Op jullie bruiloft worden er heel wat foto´s van jullie samen gemaakt. Tijdens de fotoshoot met de fotograaf worden jullie als bruidspaar prachtig op de foto gezet. Het is natuurlijk ook leuk om foto´s met de hele familie of zelfs alle gasten te laten maken. Wij hebben wat ideeën voor je verzameld voor een leuke en originele bruiloft groepsfoto! 

Een foto van jullie hele familie of alle gasten op de bruiloft is erg leuk om te hebben, maar soms nog best lastig om te maken. Want hoe krijg je iedereen op de foto? En hoe zorg je er voor dat het geen saaie groepsfoto wordt? Het is belangrijk om vooraf de mogelijkheden met de fotograaf te bespreken. Het geheim van zo´n bruiloft groepsfoto is namelijk de planning. Je wilt iedereen tegelijk op de juiste plek hebben en het moet niet te lang duren. Verveelde gezichten maken de foto namelijk niet veel leuker! Alleen hoe doe je dat dan precies? Wij hebben wat handige tips voor je!

Spontane trouwfoto’s

Natuurlijk kun je met z´n allen in opstelling gaan staan zodat iedereen keurig op de foto terecht komt, maar dat geeft wel een beetje het idee van een klassenfoto. Bedenk liever een origineel idee om iedereen op de groepsfoto te krijgen. Het hoeft niet perfect. Natuurlijk wil je dat iedereen er op staat, maar het geeft niets wanneer niet alle gasten even goed zichtbaar zijn. Dit geeft juist een spontaan gevoel en lijkt veel minder geposeerd.

Foto van bruidspaar met gasten

Fotograaf: Tessa Barton

Foto van bovenaf

Zijn er veel mensen op de bruiloft? Dan is het leuk om een foto van bovenaf te laten maken. Zo is het veel gemakkelijker om alle gasten tegelijk op de foto te krijgen. Je kunt ook zelf op de voorgrond van de foto gaan staan en de gasten achter jullie plaats laten nemen.

Bruiloft groepsfoto inspiratie

Het belangrijkste is dat jullie bruiloft groepsfoto geen standaard plaatje wordt waar iedereen een beetje stijf op staat, maar dat de gezelligheid van de foto af spat! Er zijn heel wat leuke en creatieve ideeën te bedenken om zo´n foto te maken. Wij hebben wat gave voorbeelden voor je opgezocht als inspiratie voor jullie eigen groepsfoto.

Kun je nog wel wat hulp gebruiken? In dit blog hebben wij wat handige tips verzameld voor het maken van een groepsfoto op jullie bruiloft.

Groepsfoto´s 5_Bruiloft Inspiratie

Fotograaf: Bobbi + Mike

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *