16 Ideeën voor een origineel gastenboek op jullie bruiloft

De gasten zijn misschien wel het belangrijkste onderdeel van jullie bruiloft. Want hoe bijzonder is het om deze prachtige dag met al jullie familie en vrienden te kunnen beleven? Als aandenken is het daarom leuk om een gastenboek neer te leggen. Zit je niet te wachten op een saai boek vol met namen? Geen enkel probleem! Je kunt namelijk ook voor een leuk alternatief kiezen voor het gastenboek op jullie bruiloft. Wij hebben 16 originele ideeën voor je! 

Een gastenboek kan eigenlijk niet ontbreken op jullie bruiloft. Het is namelijk de perfecte manier om een herinnering aan al jullie gasten te bewaren. Wanneer je een standaard boek neerlegt, is de kans alleen groot dat hij gevuld wordt met tientallen dezelfde gelukswensen en clichés. In plaats daarvan kun je daarom beter voor een origineel gastenboek voor jullie bruiloft kiezen waar je ook jaren later nog écht vrolijk van wordt. Wat dacht je bijvoorbeeld van de volgende 16 ideeën voor een alternatief bruiloft gastenboek?

#1. Photobooth als alternatief voor het gastenboek op jullie bruiloft

Een photobooth is ideaal voor jullie bruiloft. Niet alleen zullen de gasten het erg leuk vinden om foto´s van zichzelf te kunnen maken, ook levert het jullie een uniek gastenboek op. Als je er namelijk voor zorgt dat alle fotostrips twee keer geprint worden, kunnen de gasten één setje mee naar huis nemen en kunnen ze de andere foto´s in het gastenboek plakken. Wist je dat je speciale photobooth gastenboeken hebt? Naast een ruimte om de fotostrip op te plakken, staan er in zo’n gastenboek ook wat leuke vragen waar de gasten antwoord op kunnen geven.

Verder lezen: 10 Tips voor het huren van een photobooth op je bruiloft

#2. Groot canvasdoek als gastenboek voor jullie bruiloft

Hebben jullie een mooie foto van jullie samen, bijvoorbeeld één die gemaakt is tijdens de verlovingsshoot? Dan kunnen jullie deze foto groot af laten drukken op canvas. De gasten kunnen hun naam vervolgens op het doek schrijven en na de bruiloft kunnen jullie de foto een mooie plek in huis geven. Zo wordt je elke dag weer even herinnerd aan jullie trouwdag. Wil je liever niet dat de gasten over jullie foto heen schrijven? In dat geval kun je ook een foto inlijsten in een speciale lijst waarbij de gasten hun boodschap om de foto heen kunnen schrijven.

#3. Bruiloft wensboom als alternatief voor een gastenboek

Een wensboom is een leuke manier om de gelukswensen van jullie vrienden en familie op te hangen. Je kunt hier een echt boompje voor kopen dat jullie na de bruiloft in de tuin kunnen planten, maar er zijn ook allerlei prachtige sierboompjes voor in huis te koop. Kies bijvoorbeeld voor deze houten wensboom met kaartjes waar de gasten iets op kunnen schrijven.

#4. Bucketlist met originele doelen

Hebben jullie al een bucketlist met alle dingen die jullie samen willen gaan doen zodra jullie getrouwd zijn? Jullie kunnen er zelf één samenstellen, maar het is nog veel leuker om aan alle gasten te vragen iets op jullie bucketlist te zetten. Hierdoor hebben jullie een hele lijst met verrassende dingen om samen nog eens te doen en het is meteen een leuk alternatief voor het traditionele bruiloft gastenboek!

#5. Date night ideeën voor het bruidspaar

Als jullie straks getrouwd zijn, is het leuk om wat extra tijd samen door te brengen. Kunnen jullie nog wel wat date night inspiratie gebruiken? Vraag jullie gasten dan om hun favoriete date ideeën op te schrijven zodat jullie straks heel wat romantische avondjes en gezellige dagjes uit kunnen beleven. Vergeet niet om ook meteen even een fotootje van de date te sturen naar de persoon die het idee heeft bedacht. Zo kun je de gasten op een leuke manier bedanken voor hun aanwezigheid op de bruiloft!

Originele date ideeën voor het bruidspaar

Fotograaf: Jonny Scott via Ruffled Blog

#6. Vriendenboekje voor het bruidspaar

Had je vroeger op de basisschool ook een vriendenboekje? Het klinkt misschien een beetje gek, maar het kan heel leuk zijn om jullie gasten iets soortgelijks in te laten vullen. Bij Mijn Vriendenboekje kun je een persoonlijk boek maken met vragen om aan de gasten te stellen. Hiervoor zou je de voorgestelde vragen kunnen gebruiken zoals ‘Mijn leukste herinnering aan jullie is’ en ‘Zo zie ik jullie over 10 jaar’, maar het is misschien nog wel leuker om jullie eigen vragen te verzinnen. Ook kunnen alle gasten een foto bij hun pagina plaatsen. Als het vriendenboekje vervolgens helemaal is ingevuld, kun je hem laten drukken. Zo hebben jullie een uniek gastenboek waar jullie nog lang plezier aan zullen beleven!

Vriendenboek als gastenboek

Fotocredits: Mijn Vriendenboekje

#7. Bierviltjes met vragen voor de gasten

Wil je de gasten liever niet storen tijdens het feesten? Leg dan bierviltjes neer op de statafels waar de gasten een leuke boodschap op kunnen zetten. Zo hoeven ze het feest niet te onderbreken om wat voor jullie achter te laten. Bovendien hebben jullie op deze manier na afloop een uniek gastenboek!

Het is ook een leuk idee om bierviltjes met vragen voor de gasten neer te leggen. Wat dacht je bijvoorbeeld van vragen zoals:

  • Hoe zie je ons over 10 jaar?
  • Op welke manier moeten we ons eerste jubileum vieren?
  • Wat moeten de namen van onze kinderen worden?
  • Heb je nog een goed advies voor ons huwelijk?
  • Welke plek op aarde moeten we zeker samen bezoeken?
  • Kun je ons als stel in maximaal vijf woorden beschrijven?
  • Hoe zou de perfecte date night er uit zien?
  • Wat is jouw beste herinnering aan onze trouwdag?
Bierviltjes als gastenboek

Fotocredits: Etsy

#8. Videoboodschap met een videopaal

In plaats van geschreven tekst of foto´s kun je ook gebruik maken van een videoboodschap. Er zijn speciale videopalen te huur waarmee de gasten hun eigen filmpje voor jullie op kunnen nemen. Na afloop ontvangen jullie als bruidspaar al het beeldmateriaal. Dit is erg leuk om jaren later nog eens terug te kunnen kijken wanneer jullie herinneringen ophalen aan jullie bruiloft! Voor de gasten zal het ook erg leuk zijn om een video gastenboek op te nemen voor jullie bruiloft, ze zullen hier waarschijnlijk veel plezier aan beleven.

#9. Frame met houten hartjes als origineel gastenboek

Dit glazen frame met houten hartjes is een leuk gastenboek dat jullie na de bruiloft in huis neer kunnen zetten. De gasten pakken allemaal een houten hartje, schrijven hun naam er op en plaatsen het vervolgens in het frame. Je kunt dit prachtige frame hier bestellen.

Frame met houten hartjes als gastenboek

Fotocredits: Etsy

#10. Verjaardagskalender als huwelijk gastenboek

Zeker weten dat jullie nooit meer een verjaardag zullen vergeten? Hang dan een kalender op die tegelijk ook als gastenboek dient. De gasten kunnen hun naam zelf bij de juiste datum invullen. Je zou de kalender helemaal af kunnen maken door er achteraf foto´s van jullie bruiloft in te plakken.

#11. Bruiloft gastenboek om in te kleuren

Wil je niet alleen de namen van jullie gasten blijven herinneren, maar ook de kleding die ze droegen op jullie bruiloft? Dan is dit gastenboek dat de gasten zelf in kunnen kleuren een leuk idee! Je vindt een gratis template via de link onder de afbeelding.

Gastenboek om in te kleuren

Fotocredits: Jen Carreiro van Something Turquoise

#12. Landkaart of wereldkaart als gastenboek op jullie huwelijk

Als jullie gek zijn op reizen en veel vrienden of familie uit andere steden of landen hebben, kan het een gaaf idee zijn om een grote landkaart of wereldkaart op te hangen. Laat de gasten hun woonplek aangeven met een pinnetje waar ze vervolgens een kaartje aan kunnen hangen met hun gelukwensen voor jullie als bruidspaar. Zo hebben jullie een origineel alternatief voor het bruiloft gastenboek.

#13. Ansichtkaarten om op te schrijven

In plaats hiervan kunnen jullie ook aan alle gasten vragen om een mooie ansichtkaart mee te nemen en hier iets op te schrijven. Al deze ansichtkaarten kunnen jullie verzamelen en op een leuke manier een plekje geven in huis. Koop bijvoorbeeld een kaartenrek om deze kaarten in te plaatsen.

#14. Langspeelplaten met favoriete muziek

Zijn jullie gek op muziek? Dan is het een tof idee om oude langspeelplaten te gebruiken als gastenboek. Kies een aantal LP´s uit met jullie favoriete muziek, laat de gasten hun naam er op schrijven en geef ze vervolgens een mooi plekje in huis. Dit kun je bijvoorbeeld doen door de platen in te lijsten of aan de muur te hangen.

#15. Fotoboek als alternatief bruiloft gastenboek

Hebben jullie veel leuke foto´s van jullie samen? Dan kunnen jullie daar voor de bruiloft een fotoboek van laten maken. Vervolgens kunnen de gasten dit fotoboek gebruiken als gastenboek. Jullie foto´s vormen op deze manier de achtergrond voor de lieve berichtjes en wijze raad van jullie gasten. Zo hebben jullie later een mooi fotoboek met allemaal lieve berichtjes om terug te kijken op jullie trouwdag.

#16. Gastenboek bruiloft met polaroid

Polaroidfoto´s zien er leuk uit en zijn makkelijk te maken. Om een polaroid gastenboek te maken op jullie bruiloft, heb je alleen een polaroidcamera nodig waarmee de gasten zichzelf op de foto´s kunnen zetten. De witte strook aan de onderkant van de polaroid kan gebruikt worden om een boodschap op te schrijven. Je kunt de polaroids vervolgens in een bruiloft gastenboek laten plakken, maar het is ook leuk om ze ergens op te hangen.

Dit blog bevat affiliate links.