Aftelkalender bruiloft

Fotocredits: T-Leaf Collections

Aftellen naar de bruiloft met je eigen aftelkalender

Ben je al druk aan het aftellen naar de dag van de bruiloft? Waarschijnlijk kun je niet wachten tot jullie grote dag eindelijk daar is! Om het wachten wat dragelijker te maken, hebben wij deze leuke DIY voor je gevonden waarbij je je eigen aftelkalender voor de bruiloft maakt. 

Of het nou nog dagen, weken of maanden duurt voor jullie elkaar het jawoord geven, je wilt waarschijnlijk precies weten hoe lang je nog moet wachten. Want het aftellen tot een bruiloft is voor jou minstens zo spannend als dat je het vroeger vond om de dagen voor je verjaardag te tellen. Met deze leuke aftelkalender wordt het wachten op de bruiloft gelukkig een stuk leuker. En extra fijn: je kunt deze countdown blokjes zelf maken met deze handige DIY!

Aftelkalender voor jullie bruiloft met blokjes

Met een aftelkalender kun je de dagen tellen tot een bijzondere gebeurtenis, zoals jullie bruiloft. Voor zo’n kalender worden vaak blokjes gebruikt. Doordat er verschillende soorten getallen op de kanten van de blokjes staan, kun je alle combinaties maken die je nodig hebt om het aantal dagen tot de bruiloft aan te geven. Iedere dag kun je weer een blokje omdraaien en zo zien hoe lang je nog moet wachten tot jullie eindelijk gaan trouwen!

Aftellen met countdown blokjes

Fotocredits: Jen Carreiro via Something Turquoise

Hoe maak je deze countdown kalender?

Het maken van deze aftelkalender is niet heel ingewikkeld. Je hebt hier één of twee langere houten blokjes voor nodig en drie kubusvormige blokjes die samen net iets smaller zijn. Het hout kun je zelf in een mooie kleur schilderen. Wat dacht je bijvoorbeeld van de themakleur van jullie bruiloft? Vervolgens zet je de juiste letters en getallen op de blokjes. Op de site van Something Turquoise zie je hoe je dit handig kunt doen. Heb je een mooi handschrift? Dan zou je de letters en getallen zelf kunnen schrijven. Anders zou je op zoek kunnen gaan naar mooie stickers met een transparante achtergrond.

Aftelkalender met kaartjes

In plaats hiervan zou je ook een andere aftelkalender kunnen maken met genummerde kaartjes aan haakjes in plaats van op blokjes. Je kunt hiervan het format van Something Turquoise gebruiken of zelf een mooie achtergrond ontwerpen, bijvoorbeeld in Canva. Vervolgens maak je kaartjes met getallen die je aan de haakjes op kunt hangen. Tot slot heb je een staand fotoframe nodig om je achtergrond in te doen en de haakjes aan te bevestigen, zoals dit lijstje van Bol.com.

Aftelkalender voor de bruiloft

Fotocredits: Jen Carreiro van Something Turquoise

Aftellen naar de bruiloft

Klaar? Zet je kalender dan op een prominente plek in huis neer. Het aftellen naar jullie bruiloft kan beginnen! Je kunt jouw aftelkalender ook gebruiken om familie en vrienden zo nu en dan een foto te sturen als update. Dit kan ook leuk zijn voor Instagram.

Dit blog bevat affiliate links. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *