dit handige artikel van bruiloft fotograaf Danielle Li. Zij heeft alle stappen vastgelegd op beeld.

Verschillende soorten stropdas knopen

Heb je de basis onder de knie? Dan kan het leuk zijn om je te verdiepen in andere soorten knopen. Er zijn namelijk heel wat verschillende stropdas knopen. Hiermee geef je net even iets extra’s aan jouw bruiloft outfit. In onderstaande video kun je 8 verschillende manieren zien om een stropdas te knopen. Het is leuk om verschillende knopen uit te proberen en een bijzondere knoop uit te kiezen voor de bruiloft.

Dresscode voor de bruiloft

Hoewel een stropdas heel gebruikelijk is om te dragen naar een bruiloft, is dit niet altijd verplicht. Hoe netjes je je moet kleden als man hangt onder andere af van de dresscode. Sommige bruidsparen kiezen liever voor een casual dresscode, bijvoorbeeld met een zomers tintje. Toch kan het ook zo zijn dat je wordt uitgenodigd voor een chique bruiloft waar het wel degelijk de bedoeling is dat je een pak draagt met een strik of stropdas. Twijfel je hoe netjes je gekleed moet zijn? Informeer dan even bij de ceremoniemeester zodat je zeker weet dat je goed zit.