Verlovingsfoto in een graanveld

Fotograaf: Mic Panic via Looks Like Film

7 Originele save the date ideeën voor jullie bruiloft

De trouwkaarten verstuur je meestal 6 tot 8 weken voor de bruiloft, maar dat betekent niet dat je de datum van jullie trouwdag niet al eerder aan jullie gasten bekend kan maken. Om te zorgen dat zoveel mogelijk mensen kunnen komen, is het slim om dit al vroegtijdig te doen. Met een save the date weet je zeker dat iedereen jullie bruiloft in de agenda zet. Wij hebben 7 originele ideeën voor je verzameld! 

Als jullie verloofd zijn, willen jullie waarschijnlijk het liefst van de daken schreeuwen dat jullie gaan trouwen. De voorbereidingen van een bruiloft kosten echter wat tijd en het is daarom niet verstandig om de trouwkaarten al de deur uit te doen. In plaats hiervan kun je een save the date naar de gasten versturen. Zo weten alle gasten dat ze zijn uitgenodigd en welke datum ze vrij moeten houden.

Wat is een save the date?

Een save the date is, zoals de naam eigenlijk al zegt, een kaartje waarmee je de gasten vraagt jullie trouwdatum vrij te houden. Je kunt deze kaartjes al een paar maanden voor de bruiloft op de post doen. Zo heb je nog tijd genoeg om de officiële uitnodiging te maken, maar zijn de gasten wel vast op de hoogte. Een save the date is meestal wat simpeler dan de echte trouwkaart, het draait vooral om jullie trouwdatum. Je zet dan ook nog geen details op deze kaart. Lijkt het jullie wel wat om een originele save the date te sturen? Wij hebben 7 toffe ideeën voor je verzameld waarmee je zeker weet dat niemand jullie trouwdatum zal vergeten!

Handige tip: Willen jullie toch vast wat extra informatie kwijt?. Dan kun je een trouwsite aanmaken speciaal voor jullie bruiloft. De link van deze website kun je vervolgens via de save the date met de gasten delen.

#1. Save the date foto met ballonnen

Het is leuk om voor jullie save the date een mooie foto te laten maken door de fotograaf. Dit kan bijvoorbeeld tijdens een verlovingsshoot. Zo´n fotoshoot is het ideale moment om vast rustig aan de fotograaf en het poseren te kunnen wennen. Handig, want zo hebben jullie vast wat oefening voor de bruiloft. Bovendien heb je meteen een aantal mooie foto’s van jullie samen. Willen jullie één van de foto’s gebruiken als save the date? Kijk dan of je jullie trouwdatum in de foto zelf kunt verwerken. Dit kan op allerlei leuke manieren. Zo maakte het stel op onderstaande foto bijvoorbeeld gebruik van grote ballonnen om hun trouwdatum aan te kondigen.

Verlovingsshoot met trouwdatum op ballonnen

Fotograaf: Rachel Havel

#2. Trouwdatum met verf op de muur

Zijn jullie net verhuisd? Of klussen jullie graag samen? Dan is het leuk om dit terug te laten komen in de save the date. Ga op zoek naar een lege muur in huis die nog geschilderd moet worden of hang een groot stuk papier op. Hier kunnen jullie met verf de trouwdatum op schilderen. De muur kan vervolgens gebruikt worden als achtergrond voor een romantische foto. Niet alleen levert dit een mooi plaatje op, ook is het erg leuk om samen te doen!

#3. Trouwdatum op jullie schoenen

Een andere leuke manier om jullie trouwdatum op de foto te laten zien, is door hem op de zool van jullie schoenen te schrijven met krijt of stift. Ook hierbij kun je weer een romantische foto maken, alleen nu ligt de focus op jullie voeten. Zet de datum bijvoorbeeld op de zool van stoere cowboylaarzen of ga juist voor een paar killer heels!

#4. Filmposter voor jullie bruiloft

Zijn jullie gek op films? Dan is het een gaaf idee om de poster van jullie favoriete film na te maken! Deze Mr & Mrs Smith poster is bijvoorbeeld ontzettend tof, maar er zijn meer films die zich goed lenen voor een save the date. Wat dacht je bijvoorbeeld van een romantische film zoals the Notebook? Helemaal gaaf is het wanneer jullie de foto op posterformaat laten afdrukken en via een koker naar de gasten versturen. Dit kost wel wat meer dan een gewoon kaartje, maar is zeker een origineel idee!

#5. Trouwdatum met stoepkrijt

Zijn jullie creatief en kunnen jullie goed tekenen? Dan is het leuk om aan de slag te gaan met stoepkrijt. Je kunt de trouwdatum en wat leuke tekeningen op het wegdek zetten en vervolgens van bovenaf een foto maken. Maak bijvoorbeeld gebruik van een drone om gemakkelijk een foto vanuit de lucht te kunnen maken. Dit levert leuke beelden op voor jullie kaart. Zeker weten dat jullie hier een originele foto aan overhouden!

#6. Bruiloft save the date met jullie favoriete sport

Zijn jullie erg sportief? En hebben jullie een gezamenlijke favoriete sport? Dan kunnen jullie deze sport terug laten komen op de kaart. Gebruik bijvoorbeeld een rugbybal, voetbal of tennisbal om de trouwdatum op te zetten. Draag je een mooie verlovingsring? Zorg er dan voor dat deze ring goed in beeld is. Op deze manier wordt het een prachtige foto die jullie naar alle gasten kunnen sturen!

#7. Kraskaart als originele save the date

Willen jullie graag originele kaart met jullie trouwdatum versturen, maar dan zonder foto? Er zijn genoeg leuke ideeën te bedenken! Wat dacht je bijvoorbeeld van een kraskaart? Door met een muntje het zilveren laagje weg te krassen, komt de trouwdatum tevoorschijn. Dit originele idee kunnen de gasten vast waarderen! De kaart zelf kunnen jullie vast in de stijl van jullie bruiloft laten maken. Kies bijvoorbeeld kleuren uit die je ook voor de trouwuitnodiging en de decoratie op de bruiloft zelf gebruikt.

Kraskaart als save the date

Fotocredits: Wedding Edition

Wanneer kun je een save the date versturen?

De save the date kaart kunnen jullie eigenlijk meteen versturen zodra jullie de trouwdatum weten. Hoe eerder de gasten weten wanneer jullie gaan trouwen, hoe groter de kans is dat ze jullie datum vrij kunnen houden. Wel is het slim om vooraf even goed na te denken over jullie gastenlijst. Het zou immers vervelend zijn als jullie de save the dates al de deur uit hebben gedaan en dan blijkt dat jullie toch eigenlijk niet zoveel mensen kwijt kunnen op jullie trouwlocatie. Check dit dus even goed.

Save the date voor jullie bruiloft digitaal versturen

Overigens hoef je de save the date niet per se als kaart te versturen. Je kunt ook een speciale save the date email maken of met een leuk appje jullie bruiloft aankondigen. Het voordeel aan een digitaal kaartje is dat dit een hoop druk- en verzendkosten scheelt.

Dit blog bevat affiliate links. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *