De leukste ideeën om een photobooth te maken op jullie bruiloft

Waarschijnlijk hebben jullie een fotograaf ingehuurd om alle bijzondere momenten op jullie bruiloft vast te leggen. Toch is het leuk om daarnaast ook nog foto´s van de gasten zelf te verzamelen. Dit kun je doen door een photobooth op jullie bruiloft neer te zetten, bijvoorbeeld tijdens het trouwfeest. Zeker weten dat dit een aantal hilarische plaatjes op gaat leveren!

De foto´s uit een photobooth leveren over het algemeen veel grappige beelden op. Met een druk op de knop kunnen de gasten zelf de leukste foto´s maken die vervolgens meteen geprint worden. Je kunt een photobooth huren, maar het is ook mogelijk om er zelf een te maken. Wij leggen je uit hoe dit werkt en we geven bovendien wat leuke ideeën voor jullie eigen photobooth!

Wat is een photobooth?

Een photobooth is een klein hokje waar de gasten foto’s van zichzelf kunnen maken. Denk maar aan de hokjes voor het maken van pasfoto’s, maar dan bedoeld voor leuke en spontane foto’s van de gasten op jullie bruiloft. Een photobooth wordt meestal gebruikt tijdens het trouwfeest. De trouwfotograaf is over het algemeen niet de hele avond aanwezig en op deze manier kunnen de gasten ook hun eigen foto’s maken. Leuk als herinnering voor zowel jullie als bruidspaar als de gasten op jullie bruiloft!

Jullie eigen bruiloft photobooth maken

Er zijn genoeg bedrijven die photobooths verhuren voor bruiloften, maar het kan ook leuk zijn om er zelf een te maken. Zo kun je al je creativiteit kwijt in dit fotohokje en bespaar je bovendien flink wat geld. Benieuwd hoe het werkt? Lees dan even de volgende stappen!

  • Stap 1: Achtergrond. Allereerst zul je voor een afgeschermde ruimte moeten zorgen. Maak net als bij een echte photobooth een klein hokje met goede verlichting van binnen of kies voor een neutrale wand waar de gasten hun foto’s kunnen nemen. Het is ook leuk om juist voor een opvallende achtergrond te kiezen, bijvoorbeeld door een stuk stof op te hangen met een opvallend printje.
  • Stap 2: Camera, laptop of tablet. Vervolgens heb je een laptop nodig met een goede (ingebouwde) webcam. De gasten kunnen dan namelijk meteen op het scherm hun foto zien. Natuurlijk kun je ook een camera neerzetten, maar het handige aan een laptop is dat je de foto direct door kunt sturen naar de printer, net als bij een echte photobooth. Een tablet kan hier overigens ook geschikt voor zijn. Gasten kunnen met de camera, tablet of laptop een foto maken en vervolgens zelf bepalen of ze hem mooi genoeg vinden om te printen. Wanneer de foto niet gelukt is, maken ze gewoon weer een nieuwe!
  • Stap 3: Props. Het kan ook erg leuk zijn om gebruik te maken van verschillende props waar de gasten mee op de foto kunnen gaan. Deze props kun je online bestellen of in de winkel kopen, maar het is natuurlijk veel leuker om ze zelf te maken. Lastig is het niet en je hebt binnen korte tijd voor heel weinig geld de leukste props!

Photobooth maken in een Volkswagenbusje

Hebben jullie toevallig een schattig Volkswagenbusje als trouwvervoer? Dan kun je dit busje ´s avonds omtoveren tot een ware photobooth! Niet alleen erg handig, maar dit ziet er ook nog eens waanzinnig mooi uit. Zeker weten dat de gasten hier graag even naar binnen duiken om wat vrolijke foto´s te maken!

Leuke photobooth ideeën

Is jullie (zelfgemaakte) photobooth klaar voor de bruiloft? Dan kunnen de gasten beginnen met het maken van foto´s. Bij een photobooth worden de foto´s vaak in strips geprint. Deze strips zijn erg leuk om te gebruiken in het gastenboek. De gasten kunnen hun eigen foto opplakken en er nog een lief berichtje bij schrijven. Je kunt hier zelfs een speciaal gastenboek voor kopen, zoals dit photobooth gastenboek. Het is ook leuk om de gasten hun foto´s mee te geven als aandenken aan jullie bruiloft. Vergeet in dat geval niet de foto´s dubbel af te laten drukken zodat jullie ze zelf ook kunnen bewaren!

Eigen fotowand maken in plaats van een photobooth

Vind je het een tof idee om de gasten zelf foto’s te laten maken, maar lijkt het je iets te ingewikkeld om een eigen photobooth te bouwen? Dan is er gelukkig ook een simpelere optie. Maak bijvoorbeeld een mooie fotowand van een stuk hout waar je gaten in zaagt. Bekleed het hout met behang of verf het en maak vervolgens lijsten om de gaten in de wand. Zet een fotograaf (bijvoorbeeld je broertje of je vader) neer om alle gasten te fotograferen en klaar ben je!

Dit blog bevat affiliate links.