Bruiloft bucket list met 50 dingen om te doen tijdens jullie verloving

Zijn jullie verloofd? Dan is het tijd om een fles bubbels open te trekken en heerlijk te genieten van deze prachtige periode. Wil je zeker weten dat je niets mist tijdens jullie verlovingstijd? Wij hebben een bruiloft bucket list opgesteld met 50 dingen om te doen tijdens de verloving. Hoeveel items kun jij al afstrepen? 

Ben jij ten huwelijk gevraagd en zijn jullie je aan het voorbereiden op de bruiloft? Dan komt er waarschijnlijk heel veel op je af. Maar wat doe je eigenlijk allemaal tijdens de verloving?

Bruiloft bucket list voor de verloving

Jullie trouwdag wordt een ontzettend bijzondere dag, maar de verlovingsperiode is minstens zo speciaal. Want hoe bijzonder is het om samen weken, maanden of zelfs meer dan een jaar lang toe te mogen leven naar de trouwdag van jullie dromen?! Natuurlijk komt er wel wat stress kijken bij het plannen van een bruiloft, maar je kunt ook genieten van alle mooie dingen die bij een verloving horen. Wil je zeker weten dat je de verlovingstijd optimaal benut? Dan hebben wij een handige poster voor je gemaakt met 50 items voor jouw bruiloft bucket list. Onderaan dit blog staat uitgelegd hoe je de poster kunt gebruiken, maar eerst lichten we alle items nog verder toe.

Bruiloft Bucket List voor verloving

Download hier de Bruiloft Bucket List

#1. Verlovingsshoot boeken

Tijdens de bruiloft worden er veel foto’s gemaakt, maar het is ook leuk om mooie foto’s van de verlovingsperiode te hebben. Boek daarom een verlovingsshoot of loveshoot bij jullie fotograaf. Zo kun je ook vast wennen aan het poseren voor de camera.

#2. Een bruiloft website aanmaken

Tegenwoordig is het heel gemakkelijk om een eigen bruiloft website te maken. Hierop kun je alle informatie over jullie bruiloft kwijt. Wel zo handig, zeker als er onverwachts wijzigingen plaatsvinden. Via een bruiloft website kun je ook de RSVP regelen en achteraf op een veilige manier de trouwfoto’s met de gasten delen. Ideaal dus!

#3. Bruidstaart proeven

Komt er een bruidstaart op jullie bruiloft? Dan wil je natuurlijk wel zeker weten dat het een overheerlijke taart wordt in jullie favoriete smaak. Het is erg leuk om samen de bruidstaart te gaan proeven. Je krijgt verschillende smaakjes voorgeschoteld, vaak met een lekker glaasje bubbels erbij, en je kunt vervolgens jullie favoriete combinatie voor de bruiloft kiezen.

#4. Proefsessie make-up en kapsel boeken

Waarschijnlijk huur je een visagist en een haarstylist in om voor jouw bruidsmake-up en bruidskapsel te zorgen op de bruiloft. Ook hierbij geldt dat het belangrijk is om dit vooraf vast even uit te proberen. Misschien heb je een prachtig kapsel in gedachten dat uiteindelijk toch minder goed bij je past dan je hoopte. Of misschien komen jouw ideeën niet helemaal overeen met die van je visagist. Daar kun je dan maar beter vóór de bruiloft achter komen. Zorg dus dat je een proefsessie boekt om vast te kijken hoe jouw bruidslook uitpakt. Dit is ook een fijne manier om elkaar te leren kennen.

#5. Pinterest afstruinen ter inspiratie

Welke bruiloft begint er niet bij Pinterest? Dit is een eindeloze bron aan inspiratie voor de trouwdag van jullie dromen. Maak dus zo snel mogelijk een eigen Pinterestboard aan en volg het Bruiloft Inspiratie profiel voor nóg meer inspiratie.

#6. Trouwjurk passen

Iedere vrouw droomt toch van de perfecte trouwjurk? Het passen van trouwjurken is ontzettend leuk en ook best een beetje spannend om te doen. Want hoe bijzonder is het als je straks de jurk van je dromen aan hebt? Neem bij voorkeur een klein gezelschap mee als je naar de bruidswinkel gaat.

#7. Een bruidsbeurs bezoeken

Het is leuk om er samen gezellig op uit te trekken in de voorbereidingen van jullie bruiloft. Een bruidsbeurs bezoeken is dan ook een leuk uitje. Op een bruidsbeurs kom je heel gemakkelijk met leveranciers in aanraking en vind je heel wat inspiratie voor jullie trouwdag.

#8. Niet kunnen slapen van enthousiasme

De kans is groot dat er nog wel wat slapeloze nachten gaan komen. Niet alleen van de zenuwen, maar ook uit enthousiasme. Want als je ’s avonds nog bezig bent met allerlei leuke ideeën is het lastig om daarna rustig in slaap te komen. Ach ja, het hoort erbij.

#9. Over het budget heen gaan

Hebben jullie al een budget opgesteld voor jullie bruiloft? Dan is de kans groot dat jullie daar meerdere keren overheen zullen gaan. Het is nou eenmaal lastig om je te bedwingen met al die leuke opties voor jullie bruiloft. Vergeet dus vooral niet om een potje voor onvoorziene kosten te maken (ongeveer 10%) en verdeel jullie budget in verschillende kostenposten. Als je iets te veel voor je bruidsjurk hebt betaald, kun je dat bijvoorbeeld weer compenseren door wat kosten te besparen op de trouwkaarten.

#10. DIY projectjes uitproberen

Pinterest staat vol met allerlei leuke DIY projectjes en ook op onze website kun je een hele DIY categorie vinden. Super leuk om hier creatief mee aan de slag te gaan voor de bruiloft, maar het vergt wel wat oefening. Tijdens de verlovingsperiode zul je waarschijnlijk meerdere DIY projectjes uitproberen. Dit levert wellicht wat vastgelijmde vingers en frustratie op, maar het kan ook heel gezellig zijn!

#11. Proosten op jullie verloving

Als het goed is, is dit één van de eerste dingen die je af kunt strepen op deze bruiloft bucket list. Want zodra jullie verloofd zijn, is het tijd om er een lekker glaasje bubbels bij te pakken en te proosten op jullie voorgenomen huwelijk. Gefeliciteerd, jullie gaan trouwen!

#12. Een verlovingsfeest organiseren

En als jullie dan toch bezig zijn, is het leuk om ook jullie vrienden en familieleden te betrekken. Dit kunnen jullie doen door een gezellig verlovingsfeest te organiseren. Het leukste is wanneer niemand nog iets gehoord heeft en jullie de verloving als verrassing aankondigen tijdens het feest.

#13. Een foto met je verlovingsring maken

Heb je een mooie verlovingsring gekregen? Dan is het leuk om daar een foto mee te maken. Bekijk bijvoorbeeld eens deze 10 foto ideeën om je verloving via Instagram aan te kondigen.

#14. Een manicure laten doen

Voor je je verlovingsring aan iedereen laat zien, is het handig om een manicure te boeken zodat je nagels er perfect uitzien. Zo komt je verlovingsring nóg beter tot zijn recht.

#15. Een ontspannen massage boeken

Een bruiloft plannen kan best stressvol zijn. Het is daarom aan te raden om zo nu en dan een ontspannen massage te boeken. Jullie kunnen ook voor een gezellige koppelmassage gaan om even samen helemaal tot rust te komen. Dit kan zeker niet ontbreken op jullie bruiloft bucket list.

#16. De Open Toptrouwlocatie Route volgen

Op zoek naar de ideale trouwlocatie? Dan is het handig om deel te nemen aan de Open Toptrouwlocatie Route. Deze dag wordt meerdere keren per jaar georganiseerd en jullie kunnen dan op één dag langs meerdere trouwlocaties rijden om ze te bekijken en antwoord te krijgen op jullie vragen.

#17. Op een roze wolkje leven

Vanaf het moment van het aanzoek fladderen de vlindertjes waarschijnlijk door je buik. In de weken daarna leven jullie als het goed is op een roze wolkje. Wat is het toch leuk om verloofd te zijn!

#18. Je verlovingsring op maat laten maken

Het is lastig om de juiste ringmaat in te schatten, daarom is de kans groot dat jouw verlovingsring nog niet perfect past. Gelukkig zijn de meeste ringen nog op maat te maken. Zo weet je zeker dat jouw ring precies past en hij niet onverwachts van je vinger zal glijden.

#19. Herinneringen aan jullie verloving bewaren

Zoals je inmiddels waarschijnlijk wel door zult hebben, is de verlovingsperiode een heel bijzondere tijd waar je hopelijk met volle teugen van kunt genieten. Het is leuk om straks na de bruiloft niet alleen herinneringen aan de trouwdag zelf te hebben, maar ook aan de verlovingstijd. Leg daarom zoveel mogelijk herinneringen vast. Het is bijvoorbeeld leuk om een polaroid camera aan te schaffen en steeds een foto te maken als jullie bezig zijn met de voorbereidingen.

#20. Losgaan op je vrijgezellenfeest

Een vrijgezellenfeest plan je niet zelf, maar wordt geregeld door je vriendinnen of door de ceremoniemeester. Toch staat het natuurlijk op de bucket list van iedere bruid: lekker losgaan tijdens jouw vrijgezellenfeest.

#21. Samen op dansles gaan

Willen jullie een mooie openingsdans doen op jullie bruiloft? Dan is het een leuk idee om samen op dansles te gaan. Niet alleen is dit handig als voorbereiding op de openingsdans, ook is het erg gezellig om samen te doen.

#22. Kleding kopen voor de honeymoon

Hebben jullie al plannen gemaakt voor de huwelijksreis? Dan is het leuk om hier ook wat bijzondere kleding voor aan te schaffen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een mooie (witte) bikini of een chique jurk voor een avondje uit? Door speciaal voor jullie honeymoon kleding aan te schaffen, doet deze kleding je ook na afloop steeds weer aan deze reis denken.

#23. Een lijst maken van leveranciers en reviews lezen

Er zijn ontzettend veel leveranciers te vinden voor bruiloften en het is dan ook lastig om door de bomen het bos nog te zien. Daarom is het slim om lijsten te maken met jullie favoriete leveranciers. Probeer zoveel mogelijk informatie te verzamelen en vraag een offerte aan zodat je een beeld hebt van de kosten. Lees ook reviews door om een goed beeld te krijgen van de diensten die de leveranciers leveren. Zo wordt het gemakkelijker om uiteindelijk een keuze te maken en kun je ook snel schakelen wanneer er onverhoopt iets mis gaat en je op het laatste moment nog een nieuwe leverancier uit moet zoeken.

#24. Jullie getuigen op een bijzondere manier vragen

De getuigen zijn ontzettend belangrijk voor jullie bruiloft, zonder hen kunnen jullie immers niet trouwen. Het is dan leuk om ze op een bijzondere manier voor deze taak te vragen. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze 9 originele manieren? Jullie krijgen hier waarschijnlijk leuke reacties op!

#25. Een geschikte ceremoniemeester uitkiezen

Ook een ceremoniemeester is eigenlijk onmisbaar op jullie bruiloft. Je kunt daar een vriend of vriendin voor uitkiezen, maar het is mogelijk om een professionele ceremoniemeester in te huren. Een belangrijke keuze, want een goede ceremoniemeester kan veel voor jullie betekenen op de bruiloft.

#26. Samen dromen over jullie bruiloft

Neem voordat je aan het regelen gaat ook even de tijd om samen lekker weg te dromen over jullie bruiloft. Probeer jullie droombruiloft voor te stellen als er geen beperkingen zouden zijn. Waarschijnlijk is dit niet de bruiloft die haalbaar en betaalbaar is om te organiseren, maar het is wel een mooi uitgangspunt voor jullie plannen. De belangrijkste onderdelen uit jullie droombruiloft kun je vervolgens proberen te realiseren.

#27. Champagne proeven

Zodra jullie officieel getrouwd zijn, wordt er waarschijnlijk een toost uitgebracht op jullie huwelijk met een glaasje champagne. Om voor een lekker glaasje bubbels te zorgen, is het slim om vooraf samen champagne te proeven. Ook dit is weer een leuk uitje voor de verlovingsperiode waar jullie veel plezier aan kunnen beleven.

#28. Een setje kopen voor de huwelijksnacht

Goede lingerie is ontzettend belangrijk voor onder je trouwjurk omdat je hiermee de juiste ondersteuning biedt. Bij bruidslingerie gaat het er niet per se om dat het mooi staat, maar wel dat het perfect past bij jouw trouwjurk. Je kunt daarnaast nog een sexy setje kopen speciaal voor jullie huwelijksnacht. Wellicht hebben jullie na de trouwdag geen energie meer over voor spannende avonturen in de bruidssuite, maar met een spannend setje verhoog je de kans hierop in ieder geval wel.

#29. Ieder uur het weerbericht checken voor de trouwdag

Het Nederlandse weer is constant aan verandering onderhevig en ook midden in de zomer is er geen garantie op goed weer. Als jullie buiten willen trouwen, is het dus best spannend of dit mogelijk is. Hoe dichter naar de bruiloft, hoe vaker je waarschijnlijk het weerbericht zult checken.

#30. Starten met een nieuwe sportroutine om in shape te komen

Natuurlijk wil je er op je trouwdag op je aller best uitzien. Veel bruiden starten dan ook met een sportroutine om zeker te weten dat ze in shape zijn voor ze hun trouwjurk in stappen. Het is zeker goed om weer even lekker aan het sporten te gaan. Hierdoor voel je je namelijk ook zelfverzekerder en dat zie je zeker terug. Probeer het echter niet te overdrijven. Vlak voor de bruiloft nog flink wat kilo’s kwijtraken is niet realistisch en ook eigenlijk niet wenselijk. Het is immers hartstikke lastig om een goede trouwjurk uit te kiezen als je gewicht constant verandert. Daarnaast is het niet gemakkelijk om in korte tijd veel af te vallen en zal dit met de stress van jullie bruiloft extra moeilijk zijn om vol te houden. Je zult er waarschijnlijk beter uitzien als je gewoon jezelf kunt blijven.

#31. Melding doen van jullie voorgenomen huwelijk

Voor jullie gaan trouwen, moet je officieel melding doen van jullie voorgenomen huwelijk. Vroeger heette dat in ondertrouw gaan. Tegenwoordig kun je dit heel gemakkelijk online regelen, maar het is toch een leuk, officieel momentje. Op de website van de Rijksoverheid kun je alle informatie vinden over de officiële regels rondom het huwelijk.

#32. Trouwvervoer uitkiezen

Het is leuk om bijzonder trouwvervoer uit te kiezen voor jullie bruiloft. Dit kan een nostalgisch Volkswagenbusje zijn of een moderne sportauto, maar een bootje is ook mogelijk als jullie aan het water trouwen. Het is leuk om hier samen over na te denken en iets bijzonders uit te kiezen.

#33. Het perfecte bruidsboeket (laten) samenstellen

Het uitzoeken van een bruidsboeket is eigenlijk de taak van de bruidegom, maar de meeste bruiden vinden dit zelf veel te leuk om te doen. Je kunt online vast inspiratie opdoen en vervolgens in gesprek gaan met de bloemist over de mogelijkheden. Het is leuk als de bloemen uit jouw bruidsboeket ook terugkomen in de corsages en decoratie op de bruiloft.

#34. Kleuren kiezen voor jullie bruiloft

Door bepaalde kleuren te kiezen als thema voor jullie bruiloft zorg je voor eenheid. Hiermee maak je het veel gemakkelijker om mooie decoratie te vinden. Het is slim om niet één kleur te kiezen, maar een kleurenpalet samen te stellen. Zo heb je voldoende keuze en passen alle kleuren mooi bij elkaar.

#35. Uitnodigingen ontwerpen

Het is leuk om speciale trouwkaarten te (laten) ontwerpen voor jullie bruiloft. Niet alleen is dit een mooie manier om de gasten uit te nodigen, ook zijn deze kaarten heel fijn om te bewaren als herinnering aan jullie trouwdag. Bovendien kun je op deze manier al meteen jullie thema aan de gasten duidelijk maken. Je kunt kiezen voor een standaard trouwkaart, maar nog leuker is het om voor een uniek ontwerp te gaan of zelfs jullie eigen trouwkaarten te ontwerpen.

#36. Een gastenlijst opstellen

Het opstellen van de gastenlijst is best een lastig klusje, maar het hoort ook zeker bij de voorbereidingen van jullie bruiloft. Schrijf eerst alle namen op die in je op komen. Vervolgens ga je kijken hoeveel gasten jullie willen uitnodigen en of je eventueel namen van de lijst moet verwijderen. Je kunt hiervoor dit handige trucje gebruiken.

#37. Portfolio’s van fotografen bekijken

Een goede trouwfotograaf is ontzettend belangrijk om alle bijzondere momenten op jullie bruiloft vast te kunnen leggen. Maar hoe vind je een geschikte fotograaf? Begin met het bekijken van de portfolio’s van verschillende fotografen zodat je goed kunt zien wat hun stijl is en welke stijl bij jullie past.

#38. Oefenen met dé kus

Eén van de mooiste momenten van de bruiloft is natuurlijk dé kus op het moment dat jullie net officieel getrouwd zijn. Het is slim om deze kus vooraf vast een paar keer te oefenen zodat je zeker weet dat dit goed zal gaan op de bruiloft zelf. En het is natuurlijk geen straf om dit te doen tijdens jullie verloving!

#39. Je trouwschoenen inlopen

Pijnlijke voeten op de trouwdag? Niet als je je trouwschoenen van tevoren goed hebt ingelopen. Trek ze dus een paar keer aan als je een dagje thuis bent en vergeet ook niet even een stukje over straat te lopen om de zolen minder glad te maken. Je kunt ook deze tips voor het inlopen van trouwschoenen nog even doorlezen. Zo ben je perfect voorbereid voor de bruiloft!

#40. Een moodboard voor de bruiloft samenstellen

Om er achter te komen wat jullie nou precies willen voor de bruiloft is het slim om een moodboard samen te stellen. Koop een stapel tijdschriften en ga allebei aan de slag met je eigen moodboard. Vergelijk ze vervolgens met elkaar om te kijken wat de overeenkomsten en verschillen zijn. Zo hebben jullie een goed idee van elkaars wensen en is het gemakkelijker om de bruiloft te plannen.

#41. Samen trouwringen uitkiezen

Het is ook heel bijzonder om samen trouwringen uit te mogen kiezen voor jullie bruiloft. Deze ringen houden jullie immers de rest van jullie leven om, dus het is belangrijk om hier een goede keuze in te maken. De kwaliteit van trouwringen is heel belangrijk, dus ze zijn wel een investering waard.

#42. Een trouwdatum kiezen

De trouwdatum heeft veel invloed als jullie een bruiloft plannen. Het maakt namelijk uit of jullie in de zomer of de winter trouwen en of jullie binnen een paar maanden alles geregeld moeten hebben of dat jullie hier ruim de tijd voor nemen. Gemiddeld zijn bruidsparen ruim een jaar bezig met het plannen van hun bruiloft, houd hier dus rekening mee bij het kiezen van een trouwdatum. Verder is het slim om dit blog nog even te lezen zodat je zeker weet dat je niets over het hoofd ziet bij het prikken van een datum.

#43. Een reisgids kopen voor jullie huwelijksreis

Het plezier van de huwelijksreis begint natuurlijk al met de voorpret. Een reisgids kopen voor jullie honeymoon is dus zeker een bucket list item voor jullie bruiloft. Lonely Planet heeft fijne reisgidsen voor vrijwel alle bestemmingen ter wereld. Hier vind je ook goede restaurants en hotels in de omgeving.

#44. 1000 kraanvogels vouwen voor geluk

Het is een mooie traditie om 1000 kraanvogels te vouwen voor geluk in jullie huwelijk. Deze kraanvogels kunnen jullie vervolgens gebruiken als decoratie op de bruiloft.

#45. Cadeautjes kopen voor getuigen en ceremoniemeester

Als bedankje voor de getuigen en de ceremoniemeester is het leuk om een cadeautje voor ze te kopen. Dit kan een kleinigheidje zijn om ze te herinneren aan de bruiloft, maar ook een mooi, luxe cadeau waar je ze mee kunt verrassen.

#46. Een luxe bruidssuite boeken voor jullie huwelijksnacht

Willen jullie de bruiloft in stijl afsluiten en ook de volgende ochtend nog rustig kunnen nagenieten? Dan is het een leuk idee om een luxe bruidssuite te boeken voor de huwelijksnacht. Zorg dat je een late check-out regelt, zodat je niet ’s ochtends vroeg de hotelkamer al hoeft te verlaten.

#47. Een traantje wegpinken van geluk

De verlovingsperiode is een hele fijne tijd voor jullie samen en rondom de bruiloft zijn er allerlei mooie momenten. Je moet daarom toch minstens één keer een traantje wegpinken van geluk.

#48. Een achternaam kiezen voor na het huwelijk

Tijdens de verloving zul je na moeten denken over de achternaam die je na het huwelijk aan gaat nemen. Houd je je eigen naam, verander je je achternaam in zijn naam of combineren jullie beide namen?

#49. Eigen geloften schrijven

Het is heel bijzonder om eigen geloften te schrijven voor de trouwceremonie, er zijn dan ook steeds meer bruidsparen die dit doen. Natuurlijk is het wel even spannend om een goede tekst te schrijven, maar dit maakt jullie ceremonie wel ontzettend persoonlijk. Je leest wat handige tips in het blog Je eigen geloften schrijven, zo doe je dat!

#50. Ideeën verzamelen op de Bruiloft Inspiratie website

En tot slot het laatste item op onze bucket list voor jullie bruiloft: inspiratie verzamelen op deze website. In dit blog staan al veel linkjes naar andere inspirerende blogs, maar je vindt nog veel meer ideeën op onze website. Neem hier dus zeker een kijkje om je op weg te helpen met alle voorbereidingen!

Bruiloft bucket list downloaden

Al deze bucket list items voor jullie bruiloft hebben we samengevoegd in een poster. Deze poster kun je zelf uitprinten en in huis ophangen. Zo kun je heel gemakkelijk de bucket list items afstrepen die je gehad hebt in de voorbereidingen naar de bruiloft. Lukt het jou om het hokje bij alle 50 items aan te vinken?

Je kunt hieronder het bestand downloaden voor de bucket list voor jullie bruiloft. De poster is op A3 formaat, maar je kunt hem ook in een andere maat printen. Hang hem vervolgens ergens op en begin met het verzamelen van bijzondere herinneringen!

Download hier gratis onze Bruiloft Bucket List voor jullie verloving