Festival bruiloft locatie

Fotograaf: Holly and Lime

Zo kies je een locatie voor jullie doe-het-zelf bruiloft

Willen jullie graag zoveel mogelijk zelf doen op jullie bruiloft? Bijvoorbeeld om kosten te besparen of omdat jullie een DIY bruiloft gewoon heel tof vinden? Dan is het belangrijk om een echte doe-het-zelf bruiloft locatie te vinden waar het mogelijk is om jullie eigen keuzes te maken. Maar hoe vind je zo’n locatie? 

Je zou denken dat het niet heel ingewikkeld is om een plek te vinden voor jullie bruiloft waar jullie alles zelf kunnen regelen. Toch komt daar meer bij kijken dan je in eerste instantie misschien denkt. Er zijn namelijk nog wel wat zaken om rekening mee te houden.

Doe-het-zelf bruiloft locatie

Het is natuurlijk ontzettend leuk om de hele organisatie van jullie bruiloft in eigen handen te houden. Toch kan het best lastig zijn om dit uiteindelijk te realiseren. Ten eerste bieden veel trouwlocatie een speciaal pakket aan voor de bruiloft waarbij allerlei onderdelen alvast voor jullie worden geregeld. Dit kan heel handig zijn, maar als je kosten wilt besparen of graag je eigen invulling wilt geven aan de dag, kan dit wel eens lastig zijn. In plaats hiervan kun je op zoek gaan naar een geschikte locatie voor een echte doe-het-zelf bruiloft. Dit kan bijvoorbeeld een toffe trouwlocatie in de buitenlucht zijn, zoals een weiland of in het bos. Hebben jullie de beschikking over een grote tuin? Dan is het zelfs mogelijk om te trouwen in eigen tuin!

Trouwlocatie zonder cateraar

Bij een doe-het-zelf bruiloft hoort natuurlijk ook lekker eten dat jullie zelf kunnen regelen. De meeste trouwlocaties werken met verplichte catering. Wil je een trouwlocatie boeken zonder cateraar? Dan kun je niet zomaar overal terecht. Als jullie een eigen cateraar in willen huren, moet je dus op zoek gaan naar een trouwlocatie waar dit mogelijk is. Willen jullie zelf het eten verzorgen op de bruiloft? Kies dan een trouwlocatie met een professionele keuken waar jullie gebruik van mogen maken.

Waar moet je op letten bij het zoeken van een locatie?

Naast de catering zijn er nog meer dingen waar je op moet letten als jullie voor een doe-het-zelf bruiloft locatie gaan. Zo zul je vooraf goed moeten checken wat de voorzieningen zijn. Is er stroom aanwezig? Zijn er voldoende toiletten voor de gasten? Is het mogelijk om eten en drinken koel te houden? Wat zijn de regels rondom de muziek? En hoe zorgen jullie ervoor dat het de gasten aan niets ontbreekt? Ook zijn er vaak speciale vergunningen nodig voor het organiseren van een bruiloft. Trouwen jullie op een speciale plek die niet vaak voor bruiloften wordt gebruikt? Dan kan het slim zijn om een weddingplanner in te huren die jullie met de organisatie helpt. Ook is het belangrijk om te checken of de plek waar jullie willen trouwen een officiële trouwlocatie is. Als dit niet het geval is, kunnen jullie hier alleen een ceremonieel huwelijk plaats laten vinden. Voor de wettelijke huwelijksvoltrekking zullen jullie dan een ander moment moeten inplannen bij de gemeente.

Wat kunnen jullie allemaal zelf doen?

Als jullie alle officiële zaken eenmaal geregeld hebben, kan het ontzettend leuk zijn om de bruiloft van begin tot einde zelf te organiseren. Er is heel veel wat jullie zelf kunnen doen. Niet alleen maakt dit jullie bruiloft over het algemeen een stuk goedkoper, ook wordt het hiermee veel persoonlijker. Maak bijvoorbeeld zelf decoratie, huur een zelfstandig trouwambtenaar in die een mooi verhaal over jullie kan vertellen, regel de lekkerste hapjes en drankjes voor de gasten en kijk of je mooi meubilair kunt huren voor bijvoorbeeld de ceremonie. Ook is het altijd slim om wat bruiloft tenten te huren als jullie buiten willen trouwen. De tenten zorgen voor een knusse sfeer en bieden wat beschutting als het gaat regenen. Zorg er verder voor dat jullie voldoende hulp hebben op de trouwdag zelf. Huur bijvoorbeeld studenten in om rond te gaan met hapjes en drankjes en kies professionals uit om mee samen te werken voor jullie ceremonie, receptie, diner en het trouwfeest. Zo weet je zeker dat het een fantastische trouwdag gaat worden!

Reacties (1)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *