Bruid bedankt een vriendin

Fotograaf: Berdien Westland

De leukste ideeën voor de bruiloft bedankkaartjes

Als de gasten naar huis zijn, de bruiloft is afgelopen en jullie thuis zitten met een hele stapel cadeaus, is het tijd voor de bedankkaartjes. Natuurlijk kun je iedereen een persoonlijk briefje schrijven, maar zeker als er veel gasten waren, is dit erg tijdrovend. In plaats hiervan kunnen jullie ook een mooie foto of kaart naar alle gasten sturen als bedankje na afloop van jullie bruiloft. Wij hebben wat leuke ideeën voor deze bruiloft bedankkaartjes! 

De gasten die jullie op de bruiloft uitnodigen, hebben veel voor jullie over. Ze nemen misschien een dag vrij om op jullie bruiloft te kunnen zijn, trekken leuke kleding aan, reizen naar de trouwlocatie toe en ze nemen waarschijnlijk ook nog een mooi cadeau voor jullie mee. Reden genoeg dus om ze te bedanken! Alleen hoe doe je dat?

Bedankkaartjes voor de gasten op jullie bruiloft

Om alle gasten op een leuke manier te kunnen bedanken, kun je na afloop van de bruiloft bedankkaartjes opsturen. Je kunt hiervoor een persoonlijke boodschap voor alle gasten opschrijven, maar het is natuurlijk ook prima om een kaartje te maken met een tekst die jullie naar alle gasten sturen. Dit bespaart jullie flink wat tijd en de gasten zullen het net zo leuk vinden!

Leuke ideeën voor jullie bruiloft bedankkaartjes

Je kunt gewoon een standaard kaartje kiezen om jullie gasten te bedanken, maar het is natuurlijk veel leuker om er iets persoonlijks van te maken. Wij hebben daarom wat leuke ideeën voor jullie bruiloft bedankkaartjes:

  • Als je slim bent, neem je op jullie bruiloft vast even de tijd om jullie gasten later te kunnen bedanken. Laat een mooie foto maken van jullie samen waar jullie de woorden thank you of bedankt vasthouden. Dit kan met borden, maar bijvoorbeeld ook met een slinger of  geschreven op een ballon. Maak er wat leuks van! Thuis kun je van de foto een kaartje maken en die kaartjes hoef je dan alleen nog maar op de post te doen.
  • Hebben jullie tijdens de bruiloft geen foto gemaakt voor jullie bedankkaartjes? Dan kun je ook gewoon een mooie bruiloft foto kiezen en de bedanktekst op het kaartje zelf zetten. Het kaartje hieronder is een mooi voorbeeld waarbij het net lijkt alsof de foto een polaroid is.
  • Laat tijdens de bruiloft een mooie groepsfoto maken waar alle gasten op staan. Deze foto kun je na afloop als bedankkaartje opsturen. Zo hebben de gasten meteen een mooi aandenken aan deze bijzondere dag. Lees hiervoor zeker even het blog Bruiloft groepsfoto: De leukste en origineelste ideeën
Bedankkaartjes als polaroid

Fotocredits: Jen Carreiro via Something Turquoise

Bedankjes tijdens de bruiloft

Natuurlijk is het ook leuk om de gasten tijdens jullie bruiloft vast een bedankje mee te geven. Ben je nog op zoek naar een geschikt idee? Lees dan het blog Bedankjes bruiloft: 30 Originele trouwbedankjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *