De getuigen vormen een belangrijk onderdeel van jullie bruiloft. Zonder hen kunnen jullie elkaar niet het jawoord geven. Grote kans dat de getuigen zich dan ook vereerd zullen voelen deze taak te krijgen. Alleen hoe vraag je zoiets? 

Vragen of iemand je getuige wil zijn, doe je natuurlijk niet zo maar. Het is immers een eervolle taak, dus de meeste bruidsparen maken er een bijzonder moment van. Heb je al bedacht wie je als getuige wilt vragen? Dan is het tijd om de vraag te stellen! Nog geen idee hoe je dat aan moet pakken? Wij hebben 5 originele ideeën voor je!

1. Met een kaartje

Een kaartje met een lieve tekst doet het altijd goed. Deze kraskaart met de tekst ´Wil je mijn getuige zijn?´ is ook erg origineel!

Kaart om getuigen te vragen

2. Alle getuigen samen tijdens een etentje

Willen jullie de vraag graag aan alle getuigen tegelijk stellen? Organiseer dan een etentje waarbij je ze allemaal uitnodigt. Zo hebben jullie meteen een gezellige avond waarop jullie vast wat trouwplannen kunnen bespreken.

3. Geef een cadeautje

Een ander leuk idee is het geven van een mooi cadeau waar jullie getuigen tijdens de bruiloft ook nog wat aan hebben. Wat dacht je bijvoorbeeld van een mooi kettinkje, een lekker luchtje of een stropdas? Of maak een cadeaupakketje met meerdere kleine cadeautjes er in!

Cadeaupakketje om getuigen te vragen

Fotocredits; Etsy

4. Geef een gegraveerde pen

Het zetten van een handtekening is een belangrijke taak van de getuigen. Daarom is het een leuk idee om ze een luxe pen cadeau te geven, bijvoorbeeld met een mooie boodschap er in gegraveerd. Zo kunnen ze meteen even oefenen op het zetten van de perfecte handtekening!

5. Stel een vacature op

Zijn jullie wel in voor een grapje? Stel dan een vacature op voor de functie ´getuige van de bruid´ of ´getuige van de bruidegom´. Verzin een aantal leuke functie-omschrijvingen (waarbij in het bezit zijn van een mooie handtekening natuurlijk niet kan ontbreken) en stuur deze vacature vervolgens op naar de mensen die jullie als getuigen willen vragen.

Hoe gaan jullie de getuigen vragen? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *