Bruidegom met corsage

Fotograaf: The Big Day via Tobey Nelson

10 x de mooiste corsages voor jullie bruiloft

Een corsage wordt op de bruiloft meestal gedragen door de bruidegom, naaste familie, de ceremoniemeester, getuigen en bruidsmeisjes. Het kan een klein, simpel bloemetje zijn of een meer opvallende combinatie van bloemen. In dit blog lees je alles wat je moet weten over bruiloft corsages en zie je de 10 mooiste voorbeelden als inspiratie! 

Een corsage is een klein bloemstukje met een of meerdere bloemen en wat groen. Dit bloemstukje wordt op het trouwpak van de bruidegom en de kleding van belangrijke gasten bevestigd. Hoe een bruiloft corsage er uit komt te zien, hangt helemaal af van jullie wensen. Groot of klein, simpel of juist heel opvallend, alles is mogelijk!

Corsage voor een bruiloft

Corsages kun je bij de bloemist bestellen, je kunt ze dus samen met het bruidsboeket uitzoeken. Wel zo handig, want zo kun je er meteen voor zorgen dat de corsages mooi aansluiten bij het boeket dat je kiest. In een corsage zitten vaak één of een aantal kleine bloemetjes verwerkt met wat groen. Het is leuk wanneer de bloemen uit de corsages ook terugkomen in het bruidsboeket. Niet alle bloemen zijn even geschikt om in het corsage te verwerken. De bloemen moeten immers tegen een stootje kunnen en lang mooi blijven zonder water. De bloemist kan je meer informatie geven over de bloemen die geschikt zijn om te gebruiken.

10 Mooie voorbeelden van corsages als inspiratie

Ben je op zoek naar inspiratie voor de corsages op jullie bruiloft? Je bloemist kan je waarschijnlijk verschillende voorbeelden laten zien zodat je weet wat er allemaal mogelijk is. Toch is het vooraf ook fijn om vast een beetje een idee te hebben. Kijk bijvoorbeeld eens naar deze 10 voorbeelden:

Voor wie zijn de corsages op de bruiloft?

Corsages worden volgens de traditie gedragen door de naaste familie van het bruidspaar, de getuigen en ceremoniemeester. Natuurlijk kun je helemaal zelf weten wie je allemaal een corsage wilt geven. Zo kun je er een geven aan iedereen die dicht bij jullie staat of kun je alle daggasten een corsage opspelden. Het handige aan corsages is dat het meteen duidelijk is wie er allemaal een belangrijke rol spelen op de bruiloft. Op deze manier is het voor de andere gasten bijvoorbeeld gemakkelijk te zien wie ze allemaal moeten feliciteren.

Naast de gasten draagt ook de bruidegom een corsage. Vaak is dit corsage net wat uitgebreider dan die van de gasten. Het is leuk om in het corsage van de bruidegom bloemen terug te laten komen die ook in het bruidsboeket zitten. Dit zorgt ervoor dat jullie extra goed bij elkaar passen.

Een corsage opspelden doe je zo

Een corsage draag je aan de linkerkant, op het hart. Het corsage wordt meestal opgespeld. Ben je bang dat het speldje de kleding van jullie gasten zal beschadigen? Je kunt ook aan de bloemist vragen om in plaats van een speldje magneetjes te gebruiken. Deze magneetjes zijn sterk genoeg om met een stuk kleding ertussen vast te blijven zitten. Wist je overigens dat er een verschil zit in het corsage voor een man en voor een vrouw? Hoe je het corsage op moet spelden is namelijk anders:

Corsage man: Bij mannen wordt het bloemstukje met de steel naar beneden gedragen.
Corsage vrouw: Vrouwen dragen het corsage omgekeerd, zodat de bloemen naar beneden wijzen.

Wel of niet een bruiloft corsage?

Of je wel of niet een bruiloft corsage wil dragen op de bruiloft is natuurlijk jullie eigen keuze. Het is niet nodig, maar kan wel erg leuk zijn. Traditioneel wordt een corsage van bloemen gemaakt, maar er zijn ook heel wat leuke alternatieven te bedenken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een corsage in de vorm van een hart of vintage klokje? Meer leuke ideeën vind je in dit blog over originele corsages.

Wat kost een corsage voor een bruiloft?

Corsages zijn niet heel duur, maar wanneer er veel gasten zijn die deze bloemen dragen, kunnen de kosten toch hoog oplopen. Per corsage betaal je ongeveer 4 of 5 euro. Soms betaal je een beetje extra als je de speldjes wilt vervangen voor magneetjes. Het corsage van de bruidegom krijg je vaak gratis bij het bruidsboeket.

Willen jullie niet zo veel geld aan corsages besteden? Dan kun je er ook voor kiezen om alleen de bruidegom een corsage te geven. Dit corsage maakt de trouwoutfit extra bijzonder en zorgt ervoor dat het plaatje compleet is. Voor de gasten is een corsage leuk, maar niet per se noodzakelijk.

Goedkope corsages voor de bruiloft zelf maken

Als je een beetje creatief bent, kun je ook proberen je eigen corsages te maken. Dit kan flink wat geld besparen en het is ontzettend leuk om te doen. Denk er wel goed over na of dit echt wat voor jou is. Het kan namelijk best wat stress opleveren als je vlak voor de bruiloft nog een hele lading corsages af moet maken. Durf je de stress wel aan? Lees dan zeker even het blog Je eigen corsages maken? Dat doe je zo!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *