Een audio gastenboek als origineel idee voor jullie bruiloft

Hebben jullie al nagedacht over het gastenboek op jullie bruiloft? Een gastenboek is een leuke herinnering aan de trouwdag met een lieve boodschap van al jullie gasten. Je kunt voor een traditioneel gastenboek kiezen waarin de gasten allemaal een stukje tekst schrijven, maar er zijn ook veel leuke alternatieven. Wat dacht je bijvoorbeeld van een origineel audio gastenboek op jullie bruiloft? 

Een traditioneel gastenboek bestaat uit blanco pagina’s waar de gasten zelf een boodschap op kunnen schrijven of een aantal vragen waar de gasten antwoord op kunnen geven. Leuk natuurlijk, maar erg origineel is het niet. Daarom zijn er steeds meer bruidsparen die voor een alternatief kiezen. Zo is de photobooth bijvoorbeeld erg populair. In plaats van geschreven tekst en foto’s kan het echter ook een tof idee zijn om gebruik te maken van ingesproken tekst. Een audio gastenboek is hartstikke hip!

Audio gastenboek op jullie bruiloft

Wat je kunt verwachten van een audio gastenboek? Lieve woorden van je tante, een emotionele boodschap van je moeder of de dronken praatjes van je neef, het zijn allemaal prachtige herinneringen waarmee jullie tijdens het luisteren weer even terugdenken aan die fantastische trouwdag. En het is natuurlijk heel bijzonder om de stemmen van alle mensen die zo bijzonder voor jullie zijn vastgelegd te hebben voor later!

Hoe werkt een telefoon gastenboek?

Een audio gastenboek wordt meestal geleverd in de vorm van een mooie vintage telefoon. Het werkt eigenlijk heel simpel. De gasten pakken de hoorn van de haak en horen een boodschap die jullie vooraf samen hebben kunnen inspreken. Vervolgens krijgen ze de welbekende pieptoon te horen en kunnen ze een berichtje voor jullie inspreken. Na afloop van de bruiloft worden alle berichten samengevoegd en krijgen jullie de audiobestanden toegestuurd. Dit kan via een online bestand zijn, maar ze kunnen ook op een USB-stick worden geleverd.

Wat kost een audio gastenboek?

De kosten van een audio gastenboek zijn niet heel hoog, maar het kost wel iets meer dan een traditioneel gastenboek. In totaal ben je ongeveer 200 tot 300 euro kwijt voor het huren van de telefoon en het ontvangen van alle audio berichtjes. Over het algemeen werkt het zo dat de telefoon voor de bruiloft naar jullie toegestuurd wordt en jullie hem achteraf weer terugsturen. Wel zo makkelijk! Vaak zit het versturen van de telefoon bij de totaalprijs inbegrepen, maar het is goed dit vooraf even te checken. Willen jullie extra opties toevoegen zoals een (gepersonaliseerde) USB-stick met de audioberichten of een leuk bordje met uitleg over het gastenboek? Hier betaal je vaak een paar tientjes extra voor, afhankelijk van het bedrijf waar jullie bij boeken.

Waarom zou je voor een audio gastenboek kiezen?

Twijfel je nog over het gastenboek op jullie bruiloft? Er zijn genoeg redenen om voor een audio gastenboek te kiezen. Het is echt weer eens wat anders en de kans is groot dat de gasten hier heel blij van worden. Sowieso is het een leuke vorm van vermaak op jullie bruiloft. De gasten kunnen tijdens de receptie een boodschap inspreken, maar ook tijdens het trouwfeest is dit leuk om te doen. Een audio gastenboek is bovendien heel toegankelijk, het is niet lastig om een berichtje voor jullie in te spreken. Voor sommige mensen is het zelfs makkelijker om een tekst in te spreken dan iets op te schrijven. Daarnaast ziet een gastenboek in de vorm van een vintage telefoon er ook nog eens hartstikke leuk uit. Jullie kunnen hier echt een gezellig hoekje van maken op de bruiloft waar de gasten rustig een boodschap voor jullie in kunnen spreken!

Andere leuke gastenboek ideeën

Je kunt als bruidspaar zelf een gastenboek regelen voor jullie bruiloft, maar dit is ook een leuke taak voor de ceremoniemeester. Als je als ceremoniemeester een gastenboek als verrassing voor het bruidspaar wil regelen, is het extra leuk om voor een origineel idee te gaan. Naast een audio gastenboek zijn er nog veel meer mogelijkheden. In dit blog lees je 16 Ideeën voor een origineel gastenboek op de bruiloft

Bron:
The Acadiana Advocate