Dit is waarom je een verlovingsshoot zou moeten boeken

Natuurlijk laat je prachtige foto’s maken van de trouwdag, maar hoe zit het eigenlijk met de verlovingsperiode? Het kan heel leuk én handig zijn om een speciale verlovingsshoot of loveshoot te boeken bij jullie trouwfotograaf. Ben je benieuwd wat de voordelen van zo’n fotoshoot voor verloofde koppels zijn? En kun je nog wel wat tips gebruiken? Dan hebben wij wat handige informatie voor jullie pre-wedding shoot verzameld! 

Een verlovingsshoot laat je maken in de maanden voor jullie bruiloft. Eigenlijk is het een romantische fotoshoot van jullie als koppel, niet zo gek dus dat een verlovingsshoot ook vaak een loveshoot wordt genoemd. Zo’n fotoshoot is een ontzettend leuke manier om de verloving te vieren. Maar daarnaast zijn er nog 3 andere belangrijke redenen om een verlovingsshoot te boeken:

1. Jullie kunnen herinneringen aan de verloving vastleggen

Naast de foto´s van de bruiloft is het leuk om ook foto´s te hebben van jullie als koppel in de periode die hieraan vooraf gaat. Als het goed is leven jullie tijdens de verloving op een roze wolk en het is prachtig om al die liefde vast te laten leggen in jullie eigen loveshoot. Dit is fijn om te bewaren als herinnering aan deze bijzondere periode. Bovendien levert het een heleboel professionele foto’s op van jullie samen. Hoe vaak heb je nou de kans om écht mooie couple foto’s te laten maken?

2. Jullie leren de fotograaf vast kennen

De mooie foto’s zijn niet de enige reden om een verlovingsshoot te laten maken. Het is namelijk ook een goede manier om vast te wennen aan het poseren voor de trouwfoto´s. Om je trouwfotograaf beter te leren kennen, is het zeker aan te raden om deze foto´s door dezelfde fotograaf te laten maken als jullie trouwfoto’s. Zo weten jullie vast hoe hij of zij te werk gaat en weet de trouwfotograaf al beter wat jullie graag willen. Op de bruiloft zelf zal alles dan nog veel gemakkelijker gaan omdat jullie al gewend zijn om als stel op de foto te gaan voor een professionele fotograaf. Dit haalt een stukje spanning weg en dat zal je zien aan het eindresultaat van de foto’s.

3. Jullie kunnen de foto´s gebruiken voor de trouwkaarten

Een loveshoot levert een heleboel mooie beelden op. Leuk voor later, maar ook handig om te gebruiken in de voorbereidingen van jullie bruiloft. Na afloop van de verlovingsshoot hebben jullie dan ook heel wat prachtige foto´s van jullie als koppel die je kunt gebruiken voor de trouwkaart, het programmaboekje of als decoratie op jullie trouwdag. De foto’s van de verlovingsshoot zijn ook heel geschikt om jullie verloving mee aan te kondigen. Je hebt ongetwijfeld zelf ook foto´s van jullie samen, maar wanneer een professionele fotograaf ze maakt, zien ze er toch net even anders uit.

Koppel fotoshoot op een binnen of buiten locatie?

Een pre-wedding shoot kun je op allerlei verschillende locaties laten maken. Dit kan zowel binnen als buiten, kies vooral iets wat bij jullie als stel past. Kies bijvoorbeeld een mooi natuurgebied bij jullie in de buurt of ga terug naar de plek waar jullie elkaar hebben ontmoet. Een romantisch zandstrand, een stoere industriële locatie of knus in jullie eigen huis: alles is mogelijk! Een locatie buiten zorgt voor mooi, natuurlijk licht, maar geeft ook wel weer wat meer risico omdat je afhankelijk bent van het weer. Als jullie de koppel fotoshoot graag buiten willen houden, is het dus wel verstandig om voor een back-up locatie te zorgen wanneer het onverhoopt toch wat minder goed weer is.

Loveshoot poses

De perfecte locatie gevonden? Dan is het alleen nog de vraag hoe jullie samen op de foto gaan. Er zijn heel wat verschillende loveshoot poses. Het is goed om je hier vooraf even in te verdiepen, zodat je weet wat er allemaal mogelijk is. In dit handige overzicht kun je bijvoorbeeld 21 verschillende loveshoot poses voor koppels vinden. Om inspiratie op te doen zou je ook voorbeelden van andere loveshoots kunnen bekijken. Goed om even te zien van tevoren, maar het is niet de bedoeling dat je de poses uitgebreid met elkaar gaat oefenen. Je zult namelijk zien dat de foto’s daar niet beter van worden, maar juist een stuk minder spontaan. Hoe natuurlijker de foto’s lijken, hoe mooier het resultaat zal zijn.

Koppel fotoshoot met een fiets

Fotograaf: Kaylie Sirek

Handige tips voor jullie pre-wedding shoot

Wanneer jullie de verlovingsfoto´s gaan maken, is het natuurlijk fijn als je er op je best uitziet. Sommige vrouwen vinden het leuk om een wit jurkje aan te trekken voor deze foto´s, maar er zijn natuurlijk ook heel wat andere soorten kleding mogelijk. Het is slim om meerdere setjes mee te nemen zodat je ook nog wat af kunt wisselen. Sowieso is het natuurlijk belangrijk om de kleding goed op elkaar af te stemmen. Zorg voor kleuren die mooi bij elkaar staan, maar niet precies hetzelfde zijn. Jullie hoeven immers geen ANWB-koppel te lijken. Voorkom drukke patroontjes, dit leidt namelijk teveel af. Ook te felle kleuren zijn niet aan te raden. Je kunt beter voor mooie, rustige kleuren kiezen zodat alle aandacht op jullie is gericht.

Eventueel kun je ook een kapster en visagist inhuren om er helemaal top uit te zien. Dit is meteen een goede test, als het bevalt kun je deze mensen namelijk ook boeken voor de bruiloft! Kijk wel uit dat het niet too much wordt. Je wilt een natuurlijke uitstraling hebben op de verlovingsfoto’s omdat ze laten zien hoe jullie als koppel samen zijn.

Pre-wedding shoot winter

Fotograaf: India Earl

Wat kost een loveshoot?

Ben je inmiddels overtuigd? Dan wil je vast ook graag weten wat de kosten van een verlovingsshoot zijn. Een loveshoot kost meestal tussen de 200 en 500 euro. Veel trouwfotografen hebben echter een speciale deal wanneer je ze ook vraagt voor de bruiloft. Sommige fotografen bieden de verlovingsshoot zelfs gratis aan als je ze voor een bepaald aantal uren boekt tijdens de bruiloft. Het is dus zeker slim hier vooraf vast naar te informeren!