Bruidspaar laat witte duiven los

Fotograaf: Mooi Bruidspaar

Witte duiven loslaten op jullie bruiloft

Op de meeste bruiloften komen wel één of meerdere tradities naar voren. Het loslaten van witte duiven is een voorbeeld van zo’n traditie. Sommige bruidsparen vinden het mooi om deze duiven tijdens hun ceremonie los te laten. Het geeft natuurlijk ook een prachtig beeld wanneer de duiven samen de vrijheid tegemoet vliegen. Alleen waar komt deze traditie eigenlijk vandaan? En hoe kun je deze witte duiven op een veilige manier op jullie bruiloft loslaten? 

Het loslaten van witte duiven blijft een populaire traditie op bruiloften. Het geeft dan ook een prachtig beeld en deze traditie heeft natuurlijk ook een symbolische betekenis. Aan de andere kant zijn er ook veel tegenstanders te vinden van het lossen van witte duiven op een huwelijk. Dit kan immers grote consequenties hebben voor de gezondheid van de dieren. Daarom lees je in dit blog hoe je duiven kunt loslaten op jullie bruiloft zonder dat dit onnodig dierenleed veroorzaakt!

Wat heeft het loslaten van witte duiven met een bruiloft te maken?

Op de meeste bruiloften komen meerdere tradities voorbij. Dit kan te maken hebben met bijgeloof, maar vaak vinden bruidsparen het vooral leuk om oude tradities in stand te houden. Aan bruiloft tradities zit altijd een symbolische betekenis verbonden, zo ook bij het loslaten van witte duiven.

Betekenis van de witte duif

Het loslaten van witte duiven op jullie bruiloft staat symbool voor liefde en trouw. Duiven blijven namelijk hun hele leven bij elkaar en hebben dus een monogame relatie. Niet voor niets werd Venus, de Romeinse godin van de liefde, ook altijd met een duif afgebeeld. De betekenis van de witte duif is dus vooral romantisch bedoeld. Het kan een mooie toevoeging zijn aan jullie ceremonie.

Witte duiven lossen tijdens huwelijk

Fotograaf: Mon et Mine

Duiven lossen tijdens jullie huwelijk

Het loslaten van de duiven is een sprookjesachtig moment. Je kunt dit doen tijdens jullie trouwceremonie. Er zijn speciale verhuurbedrijven die witte duiven voor bruiloften verhuren. De duiven zitten in een mand en jullie kunnen ze vervolgens direct uit de mand vrijlaten of vanuit jullie handen de lucht in laten vliegen. De duiven kunnen zelf goed vliegen en het is dus niet nodig om ze een stukje de lucht in te gooien. Laat ze gewoon rustig vanuit je handen wegvliegen. Wees voorzichtig voor jullie kleding, het zou vervelend zijn als er duivenpoep op je trouwjurk komt. En dan nog een tip: zorg dat de fotograaf klaarstaat zodat er wat mooie foto’s gemaakt kunnen worden. Het lossen van duiven is namelijk een heel bijzonder moment op jullie huwelijk!

Het is heel belangrijk om goed rekening te houden met het welzijn van de duiven die jullie huren. Laat ze altijd los op een open plek waar ze gemakkelijk weg kunnen vliegen, niet onder de bomen of een afdakje. Ze hebben zo voldoende ruimte om weg te kunnen vliegen zonder zichzelf te verwonden. Het is overigens niet in alle gemeentes toegestaan om duiven los te laten. Check dit van tevoren even!

Huur getrainde postduiven en geen sierduiven

Om er voor te zorgen dat jullie duiven na afloop van de bruiloft de weg naar huis weer terug weten te vinden, is het heel belangrijk dat jullie postduiven huren en geen sierduiven. Bij sierduiven is de kans namelijk heel groot dat ze het niet overleven. Zij zijn zelf niet in staat om de weg naar huis te vinden en kunnen bovendien slecht overleven in het wild. Huur de postduiven bij een professioneel bedrijf zodat jullie zeker weten dat ze goed behandeld worden en geen stress ervaren door jullie bruiloft. Op deze manier kunnen jullie een leuke bruiloft traditie in stand houden zonder dat de dieren er onder lijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *