3 Heerlijke bruiloft desserts in een glazen potje

Een compleet huwelijksdiner zelf maken is erg lastig en ook niet aan te raden, gezien de hoeveelheid stress die er bij komt kijken. Ben je een echte keukenprinses en vind je het toch leuk om iets zelf te maken voor jullie gasten? Dan zou je de gasten kunnen verrassen met een heerlijk dessert. Zo kun je makkelijke én lekkere toetjes in een glas te maken. Dit ziet er ook nog eens prachtig uit! 

Of jullie nu een budget bruiloft organiseren of het gewoon fijn vinden om veel zelf te doen, het is altijd leuk om dingen zelf te maken. Een hele maaltijd voor alle gasten bereiden kost flink wat tijd en als je niet gewend bent voor veel mensen te koken, is dit niet verstandig op jullie trouwdag. Je wilt tenslotte rustig van alles kunnen genieten! Het kan echter wel leuk zijn om jullie eigen dessert te maken voor de bruiloft. Wat dacht je bijvoorbeeld van kleine desserts in glas?

Makkelijke toetjes in glas

Toetjes in glas zijn ontzettend handig voor bruiloften. Doordat je ieder dessert apart maakt, kun je de gasten de keuze geven uit verschillende smaken. Bovendien kunnen de gasten gemakkelijk één of zelfs meerdere dessert kiezen en meenemen. Handig als jullie een buiten bruiloft hebben of het leuk vinden om bij het dessert nog even van plek te wisselen. Ben je benieuwd welke verschillende dessert je op deze manier kunt maken? Wij hebben 3 lekkere ideeën voor je op een rijtje gezet.

Stroopwafel toetje in glas

Welke Nederlander is er niet gek op stroopwafels? Samen met mascarpone en stoofpeertjes maak je er een heerlijk dessert van! Je decoreert het toetje met mini stroopwafeltjes. Benieuwd naar het volledige recept? Dat vind je op de website van Beautylab.

Stroopwafel dessert in een glas

Fotocredits: Beauty Lab

Mini aardbeiencakjes als laagjes dessert

Cake, aardbeien en slagroom zijn samen een gouden combinatie. Wanneer je deze drie ingrediënten bij elkaar in een glazen potje doet, heb je een heerlijk dessert. Dit aardbeiencakje is een lekker toetje voor een zomerse bruiloft. Dankzij het rood van de aardbeien zien de verschillende laagjes van dit toetje er extra mooi uit in het glas.

Laagjes toetje met aardbeien in een glas

Fotograaf: Lisa Vorce via Popsugar

Makkelijke cheesecake als toetjes in glas

Gek op cheesecake? Ook hiervan kun je een mini versie in een glazen potje maken. Erg lekker als dessert en favoriet bij veel gasten! Met een toefje slagroom en een partje limoen maak je het plaatje compleet. Je zou dit dessert eventueel ook kunnen combineren met een echte cheesecake die kan dienen als vervanging van de traditionele bruidstaart.

Cheesecake in a jar

Fotocredits: Live Love and Sugar

Makkelijke manier om zelf toetjes in glas te maken

Het voorbereiden van vers eten voor jullie eigen bruiloft is geen gemakkelijke klus. Gelukkige is het maken van de toetjes in glas wel makkelijk. Je kunt alle ingrediënten vooraf voorbereiden en klaarzetten. Je kunt de glaasjes helaas nog niet helemaal af maken. Gebruik je bijvoorbeeld koekjes als garnering? Dan zal je die op het laatste moment moeten toevoegen om te voorkomen dat ze zacht worden. Heb je een aantal lieve familieleden of vriendinnen die graag een handje helpen? Dan kunnen zij de desserts helemaal afmaken op de bruiloft zelf!