De trouwkaarten verstuur je pas 6 tot 8 weken voor de bruiloft, maar dat betekent niet dat je de datum van jullie trouwdag niet al eerder aan jullie gasten bekend kan maken. Om te zorgen dat zoveel mogelijk mensen kunnen komen, is het slim om dit al vroegtijdig te doen. Met een save the date weet je zeker dat iedereen jullie bruiloft in de agenda zet, zeker wanneer je één van deze 7 toffe ideeën gebruikt! 

Save the dates zijn kaarten die je al een paar maanden voor jullie bruiloft op de post kunt doen. Deze kaarten zijn meestal wat simpeler dan de echte trouwkaarten en draaien vooral om de datum van jullie bruiloft. Er staan nog geen details op een save the date, maar de gasten kunnen jullie trouwdatum op deze manier wel vast in hun agenda zetten. Lijkt het jullie wel wat om zo´n kaart te sturen? Wij hebben wat leuke save the date ideeën voor je verzameld waarmee je zeker weet dat niemand jullie trouwdatum zal vergeten!

#1. Fotoshoot met ballonnen

Het is leuk om voor jullie save the date een mooie foto te laten maken door de fotograaf. Dit kan bijvoorbeeld tijdens een verlovingsshoot. Zo´n fotoshoot is het ideale moment om vast rustig aan de fotograaf en het poseren te kunnen wennen. Door jullie trouwdatum in de foto terug te laten komen, maken jullie meteen een mooie save the date voor de gasten. Dit kan op allerlei leuke manieren. Zo maakte dit stel bijvoorbeeld gebruik van grote ballonnen om hun trouwdatum aan te kondigen.

Verlovingsshoot met trouwdatum op ballonnen

Fotograaf: Rachel Havel

#2. Datum met verf op de muur

Zijn jullie net verhuisd? Of klussen jullie graag samen? Dan is het leuk om dit terug te laten komen in de save the date. Ga op zoek naar een witte muur in huis die nog geschilderd moet worden of hang een groot stuk papier op. Hier kunnen jullie de trouwdatum op schilderen die vervolgens gebruikt kan worden als achtergrond voor een romantische foto. Niet alleen levert dit een mooi plaatje op, ook is het erg leuk om samen te doen!

#3. Trouwdatum op jullie schoenen

Een andere leuke manier om jullie trouwdatum op de foto te laten zien, is door hem op de zool van jullie schoenen te schrijven met krijt of stift. Ook hierbij kun je weer een romantische foto maken, alleen nu ligt de focus op jullie voeten. Zet de datum bijvoorbeeld op de zool van stoere cowboylaarzen of ga juist voor een paar killer heels!

#4. Filmposter als save the date

Zijn jullie gek op films? Dan is het een gaaf idee om de poster van jullie favoriete film na te maken! Deze Mr & Mrs Smith poster is bijvoorbeeld ontzettend tof, maar er zijn meer films die zich goed lenen voor een save the date. Helemaal gaaf is het wanneer jullie hem op posterformaat laten afdrukken en via een koker naar de gasten versturen.

#5. Trouwdatum met stoepkrijt

Zijn jullie creatief en kunnen jullie goed tekenen? Dan is het leuk om aan de slag te gaan met stoepkrijt. Je kunt de trouwdatum en wat leuke tekeningen op het wegdek zetten en vervolgens van bovenaf een foto maken. Dit levert leuke beelden op!

#6. Jullie favoriete sport

Zijn jullie erg sportief? En hebben jullie een gezamenlijke favoriete sport? Dan kunnen jullie deze sport terug laten komen in de save the date. Gebruik bijvoorbeeld een rugbybal, voetbal of tennisbal om de datum op te zetten. Zeker met jouw verlovingsring erbij, wordt dit een prachtige foto om naar alle gasten te sturen!

#7. Kraskaart als originele save the date

Willen jullie graag originele save the date kaarten versturen, maar dan zonder foto? Er zijn genoeg leuke ideeën te bedenken! Wat dacht je bijvoorbeeld van een kraskaart? Door met een muntje het zilveren laagje weg te krassen, komt de trouwdatum tevoorschijn. Dit originele idee kunnen de gasten vast waarderen!

Kraskaart als save the date

Fotocredits: Wedding Edition

Ben je op zoek naar nog meer ideeën? Bekijk dan ook onze andere blogs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *