10 x de mooiste corsages voor jullie bruiloft

Corsages worden op de meeste bruiloften gedragen door de bruidegom, naaste familie, de ceremoniemeester, getuigen en bruidsmeisjes. Het kan een klein, simpel bloemetje zijn of een meer opvallende combinatie van bloemen. Wij laten vast 10 voorbeelden zien als inspiratie voor jullie eigen corsages!

Een corsage is een klein bloemstukje met een of meerdere bloemen en wat groen. Dit bloemstukje wordt op het trouwpak van de bruidegom en de kleding van belangrijke gasten bevestigd. Hoe een corsage er uit komt te zien, hangt helemaal af van jullie wensen. Groot of klein, simpel of juist heel opvallend, alles is mogelijk!

Hoe zien corsages er uit?

Corsages kun je bij de bloemist bestellen, je kunt ze dus samen met het bruidsboeket uitzoeken. Wel zo handig, want zo kun je er meteen voor zorgen dat de corsages mooi aansluiten bij het boeket dat je kiest. In een corsage zitten vaak één of een aantal kleine bloemetjes verwerkt met wat groen. Het is leuk wanneer de bloemen uit de corsages ook terugkomen in het bruidsboeket. Niet alle bloemen zijn even geschikt om in het corsage te verwerken. De bloemen moeten immers tegen een stootje kunnen en lang mooi blijven zonder water. De bloemist kan je meer informatie geven over de bloemen die geschikt zijn om te gebruiken.

Voorbeelden van corsages als inspiratie

Je bloemist kan je waarschijnlijk ook verschillende voorbeelden laten zien zodat je weet wat er allemaal mogelijk is. Toch is het vooraf ook fijn om vast een beetje een idee te hebben. Kun je nog wel wat inspiratie gebruiken? Dan hebben wij 10 prachtige voorbeelden voor je verzameld van corsages die op andere bruiloften zijn gebruikt:

Corsage bruidegom

Fotograaf: Figlewicz Photograhy via Mon Cheri Bridals

Corsage bruidegom

Fotograaf: M Three Studio via Brides

Corsages

Fotograaf: Megan Welker

Wie dragen er een corsage?

Natuurlijk krijgt de bruidegom een corsage, maar ook belangrijke gasten op de bruiloft dragen er één. Dit zijn sowieso de ceremoniemeester, getuigen en bruidsmeisjes. Verder krijgt ook naaste familie een corsage. Sommige bruidsparen kiezen er voor om al hun daggasten een corsage te geven.

Overigens dragen mannen en vrouwen het corsage niet op dezelfde manier. Mannen dragen hem met de bloemen naar boven gericht, terwijl bij vrouwen de bloemen in het corsage naar beneden wijzen. Wil je voorkomen dat er gaatjes in de kleding van de gasten komen? Vraag dan aan de bloemist om het speldje te vervangen voor een magneetje.

Alternatieve corsages

Traditioneel wordt een corsage van bloemen gemaakt, maar er zijn ook heel wat leuke alternatieven te bedenken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een vilten hartje of vintage klokje als corsage? Meer leuke ideeën vind je in dit blog over originele corsages.

Je eigen corsages maken

Als je een beetje creatief bent, kun je ook proberen je eigen corsages te maken. Dit kan flink wat geld besparen en het is ontzettend leuk om te doen. Denk er wel goed over na of dit echt wat voor jou is. Het kan namelijk best wat stress opleveren als je vlak voor de bruiloft nog een hele lading corsages af moet maken. Durf je de stress wel aan? Lees dan zeker even het blog Je eigen corsages maken? Dat doe je zo!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *