Je eigen corsages maken? Dat doe je zo!

Corsages worden op een bruiloft door de bruidegom en de familie van het bruidspaar gedragen. Het is een klein bloemstukje gemaakt van een of twee bloemen met wat groen. Deze corsages, die op de kleding bevestigd worden, kun je bestellen bij de bloemist. Het is echter nog veel leuker om het corsage zelf te maken. Benieuwd hoe je dat kunt doen? Wij leggen het je uit! 

Ben je creatief en vind je het leuk om veel zelf te doen voor jullie bruiloft? Of hebben jullie een beperkt budget om te trouwen? Dan is het een goed idee om de corsages niet bij de bloemist te bestellen, maar zelf te maken. Zo ga je te werk!

Corsage maken van bloemen

Het maken van een corsage is niet heel lastig, maar oefen het wel even van tevoren. Kies allereerst een mooie bloem uit. Vaak worden rozen gebruikt omdat ze lang mooi blijven en ze in verschillende kleuren te krijgen zijn. Maar je kunt natuurlijk ook voor een andere bloem gaan. Het is altijd slim om even bij de bloemist te informeren welke bloemen hier geschikt voor zijn. Heb je de juiste bloem gevonden? Dan zoek je een aantal mooie groene blaadjes die je rond de roos of andere bloem kunt bevestigen.

Roze corsage

Fotograaf: Kristyn Hogan via Borrowed and Blue

Bloemen bij elkaar binden

Als je de bloem en groene blaadjes bij elkaar hebt, bind je het geheel vast met bloemistentape. Deze tape kun je gemakkelijk online bestellen. Vind je de tape niet mooi? Werk je corsage dan af met lint dat je over de tape heen wikkelt en vastzet met een druppeltje sterke lijm.

Wanneer maak je de corsages?

Het maken van een corsage is niet zo ingewikkeld, maar het grootste probleem is de tijd. Want wanneer kun je ze het beste maken? Helaas blijven corsages niet heel lang mooi, je zult ze dus echt op de dag van de bruiloft in elkaar moeten zetten. Aangezien je hier zelf waarschijnlijk weinig tijd voor hebt, is het slim om wat hulp van vriendinnen of familieleden te vragen. De avond tevoren kun je alles klaarzetten en vast even oefenen. Dan zal het op de bruiloft zelf niet zo veel tijd meer kosten!

Corsage voorbeelden om na te maken

Kun je wel wat voorbeelden van corsages gebruiken als inspiratie? Wij hebben wat mooie exemplaren voor je verzameld. Niet allemaal even gemakkelijk om zelf te maken, maar wel heel mooi!

Mag het nog wel wat creatiever? Lees dan ook eens: 8 Originele corsage ideeën voor jullie bruiloft.

Heb je nog niet genoeg aan deze voorbeelden? Lees dan ook zeker even het blog 10x de mooiste corsages voor jullie bruiloft!

Hoe draag je een corsage?

Als je corsages af zijn, is het tijd om ze op te spelden. Bij het dragen van corsages wordt er verschil gemaakt tussen mannen en vrouwen. Mannen dragen hun corsage met de bloemen naar boven op de plaats van het hart, aan de linkerkant dus. Vrouwen hebben een bloemstukje met de bloemen naar beneden gericht. Een corsage wordt vaak vastgezet met een speldje, maar om de kleding niet te beschadigen, kun je ook voor sterke magneetjes kiezen. Eén van de magneetjes zul je dan onder de tape vast moeten zetten.