3 Toffe ideeën voor macarons op jullie bruiloft

Het huwelijk wordt vaak gevierd met zoete lekkernijen. Het bekendste voorbeeld hiervan is natuurlijk de bruidstaart, maar macarons zijn ook steeds vaker terug te vinden op bruiloften. Je kunt deze vrolijke koekjes in allerlei kleurtjes krijgen en voor van alles gebruiken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een mooie macaron toren? Wij hebben vast 3 toffe ideeën verzameld voor macarons op jullie bruiloft!

Er zijn heel wat momenten op een bruiloft waarbij lekkere hapjes horen. Denk bijvoorbeeld aan de receptie, het dessert of tijdens het trouwfeest. Je ziet dan ook steeds vaker een buffet met allerlei zoete lekkernijen verschijnen. Macarons kunnen hier natuurlijk niet bij ontbreken. Ben je benieuwd wat je allemaal kunt met deze Franse koekjes? Wij hebben wel wat ideeën voor je!

#1. Macaron toren als bruidstaart

Wil je liever geen traditionele bruidstaart? Dan zou je macarons als leuk alternatief kunnen gebruiken. Van deze koekjes kun je zelfs een heuse taart bouwen! Je kunt voor je macaron toren kiezen voor macarons in dezelfde kleur, of juist allemaal verschillende kleuren. Voeg wat bloemen of andere decoratie toe om het plaatje compleet te maken. Wil je toch graag een echte bruidstaart? Je zou de macarons ook kunnen gebruiken om deze taart te decoreren. Dit zorgt voor een leuk effect!

Als je de gasten nog meer keuze wilt geven, is het leuk om een heel buffet te maken met lekkernijen. Hier kun je bijvoorbeeld ook cakepops, cupcakes en donuts aan toevoegen. Zo zorg je voor een heerlijke combinatie aan zoete hapjes!

#2. Originele foto met de trouwringen

Macarons kun je heel goed laten aansluiten bij het thema van jullie bruiloft. Je kunt ze kopen in jullie themakleuren, maar natuurlijk ook met een bepaalde opdruk. Vergeet ook vooral niet een mooie foto te laten maken van macarons samen met de trouwringen. Dit levert prachtige plaatjes op! Overigens is dit ook een leuke manier om een verlovingsfoto te laten maken. Deze foto kunnen jullie vervolgens weer gebruiken om jullie verloving bekend te maken.

#3. Macaron als bedankje voor de gasten

En heb je nog een leuk bedankje nodig voor je gasten? Verpak dan een paar macarons in een plastic zakje waar je een mooi kaartje aan hangt. Hier kun je jullie namen en trouwdatum op zetten en eventueel nog een persoonlijke tekst. Zo kunnen de gasten na jullie bruiloft ook nog even genieten van al dat lekkers! Je kunt bijvoorbeeld verschillende kleuren met elkaar combineren of juist alleen gebruik maken van één themakleur. Dit ziet er gezellig uit als je de macarons wilt gebruiken als bruiloft bedankje voor de gasten.

Verder lezen: Bedankjes bruiloft: 30 Originele trouwbedankjes

Bedankjes bruiloft macarons

Fotograaf: Micahla Vaughn via The Knot

Macarons op een bruiloft

Fotocredits: Javie Melissa

Waar kun je macarons bestellen?

Ben je enthousiast geworden bij het zien van deze mogelijkheden en wil je ook graag macarons bestellen voor jullie bruiloft? Ga dan op zoek naar een goede patisserie bij jullie in de buurt waar ze deze Franse koekjes verkopen. Je zou eventueel ook kunnen proberen om zelf macarons te bakken voor jullie bruiloft. Dit vergt echter wel wat oefening. Als je het leuk vindt om in de keuken te staan, kan dit wel een leuk projectje zijn voor jullie bruiloft.