Bruidspaar met een kistje wijn en een hamer

Fotograaf: Annamarie Stepney

Kistje wijn voor de toekomst bij jullie trouwceremonie

Nog op zoek naar leuke en originele ideeën voor jullie bruiloft? En zijn jullie ook nog eens wijnliefhebbers? Dan is het dichttimmeren van een houten kistje met een fles goede wijn er in een mooi, symbolisch gebaar op jullie trouwdag. Dit is namelijk een bijzondere toevoeging aan jullie ceremonie.

Jullie bruiloft is de start van de rest van jullie leven samen. Als het goed is zullen jullie tijdens het huwelijk nog heel wat mooie momenten meemaken. Alleen in iedere relatie komt er ook een keer een punt dat het wat moeilijker gaat. En juist op zo´n moment is het extra belangrijk om weer even stil te staan bij de reden waarom jullie getrouwd zijn. Een kistje wijn kan hierbij helpen.

Wijn in kistje bij de ceremonie

Een trouwceremonie wordt altijd extra bijzonder door persoonlijke rituelen toe te voegen. Zo kan het een mooi idee zijn om samen een houten kist wijn dicht te timmeren voor later. Het idee achter dit ritueel is dat je dit kistje pas openmaakt als jullie het even iets minder makkelijk hebben met elkaar. Samen met de fles wijn kunnen jullie twee brieven in het kistje doen, waarin jullie beschrijven waarom je zo ontzettend veel van de ander houdt. Gaat het even wat minder in jullie relatie? Dan is het tijd om het kistje te openen en weer even stil te staan bij die prachtige trouwdag en het gevoel dat jullie toen voor elkaar hadden. Zo komen deze gevoelens hopelijk weer een beetje terug, ook in mindere tijden.

Jullie jubileum vieren met wijn

Willen jullie het kistje liever voor een vrolijk moment gebruiken? Dat kan natuurlijk ook! In dat geval koop je eveneens een goede fles wijn die alleen maar lekkerder wordt naarmate de jaren verstrijken. Jullie kunnen deze fles dan aanbreken op een bijzonder jubileum, zoals bijvoorbeeld na tien jaar. Hierbij is het ook leuk om allebei een brief te schrijven zodat jullie die jaren later weer terug kunnen lezen. Zo hebben jullie weer een mooi romantisch moment om samen te vieren en even stil te staan bij jullie huwelijk.

Andere mooie rituelen voor jullie ceremonie

Houden jullie niet zo van wijn, maar vind je het wel een mooi idee om iets symbolisch te doen tijdens de trouwceremonie? Dan zijn er ook nog andere leuke, persoonlijke toevoegingen te bedenken voor jullie bruiloft. Lees bijvoorbeeld eens ons blog met 7 Rituelen die jullie bruiloft ceremonie extra bijzonder maken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *