Jullie bruiloft is een bijzonder feestje en het kan zijn dat jullie het leuk vinden wanneer iedereen zich op een bepaalde manier kleedt. Een dresscode op de uitnodiging vermelden is sowieso een goed idee, omdat gasten dan weten waar ze aan toe zijn. Alleen voor welke bruiloft dresscode kiezen jullie? 

Er zijn verschillende soorten dresscodes om uit te kiezen, van super chic tot gewoon feestelijk. Door de bruiloft dresscode op de uitnodiging te zetten voorkom je dat gasten zich over- of underdressed zullen voelen. Zo zorg je er ook meteen voor dat gasten niet in hun oude spijkerbroek en afgetrapte gympen naar jullie bruiloft zullen komen, tenzij jullie dit geen probleem vinden natuurlijk!

Cocktail

De dresscode cocktail komt vaak voor op bruiloften. Hier zitten niet veel regeltjes aan verbonden, het geheel moet er vooral feestelijk uitzien. Voor de vrouwen een mooi, kort jurkje met een paar stijlvolle pumps. Mannen dragen een pak met een wit overhemd en nette schoenen.

White tie

White tie is een stuk chiquere dresscode waarbij je als vrouw een lange avondjurk draagt die tot de grond komt. Hier hoort ook een stijlvolle decolleté bij en handschoenen tot over de ellebogen. Mannen dragen een rokkostuum, eventueel een hoed en zwarte lakleren schoenen.

Black tie

De regels voor black tie zijn iets minder strikt dan bij white tie. Hierbij kun je als vrouw zelf kiezen of je een lange of korte jurk draagt. Ben je uitgenodigd voor het diner? Dan wordt er een lange jurk verwacht. Mannen dragen een smoking en een wit overhemd. Geen hoed, wel zwarte lakleren schoenen.

Tenue de ville

Tenue de ville is een dresscode voor overdag. Denk bijvoorbeeld aan een chic tuinfeest. Voor de vrouwen betekent dit dat ze een jurk tot op de knieën dragen, een mantelpakje of een broekpak. Blote benen zijn een no go, dus kies voor een dunne panty. Mannen dragen een kostuum met een mooi overhemd, een stropdas en nette schoenen.

Casual chic

De meeste gasten zullen weinig moeite hebben met de bruiloft dresscode casual chic, omdat hierbij veel mogelijk is. Je gaat netjes gekleed, maar wel op je eigen manier. Een jurkje, rok of broek? Het kan allemaal! Blote benen zijn toegestaan, als het geheel maar netjes is. Mannen kunnen kiezen voor een chic jasje met mooie schoenen. De broek kan dan iets meer casual zijn.

Summer chic

De dresscode summer chic lijkt hier wel wat op, met het verschil dat de nadruk ligt op vrolijke, zomerse kleuren. Ook pastelkleuren zijn hier goed voor te gebruiken. In plaats van een jurkje zou je ook een stijlvolle jumpsuit uit kunnen zoeken.

Een accentkleur

Houden jullie niet van te veel kledingregels, maar vinden jullie het wel leuk als er één of meerdere kleuren terugkomen in de kleding van jullie gasten? Dan is het slim om de themakleur op de uitnodiging te vermelden.

Geen bruiloft dresscode? Dan gelden in ieder geval de volgende regels

Als bruidspaar kunnen jullie er natuurlijk ook voor kiezen om de gasten helemaal vrij te laten in hun kledingkeuze. Voor de gasten geldt dan wel een aantal regels. Vrouwen dragen natuurlijk nooit wit op een bruiloft, deze kleur is gereserveerd voor de bruid. Verder is het belangrijk om je niet te sexy te kleden. Een kort jurkje en een sexy decolleté kunnen mooi staan, maar het wordt al snel té. Voor mannen zijn witte sokken een echte don´t. Verder horen er geen bruine schoenen onder een zwart pak.

Nog meer inspiratie nodig? Bekijk dan ook onze andere blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *