Groepsfoto op de bruiloft met alle gasten

Fotograaf: Suegraphy

Originele ideeën voor een spontane groepsfoto op jullie bruiloft

Op jullie bruiloft worden er heel wat foto´s van jullie samen gemaakt. Als het goed is hebben jullie een fijne fotograaf geregeld die jullie gedurende de dag zoveel mogelijk op de foto zet. Het is natuurlijk ook leuk om foto´s met de hele familie of zelfs alle gasten te laten maken. Wij hebben wat ideeën voor je verzameld voor een leuke en originele bruiloft groepsfoto! 

Een foto van jullie hele familie of alle gasten op de bruiloft is erg leuk om te hebben, maar soms nog best lastig om te maken. Want hoe krijg je iedereen op de foto? En hoe zorg je er voor dat het geen saaie groepsfoto wordt? Het is belangrijk om vooraf de mogelijkheden met de fotograaf te bespreken. Het geheim van zo´n bruiloft groepsfoto is namelijk de planning. Je wilt iedereen tegelijk op de juiste plek hebben en het moet niet te lang duren. Verveelde gezichten maken de foto namelijk niet veel leuker! Alleen hoe doe je dat dan precies? Wij hebben wat handige tips voor je!

Keurige opstelling of een spontane groepsfoto?

Natuurlijk kun je met z´n allen in opstelling gaan staan zodat iedereen keurig op de foto terecht komt, maar dat geeft wel een beetje het idee van een klassenfoto. Bedenk liever een origineel idee om iedereen op de groepsfoto te krijgen. Het hoeft niet perfect. Natuurlijk wil je dat iedereen er op staat, maar het geeft niets wanneer niet alle gasten even goed zichtbaar zijn. Dit geeft juist een spontaan gevoel en lijkt veel minder geposeerd.

Bruiloft groepsfoto maken van bovenaf

Zijn er veel mensen op de bruiloft? Dan is het leuk om een foto van bovenaf te laten maken. Zo is het veel gemakkelijker om alle gasten tegelijk op de foto te krijgen. Je kunt ook zelf op de voorgrond van de foto gaan staan en de gasten achter jullie plaats laten nemen. Met behulp van een drone kunnen jullie gemakkelijk vastgelegd worden. Is er geen drone aanwezig? Dan zullen jullie zelf een creatieve oplossing moeten bedenken om de fotograaf van bovenaf te kunnen laten fotograferen. Vaak is er wel een verhoging in de buurt waar hij even op kan staan.

Origineel idee voor een groepsfoto

Het belangrijkste is dat jullie bruiloft groepsfoto geen standaard plaatje wordt waar iedereen een beetje stijf op staat, maar dat de gezelligheid van de foto af spat! Er zijn heel wat leuke en creatieve ideeën te bedenken om zo´n foto te maken. Laat de gasten bijvoorbeeld met confetti strooien, toost met een glas champagne of geef elkaar als bruidspaar een kus terwijl al jullie gasten om jullie heen staan. Probeer de foto snel te laten maken zodat de reacties zo spontaan mogelijk zijn.

Lijst met opstelling voor de groepsfoto’s op jullie bruiloft

Willen jullie niet alleen een groepsfoto met alle gasten tegelijk, maar ook andere groepsfoto’s met bijvoorbeeld jullie gezin of beste vrienden? Eigenlijk zijn wij niet zo’n voorstander van dit soort foto’s, het wordt al snel te geforceerd. In plaats hiervan zou je de fotograaf kunnen vragen om er op te letten dat er wat spontane foto’s worden gemaakt van de belangrijkste mensen op jullie bruiloft. Willen jullie toch graag groepsfoto’s maken? Zorg er dan voor dat je vooraf een duidelijke lijst klaar hebt liggen zodat het maken van de foto’s niet teveel tijd in beslag neemt. Zo kan iedereen op tijd gewaarschuwd worden en staan jullie snel klaar voor de volgende foto. Probeer niet meer dan 10 van dit soort foto’s te laten maken. Het wordt al snel saai als jullie steeds op dezelfde manier moeten poseren. Bovendien houden jullie zo ook meer tijd over voor andere dingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *