9 Originele ideeën om jullie getuigen te vragen

De getuigen vormen een belangrijk onderdeel van jullie bruiloft. Zonder hen kunnen jullie elkaar niet het jawoord geven. De kans is groot dat de getuigen zich dan ook vereerd zullen voelen deze taak te krijgen. Alleen hoe stel je die ontzettend belangrijke vraag: Wil je mijn getuige zijn? Wij hebben 9 originele ideeën voor je op een rijtje gezet om jullie getuigen te vragen!

Getuigen zijn ontzettend belangrijk voor jullie bruiloft. Niet alleen is het een eervolle taak, ook kunnen zij later bevestigen dat jullie officieel getrouwd zijn. Vragen of iemand je getuige wil zijn doe je natuurlijk niet zo maar, de meeste bruidsparen maken er een bijzonder moment van.

Ideeën om de getuigen te vragen

Heb je al bedacht wie je als getuige wilt vragen? Dan is het tijd om de belangrijke vraag te stellen: Wil je mijn getuige zijn? Nog geen idee hoe je dat aan moet pakken? Wij hebben 9 originele ideeën voor je verzameld om jullie getuigen te vragen.

  • Kaartje met een persoonlijke tekst om jouw getuige te vragen: Simpel, maar een kaartje met een lieve tekst doet het altijd goed. Het internet staat vol met originele kaarten om dé vraag aan je getuige te stellen. Kies een leuk exemplaar uit en schrijf er een persoonlijke tekst op. En natuurlijk kan de vraag ´Wil je mijn getuige zijn?´ niet ontbreken!
  • Alle getuigen uitnodigen voor een etentje: Willen jullie de vraag graag aan alle getuigen tegelijk stellen? Organiseer dan een etentje waarbij je ze allemaal uitnodigt. Zo hebben jullie meteen een gezellige avond waarop jullie vast wat trouwplannen kunnen bespreken.
  • Getuige vragen met een origineel cadeau: Een ander leuk idee is het geven van een mooi cadeau waar jullie getuigen tijdens de bruiloft ook nog wat aan hebben. Wat dacht je bijvoorbeeld van een mooi kettinkje, een lekker luchtje of een stropdas? Of maak een cadeaupakketje met meerdere kleine cadeautjes er in!
Getuige vragen cadeau

Fotocredits: Etsy

  • Getuige vragen met gegraveerde pen als cadeau: Het zetten van een handtekening is de belangrijkste taak van de getuigen. Daarom is het een leuk idee om ze een luxe pen cadeau te geven, bijvoorbeeld met een mooie boodschap er in gegraveerd. Zo kunnen ze meteen even oefenen op het zetten van de perfecte handtekening!
  • Stel de tekst van een vacature op om je getuige te vragen: Zijn jullie wel in voor een grapje? Stel dan een tekst voor een vacature op voor de functie ´getuige van de bruid´ of ´getuige van de bruidegom´. Verzin een aantal leuke functie-omschrijvingen (waarbij in het bezit zijn van een mooie handtekening natuurlijk niet kan ontbreken) en stuur deze vacature vervolgens op naar de mensen die jullie als getuigen willen vragen.
  • Verstop een briefje in een ballon: Jullie bruiloft wordt een feestje en daar horen natuurlijk ballonnen bij. Schrijf je vraag daarom op een klein briefje en doe dit briefje in een ballon. De ballon verstop je vervolgens in een doosje. Wanneer je hem met helium vult en met een touwtje vast maakt, komt hij naar boven poppen zodra jullie getuige het doosje opent. Nu hoeft hij of zij alleen nog maar de ballon kapot te prikken om de vraag te kunnen lezen!
Wil je mijn getuige zijn?

Fotocredits: Etsy

  • Maak samen een filmpje: Het is ook leuk om samen een persoonlijk filmpje op te nemen waarin jullie de getuigen vragen om deze bijzondere taak te vervullen. Dit filmpje kun je vervolgens opsturen of aan ze laten zien tijdens een gezellig filmavondje.
  • Creatief met bakken: Creatief in de keuken? Maak dan een heerlijke taart, cupcakes of cakepops waar je jouw vraag in sierlijke letters opschrijft. Niet alleen leuk, ook erg lekker!
  • Gepersonaliseerd drankje om jullie getuigen te vragen: Tot slot is het leuk om je getuige te vragen met een fles bubbels waar je een persoonlijk etiket op plakt. Of wat dacht je van een fles whisky of biertjes met een gepersonaliseerd etiket? Met name voor de mannelijke getuigen is dit een leuk idee!
Bier met persoonlijk etiket om getuige te vragen

Fotograaf: Studio B Labels

Wil je mijn getuige zijn?

Natuurlijk is het leuk om deze originele manieren te gebruiken om jullie getuigen te vragen, maar eigenlijk is de vraag ‘Wil je mijn getuigen zijn?’ zelf al genoeg. Jullie hoeven dus echt niet alles uit de kast te trekken om er iets bijzonders van te maken. Het is ook prima om de vraag gewoon te stellen. Op deze manier ligt er bovendien wat minder druk op en is het minder vervelend wanneer degene die jullie willen vragen het toch niet zo ziet zitten om getuige te zijn bij jullie huwelijk.

Zijn jullie net begonnen met de voorbereidingen van jullie bruiloft? In het blog Trouwen? Zo plan je de bruiloft van jullie dromen! lees je er alles over. En als je wilt weten waar je verder nog allemaal aan moet denken voor jullie huwelijk, dan kun je de website van de Rijksoverheid bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *