Een bruidegom die zijn bruid ziet voor de ceremonie zou voor ongeluk zorgen. Veel stellen willen het echte wauw-moment dan ook bewaren tot bij het altaar. Maar waarom eigenlijk? Er zijn genoeg redenen te bedenken waarom je elkaar wel wilt zien voor de ceremonie. Wij hebben er 5 voor je op een rijtje gezet! 

Eigenlijk mag de bruidegom zijn bruid pas voor het altaar in haar trouwjurk zien. Er zijn echter genoeg stellen die dit op een andere manier aanpakken. Zo kan de bruidegom zijn bruid thuis op komen halen of kunnen jullie zelfs een moment met z´n tweeën inplannen voor de bruiloft echt begint. Er zijn 5 redenen waarom het zeker geen probleem is als jullie elkaar voor de ceremonie al zien!

#1. Het is jullie dag

Gaat een bruiloft niet om jullie als stel? Eigenlijk is het best een beetje raar als je elkaar een deel van de dag dan niet mag zien. Natuurlijk is het fijn als jullie allebei in een aparte ruimte kunnen omkleden en jij een moment alleen hebt met je moeder en de bruidsmeisjes, maar wacht niet te lang met het zien van je husband to be. Je wilt tenslotte samen de dag van jullie leven beleven.

#2. Elkaar voor de ceremonie zien neemt de spanning weg

Veel pasgetrouwde stellen geven aan dat ze gespannen waren tot het moment dat ze hun partner zagen op de bruiloft. Dus waarom niet wat eerder die spanning wegnemen zodat jullie écht kunnen beginnen met genieten? Door elkaar vast voor de ceremonie te zien haal je de ergste zenuwen weg.

#3. Jullie kunnen er een intiem moment van maken

Wanneer je elkaar voor het eerst voor het altaar ziet, zijn tientallen mensen daar getuige van. Zou je niet liever een intiem moment hebben samen met je grote liefde? Bovendien hebben jullie dan de kans elkaar nog even aan te raken of wat liefs tegen elkaar te zeggen. Zo maak je dit moment extra bijzonder.

#4. Het feest kan sneller beginnen

Als je elkaar voor de ceremonie al kunt zien, heeft dat veel voordelen. Je kunt namelijk de foto’s ook voor de ceremonie nemen. Dit zorgt er niet alleen voor dat je make-up er nog perfect uitziet (tenslotte is het altijd lastig om je tranen binnen te houden tijdens the moment), maar ook dat je sneller kunt beginnen met feesten. Na de ceremonie kun je namelijk gezellig met je gasten aan de taart en champagne, in plaats van dat zij zichzelf moeten vermaken en jullie druk bezig zijn met de foto’s.

#5. Je kunt de stress ontvluchten

Er komt altijd een hoop stress bij een bruiloft kijken. De trouwauto is te laat, de ringen onvindbaar en er zit een deukje in de bruidstaart. Uiteindelijk komt het allemaal goed en regelt het zichzelf wel. Om te voorkomen dat jullie je al te druk maken over de voorbereidingen is het slim om samen even een rustmomentje in te plannen. Ga er stiekem samen even vandoor en geniet van deze rust.

First look foto´s

Hebben jullie ook besloten elkaar vast voor de ceremonie te zien? Maak er dan een bijzonder first look moment van en vraag de fotograaf om foto´s te maken. Dat kan wel eens heel speciale beelden opleveren! Wat dacht je bijvoorbeeld van deze prachtige plaatjes?

Verder lezen: First look: 5 Emotionele bruidegommen

Nog meer inspiratie nodig? Bekijk dan ook onze andere blogs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *