Fotograaf: Trouwdag in Beeld

De 22 meest romantische bruiloft liedjes

Muziek is heel belangrijk op een bruiloft. Met de juiste nummers zullen de emoties vanzelf loskomen tijdens de ceremonie, spat de romantiek van de openingsdans af en gaan alle voeten van de vloer tijdens jullie trouwfeest. Wij hebben de beste bruiloft liedjes voor je geselecteerd die voor onvergetelijke momenten zullen zorgen op jullie trouwdag!

Goede muziek brengt heel wat verschillende emoties met zich mee en sommige nummers doen je nog jarenlang aan een bepaalde gebeurtenis terugdenken. Daarom is de keuze voor jullie bruiloft liedjes ook zo belangrijk. Wij hebben voor ieder onderdeel van de trouwdag een aantal suggesties!

Bruiloft liedjes ceremonie

Tijdens de ceremonie kan wat romantische bruiloft muziek natuurlijk niet ontbreken. Live muziek is helemaal mooi, maar een goede geluidsinstallatie volstaat ook. Er zijn verschillende momenten tijdens de ceremonie waarop jullie muziek kunnen laten horen. Bijvoorbeeld wanneer jullie binnen komen lopen, tijdens het tekenen van de trouwakte en wanneer jullie als getrouwd stel weer naar buiten lopen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de volgende bruiloft liedjes:

Love You More – Racoon

Let’s See What the Night Can Do – Jason Mraz 

January Wedding – The Avett Brothers

All My Love – George Ezra

How Long Will I Love You – Elli Goulding 

Nummers voor de openingsdans van de bruiloft

Met een openingsdans kunnen jullie het trouwfeest officieel van start laten gaan. Het is een ontzettend intiem en romantisch moment waar jullie nog lang aan terug zullen denken. Ook het nummer dat jullie uitkiezen, is erg belangrijk. Het zal jullie immers de rest van jullie leven doen terugdenken aan de bruiloft. Ben je nog op zoek naar geschikte bruiloft liedjes? Deze nummers kun je gebruiken voor de openingsdans op jullie bruiloft:

Perfect – Ed Sheeran

Something Just Like This – The Chainsmokers & Coldplay

A Thousand Years – Christina Perri 

Angel – Jack Johnson 

Can’t Help Falling In Love – Elvis 

Hero – Enrique Iglesias

Is een openingsdans toch niet helemaal iets voor jullie? Dan zijn er ook heel wat alternatieven te bedenken waarmee jullie het trouwfeest kunnen openen. Je leest ze in het blog 5 Originele openingsdans alternatieven

Nummers voor het trouwfeest

Na jullie openingsdans is het tijd om de gasten de dansvloer op te trekken. Hoe beter de muziek, hoe groter de kans dat veel mensen zullen dansen. Je kunt een band inhuren of een DJ vragen om jullie favoriete nummers te draaien. Deze liedjes voor jullie bruiloft kunnen in ieder geval vast op de playlist worden gezet:

This is Love – Will.I.am ft Eva Simons

L’amour Toujours – Gigi d’Agostino

The Way to your Heart – Soulsister

You’re the One That I Want – Grease 

Bruiloft liedjes Nederlandstalig

Vind je het leuk om ook wat Nederlandse muziek voorbij te laten komen? Er zijn natuurlijk ook heel wat Nederlandstalige bruiloft liedjes! Het leuke hieraan is dat de tekst voor iedereen goed te begrijpen is en daarom vaak extra binnen komt. Voorbeelden van mooie Nederlandse bruiloft liedjes zijn:

Mag ik dan bij jou – Claudia de Breij

Thuis – Marco Borsato

Jij Bent de Liefde – Maan

Toen Ik Je Zag – H.e.r.o

Dat Komt Door Jou – Guus Meeuwis 

Wees Zuinig op m’n Meissie – André Hazes 

Dochters – Marco Borsato

Nummers voor de openingsdans van de bruiloft van celebrities

Wist je dat er ook heel wat celebrities zijn die een liedje hebben moeten kiezen? Wat dacht je bijvoorbeeld van deze nummers voor de openingsdans op de bruiloft van bekende mensen:

  • Mark Zuckerberg & Priscilla Chan – Last Night On Earth van Green Day
  • Kate Middleton & Prince William – Your Song van Elton John
  • Reese Witherspoon & Jim Tosh – Make You Feel My Love van Bob Dylan
  • Brad Pitt & Jennifer Aniston – The Way You Look Tonight van Frank Sinatra
  • Ashlee Simpson & Pete Wentz – First Day Of My Life van Bright Eyes
  • Tom Cruise & Katie Holmes – Songbird van Fleetwood Mac
  • Hilary Duff & Michael Comrie – Stand By Me van Ben E. King

Bruiloft liedjes om te zingen

Ben je te gast op een bruiloft en zou je graag een liedje willen zingen voor het bruidspaar? Liedjes voor bruiloft stukjes kunnen erg leuk uitpakken, vooral wanneer de rest van de gasten ook mee kan zingen. Kies daarom het liefst voor een nummer dat iedereen kent of maak een nieuwe tekst op een bestaand nummer. In dat geval is het slim om de tekst vooraf uit te printen en onder de gasten te verspreiden.

Wil je als bruid of bruidegom een liedje zingen op de bruiloft? Dan kun je een romantisch nummer uitkiezen waarvan de tekst goed bij jullie past. Zeker wanneer je jezelf kunt begeleiden op gitaar of piano kan dit ontzettend goed klinken. Het zingen van een eigen liedje op de bruiloft kan een mooie persoonlijke toevoeging zijn aan de ceremonie, maar je kunt hier natuurlijk ook een ander moment voor uitkiezen.

Gasten dansen op muziek bruiloft

Fotograaf: Mon et Mine

Hoe kies je de beste liedjes voor jullie bruiloft?

Deze lijst met mooie bruiloft liedjes is een goede start, maar uiteindelijk is het vooral belangrijk dat jullie nummers kiezen die goed bij jullie passen. Ga op zoek naar nummers die jullie allebei leuk vinden en luister kritisch naar de tekst. Soms lijkt een liedje namelijk heel mooi, maar blijkt uiteindelijk dat de tekst helemaal niet bij jullie bruiloft past. Neem de tijd om samen naar verschillende liedjes te luisteren zodat jullie een perfecte lijst kunnen samenstellen voor jullie bruiloft!