Bedankdoosjes met macarons

Fotocredits: Confetti Momma

Bedankdoosjes maken voor jullie bruiloft gasten

Het is leuk om de gasten na afloop van de bruiloft een kleinigheidje mee te geven als bedankje voor hun komst. Er zijn allerlei leuke trouwbedankjes te bedenken. Bedankdoosjes zijn handig om hiervoor te gebruiken. Je kunt deze doosjes namelijk gemakkelijk personaliseren en vullen met een inhoud naar keuze. Benieuwd waar je allemaal aan kunt denken? Lees dan snel verder! 

Veel bruidsparen kiezen ervoor hun gasten een bedankje mee te geven na afloop van de bruiloft. Je kunt deze bedankjes bijvoorbeeld neerzetten bij de uitgang zodat de gasten allemaal een aandenken mee naar huis kunnen nemen. Er zijn heel wat verschillende mogelijkheden voor de trouwbedankjes, maar vooral bedankdoosjes worden veel gebruikt.

Bedankdoosjes voor jullie gasten

Een bedankdoosje is een handige manier om de gasten iets mee naar huis te geven. Het is een klein doosje waar jullie zelf iets in kunnen doen. Vaak gaat het om iets lekkers wat de gasten onderweg naar huis op kunnen eten. Het grote voordeel aan een bedankdoosje is dat je dit trouwbedankje heel gemakkelijk kunt personaliseren. Je kunt de doosjes in jullie themakleuren bestellen en er een kaartje aan hangen of een sticker op plakken met jullie namen en trouwdatum. Een leuk aandenken aan jullie bruiloft!

Zelf bedankdoosjes maken voor jullie bruiloft

Het zelf maken van bedankdoosjes voor jullie bruiloft is niet heel ingewikkeld. Online kun je allerlei soorten bedankdoosjes bestellen. Deze doosjes krijg je vaak plat geleverd en kun je vervolgens zelf in elkaar vouwen. Beschik je over een snijplotter zoals een Cricut snijmachine? Dan zou je de doosjes zelfs helemaal zelf kunnen maken! Een groot voordeel hieraan is dat je zelf het materiaal kunt kiezen en hiermee dus heel goed aan kunt sluiten op het thema van jullie bruiloft. Zijn de bedankdoosjes klaar? Dan is het tijd om ze te vullen. Dit kan bijvoorbeeld met:

  • Macarons: Macarons zijn heerlijke Franse koekjes die er ook nog eens ontzettend leuk uitzien. Je zou één of twee van deze koekjes in een doosje kunnen doen. Wanneer je voor transparante bedankdoosjes kiest, ziet dit er helemaal leuk uit!
  • Bruidssuikers: Wist je dat de gasten traditioneel vijf bruidssuikers mee krijgen aan het einde van de bruiloft? Dit zou voor voorspoed in het huwelijk zorgen. Bruidssuikers zijn dan ook heel geschikt om in een doosje te doen
  • Pepermuntjes: Een pepermuntje is altijd lekker fris na een avondje feesten. De gasten zullen het dus zeker waarderen als jullie de bedankdoosjes vullen met pepermunt.
  • M&M’s: Wist je dat je M&M’s kunt laten personaliseren? Zo kun je zelf kleuren kiezen en er een tekst op laten zetten, zoals jullie initialen of trouwdatum. Een leuk bedankje voor de gasten!
  • Cupcake: Hebben jullie een mooie bruidstaart uitgekozen? Dan is het leuk om cupcakes te laten maken in dezelfde stijl. Je kunt deze cupcakes in een doosje verpakken en zo meegeven aan de gasten.
  • Sweet table: Een ander leuk idee is het maken van een sweet table met allerlei zoete lekkernijen. De gasten kunnen hier zelf hun favoriete snoepjes kiezen en daar vervolgens een doosje mee vullen.

Andere leuke gasten bedankjes

Naast vouwdoosjes met wat lekkers zijn er natuurlijk ook nog heel wat andere bedankjes te bedenken voor jullie bruiloft. Kun je nog wel wat inspiratie gebruiken? Lees dan zeker even het blog De lekkerste bedankjes voor de bruiloft met chocolade

Dit blog bevat affiliate links.