Een corsage wordt traditioneel gedragen door de bruidegom, naaste familie, ceremoniemeester, getuigen en bruidsmeisjes op de bruiloft. Een corsage bestaat meestal uit wat groen met een of meerdere kleine bloemetjes, maar het kan natuurlijk ook anders. Zeker voor de bruidegom is het leuk om voor een bijzonder alternatief te gaan. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze 8 originele corsage ideeën? 

Een corsage wordt meestal gemaakt door een of meerdere kleine bloemetjes samen te binden met een groen blad. Vervolgens wordt dit mini bloemstukje met een speldje of magneetje aan de kleding bevestigd. Deze bloemen staan natuurlijk prachtig, maar er zijn ook andere, meer originele corsage ideeën te bedenken!

#1. Houten corsage met gravering

Houten corsages hebben een stijlvolle en eigentijdse uitstraling. Je kunt ze bovendien van een zelfgekozen tekst voorzien die je in het hout laat graveren. Wat dacht je bijvoorbeeld van jullie namen, trouwdatum of een tekst met een bijzondere betekenis? Hiermee maak je het corsage extra persoonlijk! Een ander groot voordeel van deze houten corsages is dat je ze na de bruiloft als aandenken kunt bewaren.

Houten corsage met gravering

Fotograaf: Julia Fotografie, Corsage: Joehoee

#2. Vilten hartje

Zo kun je bijvoorbeeld een klein vilten hartje maken voor je bruidegom en de gasten. De kleuren van deze hartjes kun je aan laten sluiten bij jullie themakleuren. Het fijne aan deze corsages is bovendien dat je ze gemakkelijk zelf kunt maken, eventueel al weken voor de bruiloft.

#3. Superheld

Heb je een speciaal thema? Dan kun je dat ook in zijn geheel in het corsage terug laten komen. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze corsage op een bruiloft met een superhelden thema?

#4. Vetplantjes

In plaats van bloemen zou je ook gebruik kunnen maken van een vetplantje in je corsage. Hierdoor heb je toch wat groens, maar is het net even anders. Dit is helemaal leuk wanneer er ook vetplantjes in je boeket zitten!

#5. Vintage corsage

Hebben jullie en bruiloft met een vintage thema? Dan is het leuk om een ouderwets klokje in de corsage te verwerken. Het is ook mooi om er een vintage fotolijstje aan te hangen waar je een foto in doet van een dierbare die niet op de bruiloft kan zijn. Je kunt er ook een trouwfoto van je ouders of opa en oma in verwerken. Zo heeft je corsage een extra bijzondere betekenis!

#6. Veertjes toevoegen

Ook met veertjes kun je leuke dingen doen. Wat dacht je bijvoorbeeld van dit stijlvolle corsage met veertjes, een heel klein beetje groen en een mooi lintje? Dit is een goed alternatief voor de traditionele bloemen!

Originele corsage met veertjes

Fotograaf: Brookelyn Photography via Style Me Pretty

#7. Papieren bloemen

Houden jullie wel van bloemen, maar lijkt een corsage met echte bloemen jullie niet fijn? Dan kun je ook een aantal papieren bloemen samenvoegen voor het corsage. Dit papieren mini boeketje staat erg vrolijk en gaat bovendien lang mee!

#8. Corsage lasersnijden

Dit lijstje met corsage ideeën sluiten we af met lasersnijden. Je kunt hiermee namelijk heel wat verschillende figuurtjes laten maken. Op deze manier heb je een hip en modern corsage dat je helemaal naar eigen smaak kunt laten ontwerpen.

Nog meer inspiratie nodig? Bekijk dan ook onze andere blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *