De getuigen vormen een belangrijk onderdeel van jullie bruiloft. Zonder hen kunnen jullie elkaar niet het jawoord geven. Grote kans dat de getuigen zich dan ook vereerd zullen voelen deze taak te krijgen. Alleen hoe kun je jullie getuigen vragen deze bijzondere taak te vervullen? Wij hebben wat originele ideeën voor je op een rijtje gezet! 

Vragen of iemand je getuige wilt zijn, doe je natuurlijk niet zo maar. Het is immers een eervolle taak, dus de meeste bruidsparen maken er een bijzonder moment van. Heb je al bedacht wie je als getuige wilt vragen? Dan is het tijd om de belangrijke vraag te stellen! Nog geen idee hoe je dat aan moet pakken? Wij hebben 9 originele ideeën voor je verzameld!

Getuigen vragen doe je zo!

  • Een kaartje: Simpel, maar een kaartje met een lieve tekst doet het altijd goed. Het internet staat vol met originele kaarten om dé vraag aan je getuige te stellen. Kies een leuk exemplaar uit en schrijf er een persoonlijke tekst op.
  • Alle getuigen vragen tijdens een etentje: Willen jullie de vraag graag aan alle getuigen tegelijk stellen? Organiseer dan een etentje waarbij je ze allemaal uitnodigt. Zo hebben jullie meteen een gezellige avond waarop jullie vast wat trouwplannen kunnen bespreken.
  • Geef een cadeautje: Een ander leuk idee is het geven van een mooi cadeau waar jullie getuigen tijdens de bruiloft ook nog wat aan hebben. Wat dacht je bijvoorbeeld van een mooi kettinkje, een lekker luchtje of een stropdas? Of maak een cadeaupakketje met meerdere kleine cadeautjes er in!
Cadeaupakketje om getuigen te vragen

Fotocredits; Etsy

  • Geef een gegraveerde pen: Het zetten van een handtekening is de belangrijkste taak van de getuigen. Daarom is het een leuk idee om ze een luxe pen cadeau te geven, bijvoorbeeld met een mooie boodschap er in gegraveerd. Zo kunnen ze meteen even oefenen op het zetten van de perfecte handtekening!
  • Stel een vacature op: Zijn jullie wel in voor een grapje? Stel dan een vacature op voor de functie ´getuige van de bruid´ of ´getuige van de bruidegom´. Verzin een aantal leuke functie-omschrijvingen (waarbij in het bezit zijn van een mooie handtekening natuurlijk niet kan ontbreken) en stuur deze vacature vervolgens op naar de mensen die jullie als getuigen willen vragen.
  • Verstop een briefje in een ballon: Jullie bruiloft wordt een feestje en daar horen natuurlijk ballonnen bij. Schrijf je vraag daarom op een klein briefje en doe dit briefje in een ballon. De ballon verstop je vervolgens in een doosje. Wanneer je hem met helium vult en met een touwtje vast maakt, komt hij naar boven poppen zodra jullie getuige het doosje opent. Nu hoeft hij of zij alleen nog maar de ballon kapot te prikken om de vraag te kunnen lezen!
Getuigen vragen met ballon

Fotocredits: Etsy

  • Maak samen een filmpje: Het is ook leuk om samen een persoonlijk filmpje op te nemen waarin jullie de getuigen vragen om deze bijzondere taak te vervullen. Dit filmpje kun je vervolgens opsturen of aan ze laten zien tijdens een gezellig filmavondje.
  • Creatief met bakken: Creatief in de keuken? Maak dan een heerlijke taart, cupcakes of cakepops waar je jouw vraag in sierlijke letters opschrijft. Niet alleen leuk, ook erg lekker!
  • Gepersonaliseerd drankje: Tot slot is het leuk om je getuige te vragen met een fles bubbels waar je een persoonlijk etiket op plakt. Of wat dacht je van een fles whisky of biertjes met een gepersonaliseerd etiket? Met name voor de mannelijke getuigen is dit een leuk idee!
Bier met persoonlijk etiket om getuige te vragen

Fotograaf: Studio B Labels

Zijn jullie net begonnen met de voorbereidingen van jullie bruiloft? In het blog Trouwen? Zo plan je de bruiloft van jullie dromen! lees je er alles over.

Nog meer inspiratie nodig? Bekijk dan ook onze andere blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *