8 Originele ideeën voor bruiloft corsages die net even anders zijn

Een corsage wordt traditioneel gedragen door de bruidegom, naaste familie, ceremoniemeester, getuigen en bruidsmeisjes op de bruiloft. Zo´n corsage bestaat meestal uit wat groen met een of meerdere kleine bloemen, maar iets anders dan traditionele corsages kan natuurlijk ook. Zeker voor de bruidegom is het leuk om voor een bijzonder alternatief te gaan. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze 8 originele corsage ideeën?

Op een bruiloft worden er vaak corsages gedragen. Dit lijkt misschien een tikkeltje ouderwets, maar er zijn tegenwoordig heel wat originele ideeën te bedenken waardoor het corsage toch weer helemaal hip wordt! Zijn jullie op zoek naar iets anders dan gewone corsages? Dit zijn de leukste ideeën!

Wat is een corsage?

Een corsage is een klein bloemstukje dat door belangrijke gasten op de bruiloft wordt gedragen. De bruidegom krijgt een corsage, maar ook de naaste familie, getuigen en ceremoniemeester dragen er een. Het corsage, dat meestal bestaat uit een of meerdere kleine bloemetjes die zijn samengebonden met wat groen, wordt met een speldje of magneetje aan de kleding van de gasten bevestigd.

Iets anders dan traditionele corsages

Ben je op zoek naar een traditioneel corsage met bloemen? Lees dan dit blog met de mooiste voorbeelden en ideeën voor bruiloft corsages voor inspiratie. Gaan jullie echter liever voor een alternatief corsage? Dan hebben wij hier 8 originele ideeën op een rijtje gezet!

#1. Houten corsage met gravering

Houten corsages hebben een stijlvolle en eigentijdse uitstraling. Je kunt ze bovendien van een zelfgekozen tekst voorzien die je in het hout laat graveren. Wat dacht je bijvoorbeeld van jullie namen, trouwdatum of een tekst met een bijzondere betekenis? Hiermee maak je jullie corsages extra persoonlijk! Een ander groot voordeel van deze houten corsages is dat je ze na de bruiloft als aandenken kunt bewaren.

#2. Vilten hartje

Ben je creatief en wil je graag zelfs iets maken voor jullie bruiloft? Dan kun je bijvoorbeeld denken aan een vilten hartje voor de bruidegom en de gasten. De kleuren van deze hartjes kun je aan laten sluiten bij jullie themakleuren. Het fijne aan deze corsages is bovendien dat je ze al lang voor de bruiloft kunt maken, dit scheelt weer wat stress.

#3. Bloemstukje met superheld

Heeft jullie bruiloft een speciaal thema? Dan kun je dat ook in zijn geheel in het corsage terug laten komen. Wat dacht je bijvoorbeeld van dit toffe voorbeeld op een bruiloft met een superhelden thema? Het bruidspaar heeft de superheld met bloemen gecombineerd.

#4. Corsages met vetplantjes

In plaats van bloemen zou je ook gebruik kunnen maken van een vetplantje in je corsage. Hierdoor heb je toch wat groens, maar is het net even anders dan bij een traditioneel corsage. Dit is helemaal leuk wanneer er ook vetplantjes in je boeket zitten! Een groot voordeel is dat vetplantjes weinig water nodig hebben en er daarom lang mooi uit blijven zien.

#5. Vintage corsage

Hebben jullie een bruiloft met een vintage thema? Dan is het leuk om een ouderwets klokje in de corsages te verwerken. Het is ook mooi om er een vintage fotolijstje aan te hangen waar je een foto in doet van een dierbare die niet op de bruiloft kan zijn. Nog een leuk idee: Verwerk er een foto in van je ouders of opa en oma, bijvoorbeeld op hun bruiloft. Zo heeft je corsage een extra bijzondere betekenis!

#6. Veertjes toevoegen

Ook met veertjes kun je leuke dingen doen. Wat dacht je bijvoorbeeld van dit stijlvolle corsage met veertjes, een heel klein beetje groen en een mooi lintje? Dit is een goed alternatief voor de traditionele bloemen!

Alternatieve corsages

Fotograaf: Brookelyn Photography via Style Me Pretty

#7. Papieren bloemen

Houden jullie wel van bloemen, maar lijkt een corsage met echte bloemen jullie niet fijn? Dan kun je ook een klein bloemstukje maken van papieren bloemen. Dit papieren mini boeketje staat erg vrolijk en gaat bovendien lang mee. Ook dit corsage kunnen jullie achteraf bewaren als aandenken aan jullie bruiloft.

#8. Corsages laten lasersnijden

Dit lijstje met originele ideeën voor de corsages sluiten we af met lasersnijden. Je kunt hiermee namelijk heel wat verschillende figuurtjes laten maken. Op deze manier heb je een hip en modern corsage dat je helemaal naar eigen smaak kunt laten ontwerpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *