Een photobooth is een ontzettend leuke toevoeging voor jullie bruiloft. Tijdens het feest kunnen gasten zelf foto´s maken die op een fotostrip afgedrukt worden. Je bent zo verzekerd van een aantal hilarische plaatjes! 

De foto´s uit een photobooth leveren over het algemeen grappige beelden op. Een photobooth kun je huren, maar het is ook mogelijk om er zelf een te maken. Dit is niet alleen een stuk goedkoper, ook kun je alles helemaal naar eigen wens inrichten. Alleen hoe krijg je dit voor elkaar?

Stap 1: Achtergrond

Allereerst zul je voor een afgeschermde ruimte moeten zorgen. Maak net als bij een echte photobooth een klein hokje met goede verlichting van binnen of kies voor een neutrale wand waar de gasten hun foto’s kunnen nemen. Het is ook leuk om voor een opvallende achtergrond te kiezen, bijvoorbeeld door een stuk stof op te hangen met een opvallend printje.

Stap 2: Camera, laptop of tablet

Vervolgens heb je een laptop nodig met een goede (ingebouwde) webcam. De gasten kunnen dan namelijk meteen op het scherm hun foto zien. Natuurlijk kun je ook een camera neerzetten, maar het handige aan een laptop is dat je de foto direct door kunt sturen naar de printer, net als bij een echte photobooth. Een tablet kan hier overigens ook geschikt voor zijn.

Gasten kunnen met de camera, tablet of laptop een foto maken, vervolgens zelf bepalen of ze hem mooi genoeg vinden en hem dan printen. Wanneer de foto niet gelukt is, maken ze gewoon weer een nieuwe!

Stap 3: Props

Het kan ook erg leuk zijn om gebruik te maken van verschillende props waar de gasten mee op de foto kunnen gaan. Deze props zijn samen met een photobooth te huur, maar het is natuurlijk veel leuker om ze zelf te maken. Lastig is het niet en je hebt binnen korte tijd voor heel weinig geld de leukste props!

Liever een fotowand?

Toch allemaal iets te ingewikkeld? Maak dan gewoon een mooie fotowand van een stuk hout waar je gaten in zaagt. Bekleed het hout met behang of verf het en maak vervolgens lijsten om de gaten in de want. Zet een fotograaf (bijvoorbeeld je broertje of je vader) neer om alle gasten te fotograferen en klaar ben je!

Wat doe je met de photobooth foto´s?

Als het goed is worden er heel wat leuke foto´s gemaakt met de photobooth. Alleen wat kun je daar nou precies mee doen? Wil je een origineel gastenboek? Laat de gasten hun foto dan opplakken met een leuke tekst er bij. Natuurlijk kun je de foto´s ook aan de gasten meegeven als bedankje. Vergeet ze niet dubbel te printen, zodat jullie zelf ook nog een afdruk hebben.

Willen jullie ook een photobooth op jullie bruiloft? 

3 reacties op “DIY Photobooth voor jullie bruiloft”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *