Verlovingsfotoshoot op het dak van een gebouw

Fotograaf: Emily Magers

Wat voor kleding draag je bij de fotoshoot voor jullie verloving?

Zijn jullie verloofd? Dit is een mooie periode om vast te laten leggen als herinnering voor later. Bovendien kun je met een fotoshoot ook mooie foto’s maken die jullie weer kunnen gebruiken voor de bruiloft, bijvoorbeeld voor de trouwkaarten. Het is dus zeker aan te raden om een pre-weddingshoot te boeken. Maar wat voor kleding trek je eigenlijk aan bij een fotoshoot? 

Een pre-weddingshoot is een fijne manier om vast kennis te maken met jullie fotograaf en te wennen aan het poseren. Bovendien levert het prachtige foto’s van jullie samen op! Aangezien je nog heel lang zult genieten van deze prachtige foto’s, is het belangrijk om even wat aandacht aan je kleding te besteden. Want wat voor kleding draag je bij een fotoshoot?

Kleding fotoshoot

Je bent zelf vrij om te kiezen wat voor kleding je aantrekt bij de fotoshoot. Wel is het belangrijk dat de kleren die jullie kiezen goed bij jullie passen. Koop dus niet een nieuw setje kleding speciaal voor de fotoshoot als je deze kleding normaal nooit zou dragen. Het kan bijvoorbeeld prachtig staan om een jurk te dragen tijdens de fotoshoot, maar doe dit alleen als je in het dagelijks leven ook wel eens een jurk draagt.

Hoewel je natuurlijk zelf kunt kiezen wat je aan doet, zijn er wel wat algemene tips en adviezen. Zo is het slim om met je kleding rekening te houden met de locatie waar de fotoshoot plaatsvindt. Het is namelijk fijn als de kleuren mooi binnen het geheel passen. Kiezen jullie voor een rustige achtergrond ergens in de natuur? Dan is het mooi om voor zachte, natuurlijke tinten te kiezen. Gaan jullie juist voor een toffe fotoshoot voor een felgekleurde muur? Dan is het natuurlijk leuk om zelf ook mooie kleurtjes te dragen. Twijfel je? Neem dan vooral verschillende setjes mee en laat je nog even door de fotograaf adviseren. Vaak is het ook mogelijk om foto’s in verschillende kledingsetjes te laten maken zodat er wat afwisseling is.

Kleding met natuurlijke tinten voor fotoshoot

Fotograaf: Elsa Eileen

Koppel fotoshoot

Een fotoshoot voor de verloving is natuurlijk een koppel fotoshoot. Dat betekent dat het belangrijk is dat jullie kleding goed op elkaar is afgestemd. Niet dat jullie er bij moeten lopen als een ANWB-koppel, maar het is wel slim om de kleding die jullie willen dragen tijdens de fotoshoot even naast elkaar te leggen. Zo kunnen jullie gemakkelijk zien of de kleuren een beetje matchen en of eventuele patroontjes samen niet te druk worden. Sowieso is het slim om een beetje uit te kijken met patroontjes. Dit zorgt namelijk al snel voor afleiding.

Nagels verzorgen

Tot slot is het slim om je handen nog wat extra te verzorgen voor de fotoshoot. Boek vooraf een manicure en zorg voor een leuk kleurtje op je nagels die goed bij je kleding past. Tijdens de verlovingsshoot zullen jullie immers ook foto’s maken van de verlovingsring en dan is het wel zo fijn als je handen er netjes verzorgd uitzien!

Fotoshoot met make-up en kleding

Het is ook mogelijk om een fotoshoot te boeken met make-up en kleding. Dat wil zeggen dat je make-up en je kleding voor je geregeld wordt. Voor een pre-weddingshoot is dit vaak echter niet zo’n goed idee, omdat je juist hele persoonlijke foto’s wilt maken die gaan om de herinnering van dat moment. Het is dus juist leuk om er zoveel mogelijk als jezelf uit te zien. Natuurlijk is het mogelijk om wat professionele hulp te krijgen bij je make-up en het uitzoeken van kleding, maar zorg er in ieder geval voor dat je dicht bij jezelf blijft en geen compleet andere versie van jezelf neerzet voor de foto’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *