Hoe vertel je dat je gaat trouwen?

Wanneer jullie verloofd zijn, wil je dat waarschijnlijk het liefst van de daken schreeuwen. Omdat je dat niet echt kunt doen, zijn er andere manieren om te vertellen dat jullie gaan trouwen. Hoe pak jij het aan? 

Waarschijnlijk ben je hartstikke blij wanneer jullie verloofd zijn en wil je het het liefst zo snel mogelijk aan je ouders, vrienden en familie vertellen. Alleen op welke manier doe je dat dan?

Bekendmaken dat jullie gaan trouwen

Uit het jaarlijkse trouwonderzoek van Trouwplannen.nl onder ruim 700 bruidsparen blijkt dat het grootste deel van de bruidsparen (42,8%) het goede nieuws face-to-face vertelt. De save the date kaart is ook populair (24,8%) en veel bruidsparen maken hun verloving via social media bekend (15,5%). Dan zijn er ook nog brides to be die hun familie telefonisch inlichten (6%) of het nieuws op een andere manier brengen (6%).

Verlovingsring

Fotocredits: How He Asked

Face-to-face

Natuurlijk is het altijd leuk om je ouders, vrienden en familie persoonlijk een bezoekje te brengen om te vertellen dat jullie gaan trouwen. Je kunt overal langsgaan met een stuk taart of een fles champagne, maar je kunt ook iedereen in een keer uitnodigen. Vertel van te voren niet dat het om een verlovingsfeest gaat, zo blijft het nog even een verrassing. Nodig iedereen uit voor een lekker etentje of een kop koffie bij jullie thuis of in een gehuurd zaaltje. Zodra iedereen aanwezig is, kunnen jullie het grote nieuws brengen.


Save the date

Een save the date versturen is erg handig wanneer je iedereen op een snelle manier op de hoogte wilt brengen van jullie bruiloft en er meteen voor wilt zorgen dat ze de trouwdatum in hun agenda zetten. Met een loveshoot kun je mooie foto´s laten maken voor de save the date.

Social media

Willen jullie het goede nieuws nog sneller over de wereld verspreiden? Dan is een berichtje op social media slim. Dit kun je doen door bijvoorbeeld een foto van de verlovingsring te posten. Zorg er wel voor dat jullie ouders en andere belangrijke mensen in jullie leven al eerder op de hoogte zijn. Het is een beetje gek wanneer zij er via Facebook achter moeten komen dat hun dochter gaat trouwen.

Hoe maken jullie de verloving bekend? 

2 comments on “Hoe vertel je dat je gaat trouwen?
  1. Wat grappig om te lezen, op hoeveel verschillende manieren je, je verloving bekend kunt maken! Had daar echt nog nooit over nagedacht hoe (als mijn vriend mij vraagt te trouwen) we dat dan bekend zouden maken. Ik zou het wel leuk vinden om het met een foto van een professionele fotoshoot te doen!

    Echt een leuke blog om te lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *