Fotograaf: Mon et Mine

Waarom een goede trouwfotograaf het geld waard is

Een goede trouwfotograaf kan erg duur zijn en het is dan ook verleidelijk om hier wat geld op te besparen. Misschien heb je wel iemand in de familie die de trouwfoto´s wil maken of kun je voor weinig geld een hobby fotograaf inhuren. Toch is een goede fotograaf zoeken zeker de investering waard. Wij vertellen je waarom!

Een goede trouwfotograaf heeft alles in huis om voor jullie de meeste bijzondere, emotionele en mooie momenten op de juiste manier in beeld te brengen. Je denkt misschien dat Oom Piet die graag fotograaf speelt op jullie familiefeestjes ook best foto´s kan maken van jullie bruiloft, maar er zijn genoeg redenen waarom het belangrijk is om een echt goede trouwfotograaf in te huren.

Trouwfoto’s zijn een aandenken voor de rest van jullie leven

Jullie bruiloft vliegt voorbij en na jullie grote dag zijn de enige tastbare herinneringen die overblijven de ringen en de trouwfoto’s. Over 30 jaar zitten jullie misschien wel gezellig samen op de bank met jullie trouwalbum en dan is het wel zo fijn als daar allemaal prachtige foto´s in zitten waardoor je meteen weer een glimlach op je gezicht krijgt. Goede trouwfoto´s zijn immers een aandenken voor de rest van jullie leven.

Een goede fotograaf maakt een trouwfoto

Fotograaf: Chris and Ruth

Het is belangrijk om de juiste sfeer vast te leggen

Bij het maken van trouwfoto´s komt meer kijken dan je misschien in eerste instantie denkt. Een goede trouwfotograaf weet niet alleen mooie foto’s te maken, maar ook de sfeer van de bruiloft vast te leggen in deze beelden. Hij zal precies weten wanneer hij ergens een foto van moet maken en hij krijgt mensen spontaan gefotografeerd. Bovendien hoef jij je niet druk te maken of je wel goed op de foto komt te staan, daar zorgt de fotograaf wel voor. Zo kun jij rustig genieten van jullie trouwdag en levert het maken van de foto´s geen stress op.

Ervaring met het maken van trouwfoto´s

Een goede trouwfotograaf heeft veel ervaring met het maken van trouwfoto’s en daarom weet hij precies wat hij moet doen. Het scheelt jullie een heleboel voorbereidingswerk omdat hij jullie zal begeleiden in plaats van andersom.

Een trouwfotograaf moet snel en onopvallend te werk gaan

Het is zonde om de helft van de tijd bezig te zijn met het schieten van een paar leuke trouwfoto’s. Je kunt de tijd veel beter besteden door gezellig wat te drinken en een praatje te maken met de gasten. Een goede trouwfotograaf werkt snel en weet precies hoe hij te werk moet gaan. Hierdoor kunnen jullie veel tijd besparen. Daarnaast is een goede trouwfotograaf niet opvallend aanwezig en kunnen jullie dus ongestoord je gang gaan terwijl hij de leukste foto´s maakt. Dit levert prachtige spontane beelden op!

Twee trouwfotografen inhuren voor de bruiloft

Steeds meer trouwfotografen kiezen er voor om met z´n tweeën te werken. Dit kost wat extra geld, maar is zeker de overweging waard. Een groot voordeel van een tweede fotograaf is dat bijzondere momenten vanaf meerdere punten gefotografeerd kunnen worden. Zo kan de ene fotograaf jullie kus bijvoorbeeld fotograferen, terwijl de andere fotograaf de reactie van jullie ouders op beeld vastlegt.

Trouwfotograaf zoeken, zo doe je dat!

Een dure trouwfotograaf is natuurlijk niet per definitie een goede trouwfotograaf, ook al geeft de prijs vaak wel enige indicatie. Wanneer jullie op zoek gaan naar een fotograaf voor jullie bruiloft, is het vooral belangrijk naar zijn of haar portfolio te kijken. Zo kunnen jullie zien of de stijl aansluit bij wat jullie voor ogen hebben. Verder kan het slim zijn om online naar referenties te zoeken. Zodra jullie een trouwfotograaf hebben gevonden die jullie aanspreekt, kunnen jullie een afspraak maken met elkaar. Zorg dat je deze afspraak goed voorbereidt zodat je weet wat je allemaal wilt vragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *