Alles over de first look op jullie bruiloft

De first look is een ontzettend belangrijk moment op iedere bruiloft. Dit is namelijk het moment dat de bruid en bruidegom elkaar voor het eerst zien. Of dit nou tijdens de ceremonie is of al iets daarvoor, het is altijd leuk om wat extra aandacht aan de first look te besteden. En vergeet ook niet om jullie trouwfotograaf klaar te zetten, alle emoties leveren namelijk de mooiste beelden op! 

Zeker voor de bruidegom is het ontzettend bijzonder om zijn bruid voor het eerst in haar trouwjurk te zien. Veel bruidsparen kiezen er namelijk voor om zich los van elkaar voor te bereiden op hun grote dag. Misschien hebben jullie zelfs wel los van elkaar geslapen. Jullie zien elkaar dan pas wanneer jullie helemaal klaar zijn voor de bruiloft en en er op jullie mooist uit zien. De first look is misschien wel een van de meest bijzondere momenten op een bruiloft. Alleen wanneer doen jullie dit? En hoe ziet jullie first look moment er uit?

Wat is een goed moment voor de first look op jullie bruiloft?

Traditioneel is het zo dat de bruid en bruidegom elkaar pas voor het eerst tijdens de ceremonie zien. Het kan leuk zijn om met deze traditie mee te gaan en de bruidegom voor het altaar te laten wachten tot zijn bruid binnen komt lopen. Jullie kunnen er echter ook voor kiezen al een first look momentje in te plannen voor de ceremonie. Wij hebben 5 redenen waarom je hiervoor zou kunnen kiezen:

  • De trouwdag draait om jullie liefde voor elkaar, het is dus best een beetje gek als jullie elkaar een deel van de dag niet kunnen zien. Door de first look vóór de ceremonie te plannen, kunnen jullie meer tijd samen doorbrengen.
  • Een bruiloft kan best een beetje spannend zijn. Veel pasgetrouwde stellen geven aan dat ze gespannen waren tot het moment dat ze hun partner zagen op de bruiloft. Dus waarom niet wat eerder die spanning wegnemen zodat jullie écht kunnen beginnen met genieten? Door elkaar vast voor de ceremonie te zien haal je de ergste zenuwen weg.
  • Wanneer je elkaar voor het eerst tijdens de ceremonie ziet, zijn tientallen mensen daar getuige van. In plaats daarvan zou je ook een intiem moment met elkaar kunnen hebben. Zo hebben jullie alle tijd om elkaar nog even aan te raken of wat liefs tegen elkaar te zeggen. Op deze manier wordt jullie first look extra bijzonder.
  • Het kan ook heel praktisch zijn om elkaar voor de ceremonie al te kunnen zien, op deze manier is het namelijk ook mogelijk om de trouwfoto’s voor de ceremonie te nemen. Niet alleen zien jullie er dan nog perfect uit (en hoef je je tijdens de ceremonie dus geen zorgen te maken over uitgelopen make-up), ook scheelt het tijd. Na de ceremonie kunnen jullie immers meteen door naar de taart en champagne, in plaats van dat de gasten eindeloos moeten wachten tot jullie klaar zijn met het maken van de foto’s.
  • Er komt altijd een hoop stress bij een bruiloft kijken. De trouwauto is bijvoorbeeld te laat, de ringen onvindbaar en er zit een deukje in de bruidstaart. Uiteindelijk komt het allemaal goed en regelt het zichzelf wel. Om te voorkomen dat jullie je al te druk maken over de voorbereidingen is het slim om samen even een rustmomentje in te plannen. Ga er stiekem samen vandoor en geniet van deze rust.

Emotionele first look

Met name voor de bruidegom kan zo´n moment nogal eens overweldigend zijn. Want zijn eigen vrouw in een bruidsjurk, dat is een prachtige aanblik. Heel wat bruidegommen worden dan ook even overvallen door emotie. En dat zorgt voor tranen van geluk.

Maar die overdonderde bruidegommen leveren zelf ook mooie plaatjes op! Een goede trouwfotograaf weet dit moment op een bijzondere manier vast te leggen. Wij hebben een aantal prachtige foto´s gevonden waar de emoties van de bruidegom goed te zien zijn. Deze first look foto´s zijn dan ook mooi om te zien. Je zou er bijna zelf emotioneel van worden! Dus pak er een tissue bij en geniet mee van deze prachtige foto´s!

Bruid en bruidegom in het bos

Fotograaf: Vanessa Renae

Reacties (1)
  1. Wat leuk om de oude tradities uit te leggen. En wat lekker veel ideeën om het zo te doen zoals je het zelf wilt. Veel geluk en plezier gewenst met alle voorbereidingen voor je huwlijk. Bedankt voor alle foto’s en informatie!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *