Een sierlijke envelop voor de trouwkaart schrijven, zo doe je dat!

Hebben jullie de uitnodigingen voor jullie bruiloft klaarliggen? Dan is het tijd om ze op te sturen. Maar daarvoor zal je wel eerst de enveloppen van het juiste adres moeten voorzien. Dit kun je doen met een adressticker, maar eigenlijk is het veel leuker om de tekst op de envelop voor jullie trouwkaart met de hand te schrijven. Hoe je dit op een mooie manier kunt doen, lees je hier! 

Handgeschreven enveloppen maken jullie trouwkaarten of save the date extra bijzonder. Zo zien de gasten dat jullie uitgebreid de tijd hebben genomen voor de uitnodiging. Bovendien kan het hartstikke leuk zijn om het adres op de envelop van de trouwkaart op een mooie manier op te schrijven. Het is even een klusje, maar het resultaat is prachtig!

Envelop voor jullie trouwkaart

Allereerst zal je een mooie envelop nodig hebben om jullie trouwkaart in te doen. Wanneer jullie de trouwkaarten bestellen worden standaard, witte enveloppen vaak meegeleverd. In plaats hiervan kun je, voor een meerprijs, ook kiezen voor een envelop in een andere kleur. Het is zeker de moeite waard om hier eens naar te kijken, want een opvallende envelop maakt jullie trouwkaart extra bijzonder.

Adres op envelop schrijven

Heb je een mooie envelop uitgekozen voor jullie trouwkaart? Dan is het tijd om de adressen er op te schrijven. Maar welke informatie heb je hier allemaal voor nodig? Je begint met de namen van de personen die je uitnodigt voor de bruiloft. Zorg dat hier geen misverstanden over kunnen ontstaan. Nodig je alleen één of twee personen uit binnen een huishouden? Zet dan de volledige namen van deze personen op de envelop. Mag de hele familie naar jullie bruiloft komen? Dan adresseer je de trouwkaart aan de familie + achternaam.

Envelop voor de trouwkaart kalligraferen

De meest simpele manier van trouwkaarten adresseren is door gebruik te maken van stickers met het adres die je op de envelop kunt plakken. Het is echter veel persoonlijker om de trouwkaarten met de hand te schrijven. Helemaal mooi is het als je hiervoor gebruikmaakt van kalligrafie. Wel is het slim om de postcode en de plaatsnaam in blokletters te schrijven, zodat het sorteersysteem het adres goed kan lezen. Bekijk eventueel de richtlijnen van PostNL voor de adressering op een envelop.

Wat heb je nodig?

Wil je met mooie, sierlijke letters op de envelop schrijven? Dan heb je de volgende dingen nodig:

Trouwkaart in envelop met adressering en wax stempel

Fotocredits: Margo & Bees

Handige tip: Maak ook een mooie envelop voor jullie zelf en laat hem samen met de trouwkaart op de foto zetten tijdens jullie bruiloft. Het is leuk om een mooie, professionele foto hiervan te hebben voor in jullie trouwalbum.

Hoe kun je de envelop schrijven?

Vervolgens kun je stap voor stap aan de slag gaan met het schrijven van het adres op de envelop. Hiervoor zal je eerst moeten bepalen waar de tekst moet komen. Het is slim om het adres vooraf vast even uit te printen op een stuk papier, zodat je ziet hoe lang de verschillende adresregels zijn ten opzichte van elkaar.

Plak de envelop vervolgens met een stuk washi tape vast op een lijntjesblaadje. Met een laser waterpas kun je op de envelop aangeven waar de lijnen lopen waar je op kunt schrijven. Eventueel zou je deze lijnen ook licht op het papier kunnen tekenen met potlood en liniaal, maar dan zal je na afloop goed moeten gummen. Dit is bovendien een stuk tijdrovender dan wanneer je een laser waterpas gebruikt.

Ben je benieuwd hoe je het adres met sierlijke letters op de envelop kunt schrijven? Onderstaande filmpjes laten heel duidelijk zien hoe dit werkt.

Wax stempel trouwkaart

Lijkt het je leuk om de enveloppen af te sluiten met een speciale wax stempel? Je kunt hier een voorbeeld van zien in het bovenste filmpje. Niet alleen staat dit super chic, het is ook nog eens heel leuk om te doen! Voor het maken van een wax stempel op jullie trouwkaart heb je een speciale set nodig met een stempel en wax om te smelten. Deze set heeft bijvoorbeeld een stempel met het woord love er op, maar je kunt ook een eigen stempel laten ontwerpen. De wax smelt je in een speciale smeltlepel. Vervolgens laat je de vloeibare wax op de envelop druipen en druk je de stempel er in. Jullie gasten zullen verrast zijn door deze bijzondere wax stempel op jullie trouwkaart!

Eigen adres op envelop

Ben je bang dat er trouwkaarten verdwaald zullen raken in de post? Dan is het slim om jullie eigen adres op de achterkant van de envelop te vermelden. Wanneer de uitnodiging niet bezorgd kan worden, komt hij automatisch weer terug bij jullie. Je schrijft het retouradres op de achterkant, bovenaan in het midden van de envelop.

Dit blog bevat affiliate links. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *